27 Nisan 2026 Pazartesi

09:59   DÖRT MEVSIM GEÇTI, HASRET BITMEDI! TUTUKLU İBB ÜST DÜZEY YÖNETICISININ EŞINDEN YÜREK BURKAN PAYLAŞıM   09:40   MERSIN’DE NOTALAR ENGEL TANıMıYOR! ENGELSIZ YAŞAM MERKEZI’NDEN KALPLERE DOKUNAN RITIMLER   07:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU ÇıKıŞı: ’HUKUKU BANA EMANETTIR!’   21:53   YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ KRIZI KAPıDA! 78 BARODAN ADALET BAKANLıĞı’NA ORTAK İSYAN: ’SAVUNMA ROBOTLARA DEVREDILEMEZ!’   21:40   VAHAP SEÇER’DEN TBB SEÇIMI ÖNCESI NET MESAJ: ’GÖREVE DEVAM EDECEĞIZ!’   09:50   MERSIN ONU UNUTMADı! ŞEHIT İTFAIYECI NAZMI ÇELIKKAYA DUALARLA ANıLDı   09:19   RESMI GAZETE’DE GECE YARıSı MESAISI: MEB BAKAN YARDıMCıSı DEĞIŞTI, DEV KURUMLARDA ÜST DÜZEY ATAMALAR!   09:16   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA KRITIK GELIŞME: TUNCELI’DE İKI GÖREVLI GÖZALTıNA ALıNDı!   19:06   ÖZGÜR ÖZEL: "EN GENIŞ ARA SEÇIME DE VARıM. NE KADAR GENIŞLETMEK ISTIYORLARSA BEN ORADA VARıM, HODRI MEYDAN"   16:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "GÖRÜŞME" YANıTı... ÖZGÜR ÖZEL: "ÜLKENIN BIRINCI PARTISIYIM, IHTIYAÇ VARSA ELBETTE IKINCI PARTIYLE GÖRÜŞÜRÜM"   14:59   BIRLEŞIK KRALLıK’ıN ANKARA BÜYÜKELÇILIĞI: FORMULA 1’IN TÜRKIYE’YE DÖNÜŞÜNÜ MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   14:57   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BU DOSYA, TÜRKIYE’NIN DE KAYBOLUŞ HIKAYESINI RESMEDEN BIR DOSYADıR"   13:32   DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ EYLEMI SÜRÜYOR. AVUKAT ABDURRAHIM DEMIRYÜREK: "TÜM SIYASI PARTI TEMSILCILERINE ÇAĞRıMıZ, BILFIIL MADENCILERLE BERABER AÇLıK GREVINDE OLUN"   13:28   ERKAN BAŞ’TAN MADEN IŞÇILERINE DESTEK:    10:52   MADENCILERIN ANKARA YÜRÜYÜŞÜNDE TANSIYON YÜKSELDI: ’ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK!’   10:40   ASGARI ÜCRET 23 GÜNDE BITIYOR! NISAN 2026 AÇLıK VE YOKSULLUK SıNıRı RAKAMLARı AÇıKLANDı   10:01   MERSIN 23 NISAN’DA ÇOCUKLARıN BAŞKENTI OLDU! BILIMDEN DOĞAYA COŞKU DOLU ROTA   09:40   MERSIN’DE DEV ZIRVE: GENÇLERIN KARIYER YOLCULUĞUNDA İŞKUR İMZASı!   18:26   CHP MERSIN’DEN EĞITIMDE "SESSIZ" ÇıĞLıK: 23 MADDELIK GELECEK MANIFESTOSU AÇıKLANDı   17:58   ABD BAŞKANı TRUMP, HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MAYıN DÖŞEYEN TEKNELERE SALDıRı EMRI VERDI  
 
     
   

CHP’li Emir : Türkiye’nin faili meçhullerle anılan beyaz Toroslar yerine barışla, adaletle anılması gerekiyor


CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, masasında beyaz Toros bulunan savcıyı eleştirerek, "Türkiye’nin böyle 30 yıl önceden kalmış, böylesine çok şey kaybettirmiş, faili meçhullerle anılan beyaz Toroslar yerine barışla, demokrasiyle, adaletle, özgürlükle anılması gerekiyor, bunları konuşmamız gerekiyor" dedi.

 

Tarih : 17 Temmuz 2025 Perşembe 18:55   Okunma : 660

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, masasında beyaz Toros bulunan savcıyı eleştirerek, "Türkiye'nin böyle 30 yıl önceden kalmış, böylesine çok şey kaybettirmiş, faili meçhullerle anılan beyaz Toroslar yerine barışla, demokrasiyle, adaletle, özgürlükle anılması gerekiyor, bunları konuşmamız gerekiyor" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda siyasi partilerin grup başkanvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi soruşturmasına baktığı öğrenilen bir savcının makam odasındaki masasına "beyaz Toros" koyduğunun ortaya çıkmasının ardından kamuoyunda başlayan tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli ve CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in eleştiri konusu olan savcı için kullandığı ifadeler nedeniyle "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" ve "tehdit" suçlarından re’sen soruşturma başlatılmasını eleştirdi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, şunları kaydetti:

"Sayın Özgür Özel İstanbul Büyükşehir Belediyesi soruşturmasını yürüten savcının odasında beyaz Toros simgesine dair bir konuşma yaptı, kendisine soruşturma açıldı. Masaya beyaz Toros koyana soruşturma açılmıyor, bu konuyu dile getirene soruşturma açılıyor. Bu ülkenin hafızasından silinmeyecek objelerden biridir beyaz Toros. Her hafta Galatasaray Meydanı'na gidin Cumartesi Anneleri orada size beyaz Toros'u anlatsınlar. 17 bini aşkın insan evinden, sokaktan alındı, beyaz Toroslarla neredeyse bir çoğu kaçırıldı ve katledildi. Bu ülkenin tarihinde faili meçhul cinayetler var ve burada beyaz Toros'un nasıl bir simge olduğu ortada. Siz bunu nasıl masanıza koyarsınız? Bunu nasıl bir obje olarak oraya koyup da mesaj verirsiniz? Kızılcahamam'da Cumhurbaşkanı ne dedi: 'Kürt sorununun müsebbipleri beyaz Torosçular, köy yakanlar, Kürtleri göçe zorlayanlardır.' İşte, müsebbibi orada oturuyor, Toros'u da masasına koymuş. Evet, Kürt sorunun müsebbipleri devam ediyor.

Bu anlayışı yıkmadığımız sürece Kürt sorununun demokratik çözümünün önünde direnenlerin kim olduğu belli ve bunlar direnmeye devam eder. Bunların yargılanmaları gerekiyor, hakikatle yüzleşip bunların yargı önüne çıkartılıp bu suçluların yargılanması gerekiyor ki kimse hâlâ beyaz Toros simgesini kullanıp beyaz Toros'la kimse kimseyi tehdit edemesin ama savcı gayet rahat bu beyaz Toros'la insanları tehdit edebiliyor. Bu ülkenin hafızası bunları unutmayacak, bunların hesabını gün geldiğinde yargı önünde muhakkak soracak."

"Beyaz Torosun ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz"

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir de şunları kaydetti:

"Bir 'beyaz Toros' tartışması var. Beyaz Torosun ne anlama geldiğini, neyi ifade ettiğini hepimiz biliyoruz, Cumhurbaşkanı da biliyor. Beyaz Toros dönemlerinin Türkiye'de terörle mücadeleyi, bırakın daha iyi bir noktaya götürmeyi, büyük yanlışlar içerdiğini ve büyük acılara sebep olduğunu ve bu yanlışlardan dolayı maalesef Türkiye'nin çok şey kaybettiğini söyledi. Bu doğru tespit. Beyaz Toroslardan bu ülke çok çekti. Peki, beyaz Toros maketinin bir savcının masasında ne işi var? Yargı, yargı adamları, savcılar, yargıçlar bağımsız olabilirler, bağımsız olmak zorundalar, tarafsız olmak zorundalar. Bu kişinin bağımsız, tarafsız olmasını zaten beklemiyoruz ama en azından öyle görünmek de zorundalar.

Yasa açık; bir savcı bir siyasi düşünceyi ifade eden bir maketi, amblemi, maddeyi, malzemeyi kullanamaz, gösteremez, ifade edemez. Bırakın onu, normal bir siyasi görüş bile değil, faili meçhullerle iç içe geçmiş, aynı anda anılan, eş anlamlı olacak beyaz Torosları masasının üstüne koyuyor. Genel Başkanımız bunu söyleyince alelacele Genel Başkanımıza dava açıyorlar. Aslında yapılması gereken bu savcı yani yaptığı iş ortaya çıkınca alelacele pılı pırtıyı toplayıp, Twitter hesabını kapatıp kaçan savcı hakkında HSK'nın soruşturma açması gerekirken bunu ortaya koyan Genel Başkanımız hakkında soruşturma açan, hem de böyle saatler içerisinde soruşturma açan bir yargımız var. Bunu da şiddetle protesto ediyoruz. Türkiye'nin böyle 30 yıl önceden kalmış, böylesine çok şey kaybettirmiş, faili meçhullerle anılan beyaz Toroslar yerine barışla, demokrasiyle, adaletle, özgürlükle anılması gerekiyor, bunları konuşmamız gerekiyor."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA