13 Ekim 2026 Salı

09:30   MERSIN’DE ŞIDDETLI SAĞANAK ALARMı: BÜYÜKŞEHIR VE MESKİ ÖNLEMLERI ARTıRDı!   21:46   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN ISıNMA DESTEĞI ÇAĞRıSı: ’SOSYAL YARDıMLAR GÜNCELLENMELI’   21:25   MERSIN YENIŞEHIR VE MEZITLI BELEDIYELERINDE BAŞKAN VEKILI SEÇIMI YAPıLDı: İŞTE YENI BAŞKAN VEKILLERI!   21:21   SARı-KıRMıZıLıLARDA DEV KAPıŞMA ÖNCESI SON DÜZLÜK! KEMERBURGAZ’DA KRITIK TAKTIK PROVASı   20:51   ’GÖKHAN GÜNAYDıN’DAN SERT ÇıKıŞ: ’BANKER KASTELLI’NIN 6 KATıNı GÖTÜRDÜLER!’   20:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN YAŞ ALMıŞ BIREYLERE TAM DESTEK   19:51   HUKUK FAKÜLTELERINDE DEVAM ZORUNLULUĞU MAĞDURIYETI: MEB VE YÖK’E DERSI TEKRAR ETME TEPKISI   15:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR MECLISI’NDE SıCAK SAATLER! VAHAP SEÇER VE İLÇE BAŞKANLARı HAKKıNDAKI KARAR SONRASı İLK AÇıKLAMA   15:40   CHP MERSIN’DE YENI DÖNEM: MEZITLI VE YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKAN VEKILI ADAYLARı BELLI OLDU   10:05   MESKİ’DEN AYDıNCıK’A DEV ALTYAPı HAMLESI: YENI MAHALLE KESINTISIZ İÇME SUYUNA KAVUŞTU   09:50   METEOROLOJI’DEN ÇIFTE ALARM! HAVA SıCAKLıĞı DÜŞÜYOR, YAĞMUR VE TOZ TAŞıNıMı GELIYOR: HANGI İLLER RISK ALTıNDA?   03:45   BEŞIKTAŞ EVINDE HATA YAPMADı! SÜPER LIG’DE ZIRVE HATTı ALEV ALDı   01:01   ’ZOR GÜNLERI BIRLIKTE ATLATACAĞıZ!’ İBB BAŞKAN VEKILI NURI ASLAN MERSIN’DE DAYANıŞMA MESAJı VERDI   15:30   YUMURTALıK’ıN YÖRESEL LEZZETLERI VE TARIHI 10. ADANA LEZZET FESTIVALI’NE DAMGA VURDU   14:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ BULMAYı KOLAYLAŞTıRAN KURS: YAPAY ZEKA VE YAZıLıM EĞITIMI BAŞLADı   13:50   ADANA’DA MIMARLıK SıNıRLARı AŞıYOR: 3. ADANA MIMARLıK FESTIVALI KAPıLARıNı AÇıYOR!   13:38   AKMİB’DEN 9 AYDA 4,63 MILYAR DOLARLıK İHRACAT: KIMYA DEVLERI AVRUPA VE KUZEY AFRIKA’Yı SALLADı   12:22   AKDENIZ BELEDIYE SPOR YENI SEZONA İDDIALı HAZıRLANıYOR: BAŞKAN KARAMEHMETOĞLU’NDAN TAKıMA MORAL ZIYARETI   11:20   MERSIN’DE YÜZLERI GÜLDÜREN DEV HIZMET: 9 AYDA BINLERCE AILEYE ’NEFES’ OLDULAR!   09:58   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇARPıCı ÇıKıŞ: ’HıRSıZA DEĞIL MAĞDURA HESAP SORAN ANLAYıŞA TESLIM OLMAM!’  
 
     
   

CHP’li Gülcan Kış, “Mersin üretiyor ama yatırım alamıyor, bu bir ihmalkârlık değil, siyasi tercihtir!”


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı etkili konuşmayla Mersin’in yıllardır görmezden gelinen yatırımlarını, bitmeyen projelerini ve iktidarın bölgeye yönelik adaletsiz yaklaşımını gündeme taşıdı. Meclis kürsüsünden Mersin halkı adına seslenen Gülcan Kış, “Bu kent alın teriyle Türkiye’ye katma değer sağlıyor ama karşılığında yalnızca ihmal ve eşitsizlik görüyor. Bu tablo değişmek zorundadır” dedi.

 

Tarih : 19 Haziran 2025 Perşembe 10:05   Okunma : 1136

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı etkili konuşmayla Mersin’in yıllardır görmezden gelinen yatırımlarını, bitmeyen projelerini ve iktidarın bölgeye yönelik adaletsiz yaklaşımını gündeme taşıdı. Meclis kürsüsünden Mersin halkı adına seslenen Gülcan Kış, “Bu kent alın teriyle Türkiye’ye katma değer sağlıyor ama karşılığında yalnızca ihmal ve eşitsizlik görüyor. Bu tablo değişmek zorundadır” dedi.

“Mersin bu ülkenin stratejik yükünü taşıyor ama kamu yatırımlarında yok sayılıyor”

Konuşmasına Mersin’in ekonomik katkılarına vurgu yaparak başlayan CHP’li Gülcan Kış, “Akdeniz’in incisi olan Mersin; ticaretiyle, limanıyla, tarımıyla, sanayisiyle ve turizmiyle bu ülkenin lokomotif kentlerinden biridir. En çok vergi ödeyen 6. il olan Mersin, kamu yatırımlarından aldığı payda ise yüzde 1’in bile altında. Bu sadece bir ekonomik dengesizlik değil; aynı zamanda siyasi bir tercihin, bilinçli bir dışlamanın sonucudur” ifadelerini kullandı.

Ekonomi Zirvesi’nde süslü laflar, gerçek hayatta ihmal var

Geçtiğimiz hafta kentte düzenlenen 2025 Mersin Ekonomi Zirvesini anımsatan Gülcan Kış, Ticaret Bakanı’nın açıkladığı “5T” formülünün (ticaret, taşımacılık, turizm, tarım, teknoloji) Mersin’e yıllardır anlatılan ancak hiç uygulanmayan ezberlerden ibaret olduğunu söyledi. “Yıllardır bu formülleri dinliyoruz ama ne konteyner limanı yapıldı, ne yollar tamamlandı ne de tarım desteklendi. Mersin artık süslü cümlelere değil, somut yatırımlara muhtaç” dedi.

Çukurova Havalimanı tamamlandı ama ana liman başka ile kaydırıldı

14 yılda tamamlanabilen Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın açılmasını “gecikmiş ama önemli” olarak nitelendiren CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, asıl skandalın Ana Konteyner Limanı projesinde yaşandığını vurguladı. “Yıllardır ‘Mersin’e yapılacak’ denilen, ÇED süreci tamamlanan liman projesi AKP’nin tercihiyle başka bir ile kaydırılıyor. Ulaştırma Bakanı daha yeni ‘Mersin dışında planlama yok’ derken, AKP Sözcüsü Doğu Akdeniz Limanı’nın başka yere yapılacağını açıkladı. Bu kente bu çelişkiyi nasıl açıklayacaksınız?” diye sordu.

“Bir saatlik yol beş saat, bir kavşak sekiz yıldır rafa kaldırılmış durumda”

Ulaşım altyapısındaki ihmallerin Mersinlilerin günlük yaşamını doğrudan etkilediğine dikkat çeken Gülcan Kış, özellikle yaz aylarında yoğun trafik nedeniyle büyük sıkıntılar yaşanan Çeşmeli-Taşucu Otoyolu Projesi’nin hâlâ tamamlanamadığını, ihalelerinin defalarca iptal edildiğini hatırlattı. Akbelen Katlı Kavşağı’na da değinen Gülcan Kış, “2017’de ihalesi yapılmış ama sekiz yıldır bir çivi dahi çakılmamış. Oysa CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyemiz benzer projeleri üç ayda tamamlıyor. Bu devletin kurumu neden yıllardır bekliyor?” diyerek iktidarı sorumluluk almaya çağırdı.

 

Pamukluk Barajı, D400 Karayolu: Bitmeyen yatırımlar, süren ihmaller

Pamukluk Barajı’nın inşaatının yıllardır tamamlanamadığını ve bu yüzden hem tarımın hem de Mersin’in içme suyunun tehdit altında olduğunu belirten CHP’li Gülcan Kış, “Tamamlandığında halk yüzde 30 daha ucuz suya kavuşacak. Ama DSİ ilgisiz, bütçesi yetersiz. Bedelini ise yine halk ödüyor” dedi. D400 Karayolu’nu ise “kaza kara noktası” olarak tanımlayan Gülcan Kış, “Her yıl onlarca can kaybediyoruz ama bu yol hâlâ iyileştirilmedi. Türkiye’nin en işlek yollarından biri bu halde bırakılır mı?” diye sordu.

“Çiftçi yandı, Meclis rapor yazmakla meşgul!”

Zirai don felaketinin Mersin tarımına büyük darbe vurduğunu ifade eden CHP’li Kış, TBMM Zirai Don Araştırma Komisyonu üyesi olarak görev yaptığını belirterek, “Afet ilanı yapılmadı, borçlar ertelenmedi, TARSİM hâlâ ödeme yapmadı. Çiftçimiz rapor değil, çözüm bekliyor” sözleriyle iktidarı tarım politikasındaki ihmallerle yüzleştirdi.

Turizm yatırımı yok, çevresel tehdit çok

Silifke, Anamur ve Tarsus gibi bölgelerin yıllardır turizm alanı ilan edildiğini ancak hiçbir altyapı yatırımının yapılmadığını belirten Kış, “Planlama var, icraat yok. Bu potansiyel heba ediliyor” dedi. Aydıncık’taki balık çiftliği ve yat limanı projelerinin ise halkın tüm itirazlarına rağmen dayatıldığını vurguladı: “Mersin’in doğası rant için feda ediliyor.”

“Mersin ayakta duruyorsa, bu CHP’li belediyeler sayesindedir”

Tüm bu adaletsizlik ve yatırım eşitsizliğine rağmen Mersin’in üretmeye ve direnmeye devam ettiğini söyleyen Gülcan Kış, bunun en büyük sebebinin halkçı belediyecilik anlayışı olduğunu belirtti: “CHP’li belediyeler bu yükü omuzluyor. Hem Mersin’de hem Türkiye’nin dört bir yanında halkın yanında olan yalnızca biz varız.”

“Bu kenti seçimden seçime hatırlamayın!”

Konuşmasının sonunda iktidara net bir çağrı yapan CHP’li Gülcan Kış, şunları söyledi:

“Mersin seçimden seçime hatırlanacak bir kent değildir. Üretimin, emeğin, alın terinin olduğu güçlü bir kenttir. Bu şehir yatırım, adalet ve eşitlik bekliyor. Buradan bir kez daha sesleniyorum: Mersin’e hak ettiği yatırımı yapın. Parti ayrımı gözetmeden bu kentin geleceğini birlikte inşa edelim.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA