21 Ağustos 2026 Cuma

15:42   GALATASARAY, ALEKSEI BATRAKOV IÇIN RESMI GÖRÜŞMELERE BAŞLADı   15:41   DEM PARTI’DEN “DIYARBAKıR’DA DÖRT BELEDIYE EŞ BAŞKANı GÖREVDEN ALıNDı” HABERLERINE YALANLAMA   15:37   İBB DAVASı’NDA 68’INCI GÜN... ERDAL CELAL AKSOY: “O TARIHTE İSTANBUL’DA DEĞILDIM”   13:26   MELIH MERIÇ SAĞLıK DURUMU HAKKıNDA AÇıKLAMA: ZIYARETÇI KABUL EDILMIYOR   13:23   GENELKURMAY BAŞKANı BAYRAKTAROĞLU, NATO GENELKURMAY BAŞKANLARı TOPLANTıSıNA KATıLDı   13:22   BAKAN ŞIMŞEK: MAZOTTA EŞEL MOBIL ILE KÜRESEL ŞOKUN VATANDAŞLARA YANSıMASıNı SıNıRLıYORUZ   10:20   AKDENIZ SAHILINDE REKOR PEDAL: GENÇLERIN YENI GÖZDESI MERBİS 50 BIN ÜYEYE ULAŞTı   10:15   ÇERÇEVE YASA’DA TARIHI DÖNEMEÇ: 4 BIN KIŞIYE TAHLIYE YOLU AÇıLıYOR, SIYASETTE YENI DÖNEM BAŞLıYOR   09:52   MERSIN ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERINE MÜJDE: İŞKUR KAMPÜS NOKTASı KURULDU!   09:30   AYDıNCıK’TA SıNAVLARA HAZıRLANAN GENÇLERE DEV DESTEK: EVDE ÇALıŞAMAYAN ÖĞRENCILERIN YENI ROTASı BELLI OLDU!   03:31   YENİ PARTI’DEN ÇEKMEKÖY’DE ’SIYASI ÇÖKME’ VE ’KUMPAS’ TEPKISI: ’MILLET İRADESINE DÜRBÜNLE BILE ADALET GÖRÜNMÜYOR!’   16:53   YENİ PARTI SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE, PARTISININ KURULTAY TAKVIMINI AÇıKLADı   16:51   GAZILERIN İÇIŞLERI BAKANLıĞı’NA YÜRÜMESINE IZIN VERILMIYOR... BAZı GAZILER FENALAŞTı   16:49   YENİ PARTILI BAKAN’DAN, GAZI VE ŞEHIT YAKıNLARıNA YÖNELIK POLIS MÜDAHALESINE TEPKI: GAZININ SESINI KAPATAMAZSıNıZ   16:48   MADENCILERIN ENERJI VE TABII KAYNAKLAR BAKANLıĞı ÖNÜNDEKI EYLEMI 10’UNCU GÜNÜNDE   16:47   YENİ PARTI İZMIR MILLETVEKILI ARSLAN: "CHP’LI MECLIS ÜYESININ SEÇIMIN HEMEN ARDıNDAN AKP ILÇE BINASıNDA NE IŞI VAR?"   14:42   GAZILER GÜVENPARK’TAN ÇıKARıLDı... CHP SÖZCÜSÜ SARı: "TOPLUMSAL VICDAN, HAK ISTEYENLERIN KARŞıSıNA BARIYER KONULDUĞUNDA NEREDE DURDUĞUMUZLA ÖLÇÜLÜR"   14:40   TÜLAY HATIMOĞULLARı, MURAT ÇEPNI’YI SILIVRI CEZAEVI’NDE ZIYARET EDECEK   14:40   ŞEHIT AILELERI VE GAZILER DERNEĞI GENEL BAŞKANı ÇERÇIOĞLU: “GAZILER OLARAK REHIN ALıNDıK”   13:37   TANRıKULU’NDAN DICLE ÜNIVERSITESI’NE ’SENDIKAL BASKı’ UYARıSı: "İŞÇILERIN ÜYELIKTEN ISTIFAYA ZORLANMASı KABUL EDILEMEZ"  
 
     
   

"Hayaller Engel Tanımaz!": Mersin’de "Bir Şefkat Haresi" Rüzgarı


Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, özel gereksinimli öğrencilerin başarı hikayeleriyle parlıyor. Müdür Fazilet Durmuş’un "Her çocuk özeldir" felsefesi, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendiriyor.

 

Tarih : 12 Ağustos 2025 Salı 17:40   Okunma : 874

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, eğitimde fırsat eşitliğini merkeze alan vizyonunu, öğrencilerin ve velilerin kalbine dokunan buluşmalarla hayata geçiriyor. Görme engelli öğrencileri Ömer Ebren ve Ağit Eyyüp ile velilerini makamında ağırlayan Durmuş, "Hayaller engel tanımaz!" sözleriyle öğrencilerin azmine ve ailelerinin çabasına olan derin inancını paylaştı. Bu buluşma, Müdürlüğün yürüttüğü "Bir Şefkat Haresi" projesinin amacını bir kez daha gözler önüne serdi: Her öğrencinin potansiyelini en üst düzeyde kullanabileceği sevgi ve güven dolu bir ortam yaratmak.

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Sahada Can Buluyor

Bu anlamlı ziyaret, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin temel felsefesi olan "Her çocuk özel ve biriciktir" anlayışının en güçlü yansımalarından biri oldu. Bu kapsamda, özel gereksinimli öğrencimiz Mehmet Akif Subaşı'nın azim dolu başarı hikâyesi de dikkat çekti. Ailesinin sarsılmaz desteğiyle pek çok engeli aşan Mehmet Akif, diğer öğrencilere ilham kaynağı oldu. Müdür Fazilet Durmuş, "Mehmet Akif gibi özel yetenekli bir evladımla bir arada olmaktan çok mutlu oldum. Çocuğumuzun bu başarısında büyük destek veren anne babamıza da çabalarından dolayı çok teşekkür ediyorum" diyerek ailelerin rolüne olan minnetini vurguladı.

Azim ve Başarı: Nazalin'den Gurur Veren Derece

Mersin'in eğitimde fırsat eşitliği serüveninde, Atayurt Gazi Çok Programlı Anadolu Lisesi birincisi Nazalin Selvi de önemli bir başarıya imza attı. Görme engelli Nazalin, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) sözel puan türünde elde ettiği 12.690'lık dereceyle herkesi gururlandırdı. Nazalin'in bu başarısında, annesinin gösterdiği özverili çaba ve destek büyük rol oynadı. Bu örnek, sevgi ve desteğin engelleri aşmada ne kadar güçlü bir motivasyon kaynağı olduğunu kanıtladı.

"Bir Şefkat Haresi": Sevgi Çemberi Genişliyor

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Bir Şefkat Haresi" projesi, her çocuğun kendine özgü bir şefkat çemberi içinde yer aldığını vurguluyor. Müdür Durmuş, bu projeyle ilgili olarak, "Amacımız, bu çemberin içinde her bir evladımızın kendini güvende ve değerli hissetmesini sağlamak. Çünkü inanıyoruz ki, sevgiyle sarılan her yürek, başarıya doğru atılan ilk adımı atar" ifadelerini kullandı. Bu proje, tüm çocukları kucaklayan ve her birini özel kılan bir sevgi çemberi olarak Mersin eğitimine yeni bir soluk getiriyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA