10 Temmuz 2025 Perşembe

15:52   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN: "İKLIM KANUNU’NU, 10. YARGı PAKETI’NIN ANAYASA’YA AYKıRı HÜKÜMLERINI ANAYASA MAHKEMESINE TAŞıYACAĞıZ"   15:50   ÇYDD’DEN LISE EĞITIM SÜRESININ 2 YıLA INDIRILMESI ÖNERISINE TEPKI   14:45   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı PARTI GENEL MERKEZINDE BIR ARAYA GELDI... "BIRLIK VE BERABERLIK IÇINDE MÜCADELEYI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ"   14:38   YENILENEN ALTYAPıSıYLA MEZITLI ÇÖZÜM MERKEZI VATANDAŞLARıN HIZMETINDE!   14:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: “EMEKLIYI İNŞAATLARDA BEKÇI YAPTıNıZ, VICDANıNıZ RAHAT Mı?”   14:34   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TITIZ TEMIZLIK   14:31   “BIR TAŞıYANıM OLSA” DIYEN ÖĞRENCILERIN EV TAŞıMASı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KLIMA DENETIMI   09:02   BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI TRAFIK GÜVENLIĞI İÇIN SAHADAYDı   21:33   TOROSLAR’DA SıFıR ATıK SEFERBERLIĞI: MOBIL ATıK GETIRME MERKEZI MAHALLELERDE   16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:48   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR   01:29   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK IFADE VERDI: ’İFTIRA AT, KURTUL’ DÜZENI KURULMUŞ DURUMDA   01:27   SÖZCÜ TV KARARTıLDı   22:52   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ADANA’DA BELEDIYE BAŞKANıNı TUTSAK EDERSENIZ, DEMOKRATIK TÜRKIYE UMUDUNA GÖLGE DÜŞER   21:15   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı   20:15   ADANALıLAR’DAN ZEYDAN KARALAR’A DESTEK IÇIN OTURMA EYLEMI   17:29   AİHM’DEN SELAHATTIN DEMIRTAŞ LEHINE HAK IHLALI KARARı... DEMIRTAŞ’ıN AVUKATLARı: "KARARıN EN ÖNEMLI TARAFı KOBANI DAVASıNDA VERILEN MAHKUMIYET KARARıNıN DAYANDıĞı DELILLERI BOŞA ÇıKARMASıDıR"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’den toplu taşıma araçlarına klima denetimi


Mersin Büyükşehir Belediyesi; vatandaşların daha sağlıklı, güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat edebilmeleri için, toplu taşıma araçlarındaki denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde toplu taşıma araçlarında klima denetimi gerçekleştiriyor. Artan hava sıcaklıklarıyla birlikte toplu taşımada klima kullanımı büyük önem kazanırken, ekipler denetimlerde klimaların çalışıp çalışmadığını inceliyor. Gerçekleşen bu uygulama sayesinde hem yolcuların, hem de sürücülerin daha rahat bir yolculuk yapması sağlanıyor.

 

Tarih : 10 Temmuz 2025 Perşembe 14:30   Okunma : 438

Mersin Büyükşehir Belediyesi; vatandaşların daha sağlıklı, güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat edebilmeleri için, toplu taşıma araçlarındaki denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde toplu taşıma araçlarında klima denetimi gerçekleştiriyor. Artan hava sıcaklıklarıyla birlikte toplu taşımada klima kullanımı büyük önem kazanırken, ekipler denetimlerde klimaların çalışıp çalışmadığını inceliyor. Gerçekleşen bu uygulama sayesinde hem yolcuların, hem de sürücülerin daha rahat bir yolculuk yapması sağlanıyor.

Denetimlerde ekipler; kliması olmayan, bozuk olan veya bilerek çalıştırmayan toplu taşıma araç sürücülerine cezai işlem uyguluyor. Vatandaşların yaşam kalitesini ön planda tutarak hizmet standardını yükseltmeyi amaçlayan Büyükşehir; memnuniyeti esas alan hizmet anlayışıyla, konforlu ve güvenli ulaşım için bu tür denetimlere devam edecek.

Köksal: “Vatandaşlarımızın konforlu seyahat etmeleri için, kesintisiz denetim yapıyoruz”

Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Bayram Köksal, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte denetimlerin sıklaştığına dikkat çekerek, “Vatandaşlarımızın daha konforlu ve rahat seyahat etmeleri için, özellikle hava sıcaklıklarının çok yüksek olduğu bugünlerde, kentimizin farklı noktalarında toplu taşıma araçlarında klima denetimi yapıyoruz” dedi. Denetimlerin sık sık yapıldığını ve bu sayede vatandaşın ulaşımda rahatının artırılmasının hedeflendiğinin altını çizen Köksal, “Denetimler, bize olumlu geri dönüşler sağlıyor. Vatandaşlarımız bu durumdan çok memnun. Kentimiz çok sıcak olduğu için, klima olmadığında yolculuklar vatandaş için çok zor geçiyor” diye konuştu.

Denetimlerde cezai işlem uygulandığını da söyleyen Köksal, “Kliması arızalı olan ya da aktif olduğu halde çalıştırmayan sürücülere, toplu taşıma yönetmeliğimizin ilgili maddelerince tespit tutanakları düzenleyip, cezai işlem uyguluyoruz. Vatandaşlarımızın toplu taşıma ile ulaşımlarında konforlu, huzurlu ve emniyetli bir şekilde seyahat etmeleri için kesintisiz denetimler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Vatandaşlardan denetimlere tam puan…

Denetim sayesinde rahat yolculuk gerçekleştirdiğini ifade eden yolculardan Fatma Tümay,  “Bu hizmet çok güzel. Çünkü bazı şoförler sıcakta klimayı kapatıyorlar. Bundan dolayı tansiyonum yükseliyor. Ama şimdi çok güzel. Denetim olmasa, herkes kafasına göre gider” diye konuştu.

Bir başka vatandaş Şükran Aksu ise denetimlerin sıklıkla yapılmasının önemine değinerek, “Çok güzel bir hizmet bu. Sık sık yapılırsa daha verimli olur” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA