28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Seçer’den Muhtarlara Bilgisayar Müjdesi


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen çalıştayda, dört merkez ilçedeki muhtarlar ile bir araya geldi. Muhtarlara yeni bilgisayar müjdesi veren Seçer, “805 mahalle muhtarımıza yeni bilgisayarlar dağıtacağız. Bizim ahşap atölyemiz var oralarda dolap, masa, sandalye gibi bazı mobilyalar yaptırıyoruz muhtarlarımız için. Bunları muhtarlarımıza dağıtacağız. Artık kendi atölyelerimizi çalıştırmaya başladık” dedi.

 

Tarih : 24 Temmuz 2019 Çarşamba 10:14   Okunma : 548

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın önümüzdeki beş yıla şekil verecek olan Stratejik Plan çalışmaları kapsamında düzenlediği çalıştaya katıldı. Dört merkez ilçedeki muhtarlar ile bir araya gelen Başkan Seçer, mahallelerin ve muhtarların talep, öneri ve şikayetlerini dinledi. Kenti geleceğe taşıyacak hedeflerini anlatan Seçer, çalıştay sayesinde vatandaşlarla birlikte muhtarların sorunları ve istekleri üzerine de oldukça yararlı sonuçlar alınacağını söyledi. Muhtarlara yeni bilgisayar müjdesi veren Seçer, “805 mahalle muhtarımıza yeni bilgisayarlar dağıtacağız. Bizim ahşap atölyemiz var oralarda dolap, masa, sandalye gibi bazı mobilyalar yaptırıyoruz muhtarlarımız için. Bunları muhtarlarımıza dağıtacağız. Artık kendi atölyelerimizi çalıştırmaya başladık” diye konuştu.

SEÇER, “MERSİN’E ÇOK ŞEY KATMAK İSTİYORUZ”

Çalıştayın açış konuşmasını yapan Başkan Seçer, vatandaşın ihtiyaçlarının belirlenmesi konusunda muhtarların önemli işbirlikçileri olduklarını ve stratejik yol haritasının çizilmesinde de önemli rol oynayacaklarını ifade etti. Başkan Seçer, “Yerel yönetimlerin en önemli aktörlerinden, kurumlarından bir tanesinin muhtarlık kurumu olduğunu söylemiştim. Hazırlayacağımız stratejik planda bu düşünce çerçevesinde, muhtarlarımızla çalıştay gerçekleştirilerek, yani bugün burada olma amacımız gerçekleştirilerek 5 yıllık görev süremizde muhtarlarımızla yeni yol haritamızı beraber çizelim istedik. Önümüzde uzun bir süre var. 5 yıl kısa bir süre değil ama bir yandan da ne zaman başladık, ne zaman geçti, ne zaman 5 yılın sonu geldi fark edemeyiz. Çok çalışmamız lazım, hepimiz seçilmişiz. Hizmet yapmamız gerekiyor. Samimiyetime inanın çok arzuluyuz, çok istekliyiz, çok iyi niyetliyiz, çok da çalışıyoruz. Samimiyetime inanın Mersin’e çok şeyler katmak istiyoruz. Bizim arzumuz, isteğimiz halka hizmet etmek. Bu bizim için en büyük değer. Bu prensiplerle de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu çalıştayda çok değerli sonuçlar alacağımıza inanıyorum” dedi.

805 MAHALLE MUHTARININ BİLGİSAYARLARI YENİLENİYOR

Muhtarlara yeni bilgisayar dağıtımına ilişkin müjde veren Seçer, şöyle devam etti:

“Muhtarlarımızın da tabi işi kolay değil. İçinde bulunduğunuz şartlar kolay değil. Bir yandan muhtarlık resmi bir görev. Yaklaşık 50 binin üzerinde muhtar var Türkiye’de. Hep CHP’nin milletvekili olarak muhtarlarımızın sorunlarını özellikle sosyal haklar, yaşam koşulları, muhtarların karşılaştığı sorunlarla ilgili çok önemli kamuoyunu harekete geçirecek çalışmalarımız oldu. Bir belediye başkanı olarak muhtarlarıma ne yapabilirim? Muhtarlarımın çalışma alanlarının daha uygun olması için ne katkı sunabiliriz? Bunlara burada cevap bulacağız.  Muhtarlık binalarımızın daha iyi koşullara sahip olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Göreve gelir gelmez arkadaşlarımız bu konuda gerekli çalışmaları yaptılar. Tadilat gereken binalarımızı ya da muhtarlık ikametgâhlarımız tespit ettik. Bu konuda da süratle çalışmalarımız sürecek. Diğer taraftan 805 mahalle muhtarımıza yeni bilgisayarlar dağıtacağız. Bizim ahşap atölyemiz var oralarda dolap, masa, sandalye gibi bazı mobilyalar yaptırıyoruz muhtarlarımız için. Bunları muhtarlarımıza dağıtacağız. Artık kendi atölyelerimizi çalıştırmaya başladık.”

MEZİTLİ ATIKSU ARITMA TESİSİ EYLÜLDE AÇILACAK

Kırsal mahallelerden gelen taleplerin başında asfalt ve arıtma konusu olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, “Bizim şartlarımız ne kadar sıkıntılı olursa olsun mali açıdan hizmetlerimizi yapma gayreti içerisindeyiz. Bize gelen en önemli sorunların başında özellikle kırsal mahallelerde yol sorunlarımız var. Tadilat yapılması gereken yollar, yeni asfaltlanması gereken yollar var. Biz bunları gerçekleştiriyoruz. Malzeme ihtiyacımızı da kısa süre önce karşılamaya başladık. Tabi elimizdeki şantiye kapasitesi ölçüsünde yapıyoruz. Diğer taraftan diğer büyük sorunumuz ise kanalizasyon arıtma, temiz içme suyu konusu.  Bu konuda Mezitli arıtması önemli bir proje. Daha önceki dönem başlamış, biraz ağır aksak ilerliyordu. Biz de yönetime gelir gelmez gerekli uyarıda bulunduk, yüklenici firma bitirdi. Ufak tefek bazı dokunuşları da tamamladıktan sonra inşallah Eylül ayınca açacağız” dedi. 

“MESKİ’NİN YATIRIMLARINA DAHA KOLAY HİBE KREDİLERİ BULABİLİYORUZ”

Başkan Seçer, MESKİ’nin çalışmalarından da bahsederek, yapılan ihaleler ve hazırlanan projeler hakkında muhtarlara bilgi verdi. MESKİ’de işlerin kötü gitmediğini ve gelir getirici bir kurum olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Eğer delikleri tıkarsanız, kaçakları, kayıpları, çalıntıları, hırsızlıkları, arsızlıkları, işini iyi yapan ekiple bu işi götürürseniz MESKİ çok güzel işler yapar. Bir de MESKİ’nin bir avantajı var. Diğer işlerimize göre MESKİ’nin yatırımlarına daha kolay hibe kredileri bulabiliyoruz. Çünkü çevreyi ilgilendirdiği için, dünyanın birçok yerinde altyapı, kanalizasyon, temiz içme suyu, arıtma gibi yatırımlara daha kolay kredi bulabiliyorsunuz. Bir diğer özelliği tabi ki gelir getirici yatırımlar için olduğu için burada pek zorlanmıyoruz” diye konuştu.

“SON TEKNOLOJİ SAATLER KOYACAĞIZ, BUNDAN BEDEL ALMAYACAĞIZ”

Seçer, su saatlerinin değişeceğini belirterek, “Son teknoloji saatler koyacağız, bundan bedel almayacağız. Kaçak kayıpları önlemimiz lazım. Bizde oran çok yüksek. Avrupa ortalamasının çok üzerinde. Yani akıl işi değil, yüzde 30-40’lara varan oranlar.  Bir taraftan çalıyor, suyu kaçak kullanıyor, bir taraftan da demode olmuş, iflas etmiş sistemler. Akıp gidiyor yeraltı suyu oluyor. Onları önlediğimiz takdirde, biz su fiyatlarını daha ucuz yaparız. Bunları yapamadığınız takdirde, bunları vatandaşın faturasına yükleriz. Kaybeden yine vatandaş olur. MESKİ, süratle daha teknolojik bir kurum haline gelecek” diye konuştu.

SEÇER: “173 MİLYON LİRA ALACAĞIMIZ VAR”

Belediyenin alacaklarının da peşinde olduklarını vurgulayan Seçer, şunları söyledi:

“Bakın ben göreve geldiğimde 38 milyon lira birikmiş alacağımız vardı. Bir kişiden 4.5 milyon tahsil ettik. İster inanın ister inanmayın tahsil ettik. Biz söyledik. Alacağımıza da şahin kuşuyuz, borcumuza da şahin kuşuyuz. Ben borcumu ödeyeceğim. 3 milyardan fazla borcumuz var. Borç borçtur. Kaçmıyoruz ama alacağımızı da alırız. Belediyemizin ve MESKİ’nin 173 milyon lira toplam alacağı var. Biz bunları tahsil etmek zorundayız. 100 lira su borcu olan gariban vatandaşın suyunu kesmek kolay ama bazı derin ilişkilerle adamını bulup milyonlarca lira bu kuruma borç takmış baronlardan tahsilat yapmak önemli. Ben oradan başladım. Böyle gelmiş böyle gider diye bir şey yok. Öyle olmaz. Herkes düzen, intizam, hak, hukuk içerisinde olmalı. İnsanlara hizmet etmek zorundayız. Borcumuz var, mali kriz içerisindeyiz. Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’nin toplam 10 bin çalışanı var. Aylık bir param geliyor. Ben önce onların maaşını ödüyorum, Sosyal Güvenlik primlerini ödüyorum. Kurumları ödüyorum. Banka taksitleri var onları ödüyorum. Şimdi süratle idari yapılanmaya gidiyoruz. Çalışanla çalışmayanı ayıklıyoruz. Aldığı maaşı hak edeni, hak etmeyeni ayıklamaya çalışıyoruz. Burada her birimizin partisi var, herkese saygı duyuyoruz. Biz bu ülkenin evladıyız. Bu idari yapılanma içerisinde aldığımız tavırlar ve kararlarda, şundan emin olabilirsiniz ki zerre kadar siyasi sebeplerle, düşüncelerle yapılmış hiçbir hareket, hiçbir karar yoktur. Çalışan başımın tacıdır. Çalışan, emek eden, bilgi birikimi olan, yıllarını vermiş, üniversite okumuş, çalışmış şimdi memleketine fayda sağlıyor. Ne güzel, ben bu insanı mağdur edemem.”

SEÇER, “MERSİN BENİM EVİM, BU ÜLKE BENİM ŞEREFİM”

Kendisinin adaletli bir başkan olduğunu, vatandaşın hakkını, hukukunu koruyacağını ifade eden Seçer, “Çünkü benim harcadığım para vatandaşın parası, sizlerin vergilerinden bana geliyor. Vatandaşın çocuğunu, vatandaşın ailesini en az kendi ailesi kadar gözü gibi koruyan bir başkanınız var. Bundan emin olabilirsiniz. Mersin benim evim, bu ülke benim şerefim. Ben bu ülkeye hizmet etmek için geldim. Eksiğimiz, yanlışımız olabilir ama tembelliğimiz olmaz. Gereğini yapacağız. 7/24 uyumadan, özel hayatımızı, aile hayatımızı bir kenara bırakarak, bu çalışmaları yapacağız. Ben çok eminim, çok güzel şeyler olacak. Çok güzel hizmetler olacak. Yeter ki o halisane duygularla, ülkemiz adına son derece değerli anlayışla hizmet etmeye devam edelim. Bunu hep birlikte yapacağız” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA