25 Ağustos 2026 Salı

08:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR EV SAHIPLIĞINDE 16. PMOGENÇ YAZ KAMPı BAŞLADı: TEMA KURAKÇıL PEYZAJ   23:43   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA FLAŞ KARARLAR! BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN PEŞ PEŞE AÇıKLAMALAR   23:30   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA FLAŞ KARAR: BEŞIKTAŞ, ADANA, SEYHAN VE CEYHAN BELEDIYE BAŞKANLARıNA HAPIS CEZASı!   23:08   SON DAKIKA: AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA CEZALAR YAĞDı! ZEYDAN KARALAR, OYA TEKIN VE UTKU CANER ÇAYKARA HAKKıNDA KARAR!   19:50   MEZITLI BELEDIYESI YÜZME KURSLARı 5. ETAP TAMAMLANDı: 1330 KIŞIYE SPOR İMKÂNı   19:43   CHP’LI GÜLCAN KıŞ VERILERI AÇıKLADı: DERDEST İCRA DOSYASı SAYıSı 26 MILYONA ULAŞTı   10:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SANAYIYE DEV ASFALT HAMLESI: 3 BIN 200 TON SıCAK ASFALT SERILDI   10:48   AİHM’DEN OSMAN KAVALA HAKKıNDA KRITIK KARAR: GÖZLER YARıN STRAZBURG’A ÇEVRILDI!   10:45   EKREM İMAMOĞLU’NDAN CEZAEVINDEN DIKKAT ÇEKEN YAZı: ’TÜRKIYE HANGI ŞAFAĞA BAKACAK?’   09:57   SÜRÜCÜLER DIKKAT! BU GECE YARıSı DEV ZAM GELIYOR: BENZIN VE MOTORINDE İKINCI DALGA ALARMı!   09:45   UZUNCABURÇ’TA 2 BIN 300 YıLLıK TARIH TURIZMLE CANLANıYOR: ARKEOKÖY PROJESI’NDE İLK ETAP TAMAMLANDı   01:18   FILENIN SULTANLARı DURDURULAMıYOR!   23:29   1550 RAKıMDA YÖRÜK BULUŞMASı   19:57   ÖZGÜR ÖZEL, TRABZON’DA... ÖZEL: “FıNDıK VE ÇAYDA DÜNYA DEVLERI YERINE KARADENIZLI ÜRETICIYE ALAN AÇıLMASı EN SAMIMI TAAHHÜDÜMÜZ"   19:55   CHP YDK BAŞKANı POLAT: PARTIMIZI ÜÇÜNCÜ KEZ AYAĞA KALDıRACAĞıZ   19:52   NARIN GÜRAN CINAYETININ 2’NCI YıLı… BABA ARIF GÜRAN: BUGÜN BIZIM IÇIN KıYAMETTIR... BENIM KıZıMıN KANı YERDEDIR.   14:55   MEZITLI’DE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA ÜCRETSIZ GÖZ TARAMASı   14:51   TGC: GAZETECILIK ’DÜRBÜNLE’ YAPıLMAZ, AKREDITASYON AYRıMCıLıĞıNA SON VERILMELI   14:50   GAZILER KURTULUŞ PARKı’NDA EYLEMLERINE DEVAM EDIYOR... ÇERÇIOĞLU: BIZ PARK PARK DOLAŞıRSAK ANKARA’NıN HER TARAFıNı BARIKATLARLA Mı KAPATACAKSıNıZ?   13:34   BAHÇELI’DEN İSRAIL’E KARŞı ‘ANKARA DEKLARASYONU’ VE ‘İSLAM BARıŞ GÜCÜ’ ÇAĞRıSı  
 
     
   

İmralı heyeti, Özgür Özel ile görüştü...


DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar, DEM Parti İmralı Heyeti’nin CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Sürecin şimdiki aşamasında Meclis’in devreye girecek olması çok önemli. Barışın yerleşebilmesi toplumsallaşmayla mümkün. 50 yıldır birikmiş acılarla devam eden çatışmada bir çözüme ulaşmak için olağanüstü gayret sarf etme gibi bir yükümlülüğümüz var. Bu yükümlülüğü yerine getirmek de diyalogla, bütün siyasi aktörlerin ve toplumsal güçlerin diyaloğuyla, konuşmasıyla mümkündür” ifadelerini kullandı. TBMM Başkanvekili Pervin Buldan ise, "Sayın Özgür Özel’in barış meselesine başından beri sunmuş olduğu önemli katkılar var. Özel’in bundan sonraki süreçte de destek sunacağını da öğrenmiş olduk. Yarın yapılacak olan komisyon toplantısı önemli bir toplantı” ifadesini kullandı.

 

Tarih : 17 Temmuz 2025 Perşembe 16:56   Okunma : 833

DEM Parti’nin İmralı Heyeti, PKK’nın silah bırakmasının ardından başladığı siyasi parti turu kapsamında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etti. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir; DEM Parti TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar ile Asrın Hukuk Bürosu Avukatı Faik Özgür Erol’dan oluşan heyeti genel merkez önünde karşıladı. Saat 13.00 itibarıyla başlayan görüşme bir saat sürdü. Görüşmede Özel’e; Emir’in yanı sıra CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke eşlik etti.

Görüşmenin ardından Özel, heyeti aşağı inerek uğurladı. Ardından Buldan ile Sancar, basın açıklaması yaptı.

Pervin Buldan: “Sayın Özel'in barış meselesine başından beri sunmuş olduğu önemli katkılar var"

Buldan, şunları kaydetti:

“Bugün CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel ile birlikte heyetiyle görüşme gerçekleştirdik. Bir saatin üstünde bir zaman sürecinde önemli değerlendirmeler yapıldı. Barış sürecinin ve aşama aşama devam eden silah imha töreninden sonra geldiğimiz aşamalar ama aynı zamanda Meclis'te kurulacak komisyonun ve bu komisyondan beklentiler ve barış sürecinin ilerleyebilmesi için ortak mutabakatın sağlanması konularını detaylıca değerlendirdik. Önemli bir toplantıydı çünkü yarın Sayın Numan Kurtulmuş'un bütün partilerin grup başkanvekilleriyle sabah kahvaltıda bir buluşması gerçekleşecek. Komisyon öncesi yapılacak buluşmanın önemli olduğunu konuştuk, değerlendirdik. Çünkü her partinin komisyona dair farklı önerileri, farklı beklentileri var. Bu komisyonda tartışılması gereken ve sonuca ulaşılması gereken farklı beklentiler olduğu için komisyon meselesini değerlendirdik ve tartıştık. Açıkçası Sayın Özgür Özel'in barış meselesine başından beri sunmuş olduğu önemli katkılar var. Bu katkıların kıymetli olduğunu ifade ettik. Sayın Özel'in aynı derecede barış sürecine bundan sonraki süreçte de hem destek vereceğini en azından öğrenmiş olduk. Sayın Özel'e teşekkür ediyoruz bizi kabulünden dolayı. Ama şunu ifade etmek isterim: Yarın yapılacak komisyon toplantısı önemli bir toplantı. Buradan çıkacak sonuçları hep birlikte bekleyeceğiz ve göreceğiz.”

Mithat Sancar: “Sürecin şimdiki aşamasında Meclis’in devreye girecek olması çok önemli”

Sancar ise şöyle konuştu:

“Sayın Özgür Özel ve heyetiyle çok değerli bir görüşme yaptık. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Sürecin geldiği aşamayla ilgili önemli konuları karşılıklı konuşma imkanı bulduk. Elbette bu sürecin şimdiki aşamasında Meclis’in devreye girecek olması çok önemli. Çünkü barış yolunda ilerlemek ve bu süreci çözüme doğru sağlamlaştırarak yürütme konusunda Meclis hayati rol oynayacaktır. Bunu baştan beri söylüyoruz. Bunun dışında elbette başka alanlarda yaşanan sorunlar var. Sürecin toplumsallaşabilmesi ve barışın bütün toplumu kapsayacak şekilde yaygınlaşması önemlidir. Barışın yerleşebilmesi için toplumsallaşması gerekiyor. Bunun için hukuksal güvenceler ve demokratik mekanizmalar çok değerlidir. Barışın yerleşebilmesi toplumsallaşmayla mümkün. Toplumsallaşmanın en önemli araçları hukuksal güvenceler ve demokratik mekanizmalardır. Elbette her siyasi partinin, her toplumsal aktörün beklentileri ve bakışlarında farklılıklar olabilir. Ama bu kadar zor bir sorunda, 50 yıldır birikmiş acılarla devam eden çatışmada bir çözüme ulaşmak için olağanüstü gayret sarf etme gibi yükümlülüğümüz var. Bu yükümlülüğü yerine getirmek de diyalogla, bütün siyasi aktörlerin ve toplumsal güçlerin diyaloğuyla, konuşmasıyla mümkündür. Meclis zemininde bunun daha yoğun şekilde yaşanacağı aşamaya geliyoruz. Yarın Meclis Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş, grup başkanvekillerini kahvaltıda toplantıya çağırdı. Komisyonla ilgili herhalde önerilerin mutabakata dönüşmesi beklentisiyle bir toplantı bu. Oradan çıkacak sonuca göre komisyonun çalışma zamanı ve şartları belirlenmiş olacak. Bizler barışı, adalet ve toplumsal bütünleşme üzerine kurmaya yönelik çabalarımızı en yoğun şekilde sürdüreceğiz. Ve bu yolda da hep birlikte inşallah başarılı olacağız.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA