26 Şubat 2026 Perşembe

10:50   TARSUS’TA "BEYAZ ALTıN" MESAISI: ATıL ARAZILER MIS KOKULU KAZANCA DÖNÜŞTÜ!   10:29   AÇLıK SıNıRı ASGARI ÜCRETI 5.888 TL GEÇTI: "PAZARDA ARTıK SADECE BAKıYORUZ!"   10:27   MADENLERDE "ÖZELLEŞTIRME" KıSKACı: İŞÇININ CANı PATRONUN İKI DUDAĞı ARASıNDA!   10:25   8 MART ÖNCESI KORKUTAN TABLO: "KADıN YOKSULLUĞU HIÇ BU KADAR DERINLEŞMEMIŞTI!"   10:23   MERSIN’DE SıNAV KAZANDıRAN HAMLE: 21 ŞUBEDE 76 DEV DENEME SıNAVı BAŞLADı!   08:57    KOOPERATIF MAĞDURLARıNA MÜJDE: TAPUYU ALANA YENI BORÇ ÇıKARıLAMAYACAK!   06:31   ÖZGÜR ÖZEL’DEN GALATASARAY’A GURUR DOLU MESAJ: "BÜYÜK BIR ZAFER!"   22:59   TÜRKIYE BU SONUCU KONUŞUYOR: YEREL YÖNETIMLERIN ZIRVESINDEKI İSIM BELLI OLDU!   22:05   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: HER GÜN 400 TON ATıK BERTARAF EDILIYOR!   21:03   MERSINLI İŞ İNSANı COŞKUN DOĞMUŞ’TAN ŞEHIT PILOT İÇIN TAZIYE MESAJı   21:01   YENIŞEHIR’IN "EĞITIM DEVRIMI" KARADENIZ’E SıÇRADı! "TOKAT YEMIŞ GIBI OLDUM"   15:51   ÖZGÜR ÖZEL, TUTUKLU GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ı ZIYARET ETTI: "CEZA ALSA BILE YATARı OLMAYAN BIR SUÇTAN IÇERIDE TUTULMASı SIYASILERIN ONA KESTIĞI BIR CEZADıR"   15:49   HAYKO CEPKIN 6 MART’TA SAHNE ALACAĞı “JEKYLL & HYDE” MÜZIKALINE ILIŞKIN KONUŞTU: “UYANDıRıR BENCE SANAT”   15:48   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN "STATÜ" YANıTı: "İMRALı ŞU ANDA GEREKLI OLDUĞU ŞEKLIYLE ADALET BAKANLıĞı TARAFıNDAN IŞLETILIYOR"   15:47   ADALET BAKANı AKıN GÜRLEK, TBMM’DE SORULARı YANıTLADı: "ÇOCUK KAVRAMıNı TARTıŞMAYA AÇMAMıZ LAZıM"   12:30   AKDENIZ BARO BAŞKANLARıNDAN ADANA BAM’A ’GECIKEN ADALET’ ÇıKARTMASı   11:41   DIYARBAKıR’DA SKANDAL İDDIA: 1. DERECE ARKEOLOJIK SİT ALANı GES PROJESI İÇIN MI KAYDıRıLDı?   10:55   MERSIN LIMANı’NDA ’SENDIKA’ DEPREMI! GÜLCAN KıŞ TBMM’YI AYAĞA KALDıRDı: "BU AÇıK BIR DÜŞMANLıKTıR!"   10:30   MERSIN’DE KIMSE YALNıZ DEĞIL: VAHAP SEÇER’IN ‘GÖNÜL KÖPRÜSÜ’ EVLERE MISAFIR OLUYOR!   09:45   DEPO DEĞIL DERT DOLUYOR! MAZOT 61 LIRAYı AŞTı: "ÇIFTÇININ ALıN TERI HORTUMLA ÇEKILIYOR"  
 
     
   

CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin’den Çarpıcı Uyarı: “Çukurova Kuruyor, Çiftçi Tarladan Kaçıyor!”


Türkiye’nin en verimli tarım havzalarından biri olan Çukurova, kuraklık ve yanlış tarım politikaları nedeniyle alarm veriyor. CHP Adana Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, “Çiftçi yıkılmış durumda, hayvancılık bitme noktasına geldi. İktidar çiftçiyi kaderine terk etti” diyerek iktidara sert sözlerle yüklendi.

 

Tarih : 18 Ağustos 2025 Pazartesi 11:02   Okunma : 399

Türkiye’nin en verimli tarım havzalarından biri olan Çukurova, kuraklık ve yanlış tarım politikaları nedeniyle alarm veriyor. CHP Adana Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, “Çiftçi yıkılmış durumda, hayvancılık bitme noktasına geldi. İktidar çiftçiyi kaderine terk etti” diyerek iktidara sert sözlerle yüklendi.

“Meralar Elden Çıkıyor, Çiftçi Yıkıldı”

Dr. Şevkin, don felaketi ve ağır kuraklıkla karşı karşıya kalan Çukurovalı çiftçinin devlet desteği alamadığını belirterek, barajlardaki kritik su seviyesinin özellikle narenciye bahçelerini büyük tehlikeye attığını söyledi.

“Çiftçimiz kuruyan ağaçlarını, çürüyen ürünlerini kurtarmak için çırpınıyor. Ancak iktidar mensupları hiçbir şey olmamış gibi davranıyor” dedi.

“Üretim Durma Noktasında”

CHP’li Şevkin, tarımda plansızlığın, mazot ve girdi fiyatlarının uçuşa geçmesinin üreticiyi topraktan kopardığını vurguladı:

“Çiftçi artık su bulamıyor. Tarım toprakları beton bloklara teslim ediliyor. Çiftçi her ay milyonlarca liralık elektrik ve mazot ücreti ödemek zorunda kalıyor. Ey hükümet yetkilileri! Çiftçi perişan oldu, haberiniz var mı?”

“Hayvancılık da Bitiyor”

Kurban Bayramı sonrası kontrolsüz hayvan hareketleri ve şap hastalığına karşı önlem alınmadığını dile getiren Dr. Şevkin, meraların yapılaşmaya açılması, yem fiyatlarının yüksekliği ve düzensiz ithalat nedeniyle hayvancılığın da sona geldiğini belirtti.

“Suçlu İktidardır”

Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi’nin 16 yıldır tamamlanamamasını sert dille eleştiren Şevkin, “24 bin 900 kat maliyet artışı yaşandı, bu paralar milletin cebinden çıktı. Çiftçinin Anayasa’dan doğan hakkı olan yüzlerce milyar lira alacağı ödenmiyor. Tarımda ithalatçı hale gelmemizin tek suçlusu iktidardır” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA