3 Aralık 2025 Çarşamba

14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”   14:25   "OKULLARDA 1 ÖĞÜN ÜCRETSIZ YEMEK" DAVASı DANıŞTAY’DA...   14:23   MHP LIDERI BAHÇELI’DEN ÖZEL’E "TEBRIK TELEFONU"... ÖZEL, KENDISINI ARAYAN LIDERLERE TEŞEKKÜR ETTI   10:03   MERSIN ESOB 2025’I DEĞERLENDIRDI, 2026’NıN YOL HARITASıNı AÇıKLADı   09:49   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 2025’TE 500 HANEYE TEMIZLIK VE BAKıM ELI   09:25   YEREL TOHUMDAN İKLIM DOSTU PROJELERE: MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜKŞEHIR DAMGASı   01:50   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN NET MESAJ: ‘KAYBEDEN LIDER KALMAZ, CHP SAHICILIKLE IKTIDARA YÜRÜYOR’”   21:30   TARSUS’TA MECLIS GÜNDEMI YOĞUN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULUSLARARASı ÖDÜLE   21:03   “SAVUNMA SUSMADı: BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TUTUKLU AVUKATLAR İÇIN ADALET ÇAĞRıSı”   20:31   “SERAP AVCı DAVASıNDA BEŞINCI CELSE: ERKEK ŞIDDETINE KARŞı ADALET ARAYıŞı”   20:25   MERSIN LIMANı’NDA ŞOK OPERASYON: İTALYA’YA KAÇıRıLACAK 44 GÖÇMEN KONTEYNERDE YAKALANDı!   20:19   TOROSLAR’DA ENGELSIZ BIR GÜN   20:15   MERSIN’DE ULAŞıMDA SESSIZ DEVRIM: 18 ELEKTRIKLI OTOBÜS YOLLARDA   15:15   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... TUNCER BAKıRHAN’DAN ÖZEL’E: CELLAT DEFTERINI AÇACAKSAK, GEÇMIŞI KONUŞACAKSAK HEPINIZ BORÇLU ÇıKARSıNıZ   15:13   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY KONTROL AMAÇLı YOĞUN BAKıMA ALıNDı   15:11   TÜRKIYE O İETT KAPTANıNı ÇOK SEVDI, VIDEOSU 12 MILYONDAN FAZLA IZLENDI   15:09   ÖZGÜR ÖZEL: "BU KOMISYONA NE KATıLMAMıZLA KÜRT OLMAYAN VATANDAŞLARA BIR KÖTÜLÜK YAPTıK, NE DE KOMISYONUN SON SEYAHATINE KATıLMAMıZLA KÜRT ARKADAŞLARıMıZA KARŞı OLUMSUZ BIR TUTUM IÇINDE OLDUK"   10:40   “YENIŞEHIR’DE KADıNLAR SERAMIKLE GELECEĞINI ŞEKILLENDIRIYOR”   09:40   “AKDENIZ’DE YEŞIL DÖNÜŞÜM: ŞAKIR GÜLMEN PARKı BAŞTAN SONA YENILENDI”  
 
     
   

Mersin Milletvekili Uysal: Toroslar’a Tekstil Kent, Mut’a Modern Bir Hal İstiyoruz


Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal, TBMM’de söz alarak tarımda çalışan kadın işçilerin sesi oldu. Tarımda çalışan kadınlara yıpranma payı desteği verilmesini talep eden Milletvekili Uysal “Mersin’imizde gezdiğimiz her ilçede kadın üreticilerimizin sayısının çok daha fazla olduğunu fark ettim. Başımızın tacı olan kadınlarımız, annelerimiz topraklarımıza gözü gibi bakıyor. Onun için tarımda çalışan köylü kadınlarımıza yıpranma payı ve sigorta prim desteği verilmesini talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Tarih : 19 Temmuz 2025 Cumartesi 18:05   Okunma : 739

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alarak Terörsüz Türkiye, Mersin’e kazandırılan devlet yatırımları, 2B arazi fiyatlarında düzenleme, tarımda çalışan kadın çiftçilere yıpranma payı ve sigorta prim desteği, Mersin’in yerli muzunun zincir marketlerde satışının arttırılması ve daha pek çok konu ile ilgili konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde yıllardır Türk, Arap, Kürt, Alevi, Çerkez ayırmaksızın her kesimden insanın kardeşçe yaşadığına vurgu yapan Uysal, Terörsüz Türkiye’nin kalıcı huzuru taçlandıracağını ifade etti. Milletvekili Uysal “Cumhuriyet kurulduğundan beri bu topraklarda Türk’ü ile Kürt’ü ile bir arada yaşıyoruz ve 40 yıldır terörle, birlikte mücadele ediyoruz. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin samimi, sevgi dolu ve toplumun her kesiminden olumlu karşılık gören Terörsüz Türkiye vizyonunu hep birlikte destekleyerek huzurlu Türkiye’de birlik içerisinde yaşamalıyız.” dedi.

Mersin’de atadan miras kalan, ancak tapusu olmayan binlerce dönüm tarım arazileri olduğunu ve bu arazilerin 2B kapsamına alınarak uygun fiyatla çiftçiye satılması gerektiğini hatırlatan Milletvekili Uysal, vatandaşların Meclis’ten müjdeli haberler beklediklerini söyledi.

MHP’li Uysal “Üzerinde durmamız gereken bir diğer konu, atadan kalan ama tapusu olmayan binlerce dönüm tarım arazisi. Köylü ekiyor, biçiyor ama destek alamıyor. Bu arazilerin 2B kapsamına alınarak uygun bedelle ekip biçen köylüye satılması, en büyük adalet olacaktır. Aziz Atatürk’ün bizlere bıraktığı en kıymetli miras topraktır.” diyerek çiftçilerin talebini Meclis’te bir kez daha duyurdu.

Kadınların, yaşamın her alanında yorulmadan, vazgeçmeden fedakarca çalıştıklarını; özellikle de tarımda çalışan kadınların çalışma koşullarının iyileştirilmesi için destek beklediklerini ifade eden Uysal “Tarımda çalışan köylü kadınlarımıza yıpranma payı ve sigorta prim desteği vermeli, çiftçilerimize daha düşük fiyatla tarımsal sulama imkanı sağlamalıyız. Su ve enerji fiyatlarında çiftçilerimize kolaylık sağlamalıyız. Çünkü köylü milletin efendisidir.” dedi.

Devlet yatırımlarının Mersin’de hız kesmeden devam ettiğini söyleyen MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, hayata geçirilen her proje ile kentin basamak atladığını ifade etti. Uysal Mersin’in yılın ilk üç ayında ülke ekonomisine 2 milyar dolar ihracat geliri sağladığını belirterek “Güçlü devletin en büyük örneğini, Mersin’de görüyoruz. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün 5 milyar lira değerinde 4 sulama projesi, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 7 milyar lira bütçeli 20 kilometre yol ve 1 tünel projesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 6 okulu güçlendirme ve 3 yeni okul projesi, İşkur’un 10 bin kardeşimize istihdam sağlaması en önemli örneklerimizdir. Bu projelerle Mersin, yılın ilk üç ayında Türkiye ekonomisine 2 milyar dolar ihracat geliri ve serbest bölgede 85 milyon dolar katma değer sağlamıştır.” açıklamasında bulundu.

Mersin’in 1 trilyon liralık üretim hedefi olduğunu ve bu hedefin gerçekleştirilmesi için 13 ilçenin daha çok kalkındırılması gerektiğinin altını çizen MHP Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal, Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar yapılması gerekenleri sıraladı. Anamur ve Bozyazı’daki muz üreticilerinin zincir marketlerde yerli muz satılmasını istediklerini, kent merkezi Akdeniz ilçesinde kentsel dönüşümün devam etmesinin zaruri olduğunu, tekstil fabrikaları ve işyerlerinin en yoğun olduğu ilçe olan Toroslar’a tekstil kent kurulması gerektiğini, Silifke’nin turizm kadar sporla da anılabilecek potansiyelde bir ilçe olduğu için spor tesisine ihtiyaç duyulduğunu, turizmin kalbi Erdemli ilçesinde bulunan Kızkalesi’ne çevre düzenlemesi yapılmasını, Erdemlili öğrencilerle birlikte ziyaret ettikleri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’dan söz aldıkları Bilim Merkezi yapımının bir an önce başlamasını, Mersin’de en çok bal ormanı bulunan ilçelerden biri olan Gülnar’da arıcılara teşviklerin artırılmasını, Mut ilçesine modern bir hal kazandırılmasını isteyen Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal şöyle konuştu;

“1 trilyon liralık üretim hedefimiz için; zincir marketlerin Anamur ve Bozyazı muzu satışına öncelik vermesi, Akdeniz’e kentsel dönüşüm, Toroslar’a Tekstil kent, Kızkalesi’ne çevresel düzenleme, Mut’a modern bir hal, Gülnar’a arıcılık desteği, Silifke’ye spor tesisi ve Erdemli’ye Bilim merkezi Boynumuzun borcudur. Çünkü; Biz, Biriz…Tekiz… Türkiye’yiz…”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA