6 Temmuz 2026 Pazartesi

11:01   SOSYAL MEDYADAN DUYURDULAR: AKADEMISYEN YAZARLAR SIBEL ÖZBUDUN VE TEMEL DEMIRER GÖZALTıNA ALıNDı!   10:40   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TEKIRDAĞ CEZAEVI’NDE DIKKAT ÇEKEN ZIYARET!   10:33   MERSIN’DE ANNE ADAYLARıNA BÜYÜK KOLAYLıK: GEBELIK BOYUNCA ÜCRETSIZ SÜT DESTEĞI BAŞVURULARı BAŞLADı!   14:33   ÜRETICININ YÜZÜNÜ GÜLDÜREN HAMLE: MERSIN’DE O İLÇENIN YOLLARı BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI!   14:17   HAMANEY’IN CENAZE TÖRENINDE DIKKAT ÇEKEN DETAY! DEFIN İŞLEMI NEDEN ERTELENDI?   12:59   CHP MUĞLA MILLETVEKILLERINDEN SERT ÇıKıŞ: ’ATANMıŞLARıN SEÇILMIŞLERI GÖREVDEN ALMA YETKISI YOKTUR’   10:41   ZIRVE ÖNCESI BAŞKENTTE HAREKETLI DAKIKALAR: SAADET PARTISI GENEL MERKEZI’NE DEV PANKART ASıLDı!   10:34   60 YAŞıNDA HAYATıNı DEĞIŞTIREN KARAR! ERDEMLI’DE 800 SAATLIK EĞITIMIN ARDıNDAN KENDI İŞININ PATRONU OLDU   10:18   MERSIN’DE KıRSALıN KADıNLARı ÜRETIYOR, TOROSLAR ŞENLENIYOR! HAMZABEYLI’DE UNUTULMAZ KÖY ŞENLIĞI   16:40   ÖZGÜR ÖZEL, KASTAMONU’DA... ÖZEL: YÜRÜYÜŞÜMÜZ DURDURULURSA YENI YOL AÇACAĞıZ"   16:40   ÖZGÜR ÖZEL, KASTAMONU’DA... ÖZEL: "BIZIM YOLUMUZ SIYASETTE IKTIDAR YOLUDUR, BIZI BU YOLDAN KIMSE ÇEVIREMEZ"   16:39   DENIZ GÖKTAŞ: "DINI DEĞERLERI AŞAĞıLAMAK GIBI BIR KASTıM VEYA AMACıM BULUNMAMAKTADıR"   16:34   ÖZ İPLIK-İŞ’TEN ’CRS ŞıK MAKAS’ AÇıKLAMASı: “GERÇEK ZAFER FABRIKANıN ÜRETIME DEVAM ETMESIDIR”   15:30   KOMEDYEN SERGEN DEVECI’DEN DENIZ GÖKTAŞ’A DESTEK: ŞAKA YAPAN INSANıN YARGıLANMASı BIZIM IÇIN ÜZÜCÜ   15:22   KOMEDYEN DENIZ GÖKTAŞ, TUTUKLAMA TALEBIYLE SULH CEZA HAKIMLIĞI’NE SEVK EDILDI   09:11   ÜNIVERSITELILER DIKKAT! MERSIN’DE EV TAŞıYACAK ÖĞRENCILERE TAMAMEN ÜCRETSIZ DESTEK: TEK TELEFON YETERLI!   23:28   CHP’LI SEMIH PALAMUT’TAN SIVAS KATLIAMı MESAJı: ’MADıMAK, TÜRKIYE’NIN ADALET SıNAVıDıR!’   17:27   DENIZ GÖKTAŞ’ıN GÖZALTıNA ALıNMASıNA SIYASI PARTI VE MESLEK ÖRGÜTLERINDEN TEPKI: DERHAL SERBEST BıRAKıLSıN   15:55   EKREM İMAMOĞLU: "9 TEMMUZ SONRASı TÜRKIYE’DE NE OLACAK?"   15:54   İBB DAVASı’NıN 61’INCI GÜNÜNDE DURUŞMAYA IKINCI ARA: İMAMOĞLU, SADECE SAVUNMASı ALıNıRKEN SALONDA BULUNABILECEK  
 
     
   

Toroslar’dan Sürdürülebilir Geleceğe Dev Adım: "Sıfır Atık Parkı" geliyor!


Toroslar Belediyesi, Portakal Mahallesi’nde yapımına başladığı ve içerisinde survivor parkuru, bisikletli şarj istasyonları, atık ayrıştırma potaları ve elektrikli araç şarj istasyonu gibi yenilikçi öğelerin yer alacağı Sıfır Atık Parkı ile hem çevre bilincini artırmayı hem de vatandaşlara modern bir yaşam alanı sunmayı hedefliyor.

 

Tarih : 12 Ağustos 2025 Salı 14:56   Okunma : 681

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın talimatıyla Portakal Mahallesi’nde yapımına başlanan Sıfır Atık Parkı ile hem çevre bilincini artırmayı hem de vatandaşlara yeşil ve modern bir yaşam alanı sunmayı amaçlıyor.

Toplam 3 bin 286 metrekare alan üzerinde inşa edilen parkın bin 814 metrekarelik kısmı yeşil alan olarak düzenlenecek. Çevre dostu tasarımıyla dikkat çeken parkta; survivor parkuru, bisikletli şarj istasyonları, atık ayrıştırma potaları (kâğıt, plastik, metal, cam), iki kuleli ahşap oyun grubu, mobil atık getirme merkezi, elektrikli araç şarj istasyonu, solar ağaç, sıfır atık bilgilendirme tabelaları, 98 metrekarelik kafe, 70 metrekarelik açık oturma alanı yer alacak.

Yapım çalışmaları hızla devam eden parkın, kısa sürede tamamlanarak halkın hizmetine sunulması planlanıyor.

“Gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak en büyük sorumluluğumuz”

Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, projenin yalnızca bir park olmadığını, aynı zamanda çevre bilincini artıracak önemli bir eğitim alanı olduğunu söyledi.

Yıldız, “Sıfır atık ve geri dönüşüm çalışmalarımızla hem doğamızı koruyor hem de gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak için çaba gösteriyoruz. Sıfır Atık Parkı, vatandaşlarımızın hem keyifli vakit geçireceği hem de çevreye duyarlı alışkanlıklar kazanacağı bir yaşam alanı olacak” dedi.

Türkiye’ye Örnek Olacak

Yalnızca Mersin’e değil tüm ülkeye örnek olacak bu park, hem doğal kaynakların korunması hem de çevre dostu teknolojilerin kullanımına teşvik etmesi bakımından kentin sürdürülebilir yaşam vizyonuna önemli katkılar sağlayacak.

Mobil Atık Getirme Merkezleri Yerleştirildi, Çocuklara Yönelik Eğitimler Sürüyor

Toroslar Belediyesi, iklim değişikliğiyle mücadele ve sürdürülebilir çevre hedefi doğrultusunda yalnızca fiziki projelerle değil, eğitim faaliyetleriyle de dikkat çekiyor.

Belediyenin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün çalışmaları kapsamında, çocuklara yönelik sıfır atık ve geri dönüşüm eğitimleri düzenlenerek, küçük yaşta çevre bilincinin kazandırılması hedefleniyor. Aynı zamanda hem çevreyi korumak hem de ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla ilçenin pilot mahallelerine Mobil Atık Getirme Merkezleri yerleştirildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA