15 Mart 2026 Pazar

11:40   BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: MERSIN’DE 115 BIN NOKTADA 7/24 İLAÇLAMA MESAISI!   01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   01:01   MERSIN’DE ‘GÖNÜL SOFRASı’ MEZITLI’DE KURULDU: BAŞKAN SEÇER KADıN EMEĞINE VURGU YAPTı!   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:40   MERSIN’DE RAMAZAN BEREKETI: ÇAĞDAŞKENT İFTARıNDA BINLER AYNı SOFRADA BULUŞTU!   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"  
 
     
   

Tarihe, Doğaya ve Kültüre Yolculuk: Kilikya Yolu Tanıtım Yürüyüşleri Sürüyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin Valiliği, Kilikya Yolu Koruma ve Yaşatma Derneği ile Mersin Zirve Dağcılık İhtisas Spor Kulübü’nün destekleriyle hayata geçirilen Tarihi Kilikya Yolu Projesi, doğa tutkunlarını ve tarih meraklılarını Toroslar’ın eşsiz manzarasında buluşturmaya devam ediyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi tarafından ‘Tarihe, Doğaya, Kültüre Yürüyelim Arkadaşlar!’ sloganıyla düzenlenen tanıtım yürüyüşlerinin yeni durağı Silifke’nin Sömek ile Kızılgeçit Mahalleleri arasında uzanan 10 kilometrelik Olba Etabı oldu.

 

Tarih : 19 Haziran 2025 Perşembe 10:15   Okunma : 833

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin Valiliği, Kilikya Yolu Koruma ve Yaşatma Derneği ile Mersin Zirve Dağcılık İhtisas Spor Kulübü’nün destekleriyle hayata geçirilen Tarihi Kilikya Yolu Projesi, doğa tutkunlarını ve tarih meraklılarını Toroslar’ın eşsiz manzarasında buluşturmaya devam ediyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi tarafından ‘Tarihe, Doğaya, Kültüre Yürüyelim Arkadaşlar!’ sloganıyla düzenlenen tanıtım yürüyüşlerinin yeni durağı Silifke’nin Sömek ile Kızılgeçit Mahalleleri arasında uzanan 10 kilometrelik Olba Etabı oldu.

Orta zorluk seviyesindeki parkur, katılımcıların yoğun ilgisiyle dolup taştı. Ardıç, çam ve sedir ağaçları arasında süren yürüyüş, hem doğayla bütünleşme hem de tarihle iç içe olma imkânı sundu.

Geçmişle bugünün buluşma noktası

Kilikya Yolu, tarih ve doğa meraklılarını geçmişle bugün arasında bir yolculuğa çıkarıyor. Bu yürüyüşlerde sadece fiziksel olarak yol alınmıyor; aynı zamanda kültürel bellekte de derin izler bırakılıyor. Katılımcılar, antik dönemlerin hikâyelerini hissederek, yerel halkla etkileşime geçerek ve bölgenin doğasına tanıklık ederek unutulmaz anılar biriktiriyor. Katılımcılar, yürüyüşün sonunda çevredeki esnaftan alışveriş yaparak bölgeye ekonomik katkı sağlıyor. Bu yönüyle proje, sadece bir doğa etkinliği olmanın ötesine geçerek, kırsal kalkınmaya da destek veriyor.

Kapsayıcı ve katılımcı bir proje

Projenin öne çıkan bir diğer yönü de katılımcılara sağlanan erişilebilirlik. Büyükşehir Belediyesi, katılımcılar için belirlenen noktalara ücretsiz servis imkânı sunarak herkesin bu eşsiz deneyime ortak olmasını sağlıyor. Yürüyüşlerin sosyal, ekonomik ve kültürel etkisi çok yönlü bir fayda yaratıyor: hem Mersin tanıtılıyor, hem Kilikya Yolu bilinirlik kazanıyor, hem de bölge esnafı destekleniyor.

Demir: “Kilikya Yolu yüzyıllar boyu sürecek bir proje”

Mersin Zirve Dağcılık İhtisas Spor Kulübü ile Kilikya Yolu Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Rıza Demir, tanıtım yürüyüşlerinin sürdüğünü söyledi. Demir, “Bugün Olba’dayız. Lamos’un Sömek-Kızılgeçit arasını yürüdük. Katılımcılar her gittiğimiz yerde doğanın ve yolun güzelliklerini görüyor; tarihe ve medeniyetlere şahit oluyorlar. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz. Bu yolu sadece yapıp bırakmadı, tanıtım yürüyüşlerine devam ediyor. Önce yerelde, sonra genelde bu yolu hak ettiği yere getireceğiz” dedi. Dinlendikleri mola yerlerinde katılımcıların esnaftan alışveriş yaptığını ve hareketlilik getirdiğini sözlerine ekleyen Demir, “İnsanlar bizi tanıdı, Büyükşehir Belediyesi’ni tanıdı. Çok güzel bir proje. Kısa süreli, günlük ya da bir yıllık proje değil, yüzyıllar boyu sürecek bir proje. Bugün  tane köyden geçtik. Mersinimizin güzelliklerini, halkımızla yürüyerek tanıtacağız” ifadelerini kullandı.

Sevci: “Büyükşehir’in böyle etkinlikler yapması çok güzel”

Yürüyüşe katılanlardan Rohat Sevci, Kilikya Yolu’nu bilmediğini ve etkinlik sayesinde öğrendiğini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir etkinlik düzenlediğini duyunca hemen kayıt oldum. Her yaş grubundan insanlar katıldı. Bu benim ilk deneyimim. Kilikya Yolu’nun olduğunu daha önce bilmiyordum.  Büyükşehir Belediyesi’nin böyle farklı rotaları oluşturması, farklı etkinlikler yapması güzel bir şey. Mersin’i daha iyi tanıyoruz” diye belirtti.

Takak: “Mersinimizin güzelliklerini bize bu organizasyonla tanıtıyorlar”

Tarihi Kilikya Yolu’nu herkesin gelip görmesi gerektiğini söyleyen katılımcılardan Esma Takak, “Mersinimizin güzelliklerini ve tarihini bu güzel organizasyonla bize tanıttıkları için Mersin Büyükşehir Belediyemize ve Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ederim. Görmediğimiz ve bilmediğimiz Tarihi Kilikya Yolu’nun; güzelliklerini, doğasını, tarihini bu sayede öğrenmiş olduk. Herkesin gelip görmesini tavsiye ediyorum” dedi.

Derelioğlu: “Mersin’i yürüyerek keşfediyoruz”

Barin Sanlı ise etkinlikten keyif aldığını söyleyerek, “Çok güzel bir etkinlikti. Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım, kumanya gibi destekleri yürüyüşümüzü çok daha kolaylaştırdı. Biz gençler Mersin’i, Kilikya Yolu Projesi ile daha iyi tanıyoruz. Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullanırken, bir diğer katılımcı Özlem Derelioğlu da “Bugün doğasever arkadaşlarımızla birlikte Tarihi Kilikya Yolu’nun 10 kilometresini yürüdük. Çevremizin güzelliklerini böylece tanımış ve tanıtmış oluyoruz. Herkesin gelip burayı görmesini tavsiye ediyorum. Mersin’i yürüyerek keşfediyoruz” diye belirtti.

‘Yolda Bir Gezgin’ sayfasıyla tanınan sosyal medya fenomeni Mehmet Cuci de “Bu organizasyonda olmaktan çok mutluyumBu tür organizasyonların daha çok yaygınlaşmasını istiyoruz” dedi. Cuci, yürüyüş esnasında verilen tüm desteklerden dolayı da teşekkür etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA