3 Ekim 2025 Cuma

18:52   “BIR TUĞLA DA GELECEĞE”: MERSIN BAROSU’NDAN EĞITIME ANLAMLı DESTEK   17:59   MAHALLELERIN SESI MERSIN’DE YANKıLANDı: BÜYÜKŞEHIR’DEN MUHTARLARA TAM DESTEK   15:24   AFAD: MARMARA DENIZI’NDE MARMARAEREĞLISI TEKIRDAĞ AÇıKLARıNDA 5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLDU   15:22   KEMAL AKKURT: "AÇıLıM POLITIKALARı TBMM’DE IKTIDAR CEPHESININ ISTEDIĞI ANAYASAL DÜZENLEMELERE KURBAN EDILMEMELIDIR"   15:21   FILISTIN’DEN SUMUD FILOSU’NA MÜDAHALESINE KıNAMA: İSRAIL ULUSLARARASı HUKUKU IHLAL EDIYOR   15:19   MATTIA AHMET MINGUZZI DAVASıNDA 5’INCI DURUŞMA...    12:30   GÜLCAN KıŞ: "HER ÇOCUK 140 BIN LIRA BORÇLA DOĞUYOR"   12:27   AYŞE BARıM’ıN TAHLIYESINE BAŞSAVCıLıKTAN ITIRAZ   12:25   KÜRESEL SUMUD FILOSU’NA SALDıRıNıN ARDıNDAN AVRUPA KENTLERINDE GENIŞ ÇAPLı PROTESTOLAR DÜZENLENDI   12:23   İSRAIL DıŞIŞLERI BAKANLıĞı, KÜRESEL SUMUD FILOSU’NDAKI AKTIVISTLERIN "SıNıR DıŞı EDILECEĞINI" DUYURDU   12:22   KÜRESEL SUMUD FILOSU’NA AIT BIR TEKNE GAZZE KARA SULARıNA GIRDI   15:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MARKETLERE SıKı DENETIM   15:09   GÜLCAN KıŞ GÜNDEME TAŞıDı, BAKANLıK MERSIN’I HATıRLAMAK ZORUNDA KALDı   15:07   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN, İL EMNIYET MÜDÜRÜ YıLMAZ’A ZIYARET   14:52   ÜRETICI EBRU SONGÜL EL EMEĞINI MARKAYA DÖNÜŞTÜRDÜ   14:50   DAVULTEPE KÜLTÜR VE YAŞAM MERKEZI HALKıN HIZMETINE SUNULDU   13:12   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN HALK SAĞLıĞı İÇIN ÇÖP KONTEYNERLERINDE DEZENFEKTE ÇALıŞMASı   16:57   ZAFER HAVALIMANı: ZAFER MI ZARAR Mı?   16:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’DEN ‘YÖNETIM SISTEMLERI EĞITIMI’   16:49   AKDENIZ BELEDIYESI KÜLTÜR SANAT EVLERI KURS BAŞVURULARı BAŞLADı  
 
     
   

Mersin Büyükşehir, İklim Krizine Karşı Yol Haritasını Belirledi: “Mersin İklime Hazır” Projesi Başladı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, AB destekli CLIMAAX Projesi kapsamında kent genelinde iklim değişikliğine karşı önlemlerini paydaşlarla paylaştı. Kuraklık, ısı dalgası, orman yangınları ve seller gibi risklere karşı şehirde uygulanacak stratejiler masaya yatırıldı.

 

Tarih : 15 Ağustos 2025 Cuma 11:47   Okunma : 619

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği’nin İklim Değişikliğine Uyum Misyonu çerçevesinde yürütülen CLIMAAX Projesi’ni kent geneline yaymak amacıyla ilk tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı, “Mersin İklime Hazır: Kentsel, Kıyı ve Kırsal Dirençlilik için Çoklu Risk Değerlendirmesi” başlıklı projesi ile Mersin’de alınabilecek önlemleri katılımcılara sundu.

Elektrik Elektronik Mühendisi Hakan Duman ve Çevre Mühendisi Tamer Atalay’ın sunumlarıyla gerçekleşen toplantıda, alınmayan önlemler sonucunda Mersin’i bekleyen kuraklık, ısı dalgası, orman yangınları ve sel felaketleri ele alındı. Katılımcıların önerileri, yapılan atölye çalışmalarıyla not edildi.

İklim Değişikliği ve Yenilenebilir Enerji Şube Müdürü Dr. Zafer Kuşatan, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak iklim krizine karşı önlemleri üstlendik. CLIMAAX Projesi, kentimiz adına kritik bir adım oldu. SECAP kapsamında temelimizi oluşturduğumuz sürdürülebilir iklim eylem planını destekleyen projelerle uygulama aşamasına geçiyoruz” dedi.

Kuşatan ayrıca, Mersin’in Türkiye’de iklim değişikliğinden en çok etkilenecek kentler arasında yer aldığına dikkat çekerek, yurttaşlara bireysel önlemler çağrısında bulundu. “Tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmeli, enerji kaynaklarını tasarruflu kullanmalı ve yenilenebilir enerjiye yönelmeliyiz. Çünkü Mersin’in enerjisi, Mersin’e yeter” ifadelerini kullandı.

Gülnar Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ayvacı, ilçelerindeki orman yangınları ve seller gibi iklim risklerine dikkat çekerek, “Bu proje sayesinde yol haritası oluşturulacak ve riskleri azaltmak için önlemlerimizi önceden alabileceğiz” diye konuştu.

Şehir Planlamacı Simay Sezer ise, vatandaşların projeye dahil edilmesinin önemine vurgu yaparak, “Birey olarak üzerimize düşen sorumluluklar var. Ormanları korumak, çöpleri doğru şekilde atmak ve su tüketiminde bilinçli olmak, iklim krizine karşı alabileceğimiz basit ama etkili önlemler” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, CLIMAAX Projesi ile hem kurumları hem de yurttaşları iklim krizine karşı bilinçlendirmeyi ve kentin sürdürülebilirliğini güvence altına almayı hedefliyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA