3 Mart 2026 Salı

19:04   KıNıK’TA MADEN GERILIMI: POLYAK İŞÇILERINE 11. GÜNDE TOMA’Lı MÜDAHALE, 4 GÖZALTı   18:08   MERSIN’DEN ADıYAMAN’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ: BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN BIRLIK VE BARıŞ ÇAĞRıSı!   15:02   MERSIN’IN EN BÜYÜK ROBOTIK FESTIVALI TOROSLAR’DA YAPıLDı   15:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “BÖLGEMIZDE HUZUR VE BARıŞ ISTIYORUZ”   14:56   İRAN KıZıLAYı: ABD VE İSRAIL SALDıRıLARıNDA EN AZ 555 KIŞI HAYATıNı KAYBETTI   14:51   CHP’LI BAŞARıR’DAN BOLU’DAKI HAKIM VE SAVCıLARA: "MILLET ADıNA KARAR VERIN, TEK ADAM ADıNA KARAR VERMEYIN"   14:50   GAZETECI MESLEK ÖRGÜTLERINDEN KENAN ŞENER’IN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI: "GAZETECILIK SUÇ DEĞILDIR"   14:48   CHP’NIN "MILLETLE BIRLIKTE MILLETIN EMRINDE" BULUŞMASı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIR DAHA HIÇ KIMSE BUGÜNKÜ CUMHURBAŞKANı’NıN YETKILERIYLE DONATıLMAYACAK. CUMHURBAŞKANı DAHIL HERKES DENETLENECEK"   14:47   İRAN’A AÇıLAN KAPıKÖY SıNıR KAPıSı’NDA GIRIŞI VE ÇıKıŞLAR SÜRÜYOR   16:02   TALAT DINÇER’DEN EMEKLILIKTE EŞITLIK KANUN TEKLIFI   15:54   İNCIRLIK’TE SıCAK HAREKETLILIK HABERINE GÖZALTı: TGS’DEN SERT TEPKI   15:48   ADANA’NıN SAKLı CENNETI YUMURTALıK’TA SOSYAL BELEDIYECILIK RÜZGARı: HEM MINIKLER MUTLU HEM KARAVANCıLAR HUZURLU!   15:29   MERSIN’DE DÖRDÜZLERIN BASKETBOL AŞKı: BÜYÜKŞEHIR ILE HAYALLERINE POTADAN UÇUYORLAR!   04:58   RESMÎ GAZETE’DE DIKKAT ÇEKEN KARAR: EL NUSRA CEPHESI LISTEDEN ÇıKARıLDı!   04:54   MERSIN’DE RAMAZAN COŞKUSU: BINLERCE YÜREK ÖZGECAN ASLAN MEYDANı’NDA TEK SOFRADA BULUŞTU!   01:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BOLU’DA SERT TEPKI: "O 528 ÇOCUĞU OKUTAN ADAMDAN UTANMAZSıNıZ!"   20:17   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BURDUR’DA ŞOK AÇıKLAMA:    14:46   MERSIN’IN GELECEĞI ŞEKILLENIYOR! 30 BIN HEKTARLıK ALANDA DEV DÖNÜŞÜM HAMLESI   13:54   CHP AKDENIZ’DEN BERBERLER ODASı’NA "HAYıRLı OLSUN" ZIYARETI: GÜNDEM ESNAFıN VE EMEKLININ GEÇIM DERDI   12:48   MERSIN’DE ÜNIVERSITELILERE MEZUN OLMADAN "İŞ GARANTILI" KARIYER FıRSATı!  
 
     
   

Toplu Taşıma Araçlarına Kamera Zorunluluğu Süresi Uzatıldı


Belediyelere ait ve belediyeler tarafından yetkilendirilen toplu taşıma araçlarında kamera ve görüntü kayıt cihazı bulundurma zorunluluğuna yönelik takvim yenilendi.

 

Tarih : 19 Ağustos 2025 Salı 18:11   Okunma : 389

Belediyelere ait ve belediyeler tarafından yetkilendirilen toplu taşıma araçlarında kamera ve görüntü kayıt cihazı bulundurma zorunluluğuna yönelik takvim yenilendi. 19 Ağustos’ta Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik ile uyum süresi araç model yıllarına göre 2026–2028 yılları arasında değişiyor.

Karayolları Trafik Yönetmeliğinde, ticari olarak yolcu taşımacılığında kullanılan M2 ve M3 sınıfı taşıtlar, belediyelere ait veya belediyeler tarafından yetkilendirilen toplu taşıma taşıtları ile taksi ve dolmuşlara kamera sistemi ile görüntü kayıt cihazı bulundurma zorunluluğu getirilerek, uygulama için uyum süresi 1 Temmuz 2025 tarihi olarak belirlenmişti.

Birçok Belediye, mevcut sistemlerin teknik özellikleri nedeniyle bunlara uyum sağlayamama ve yeni sistem kurulumunun yüksek maliyetli olması gerekçesiyle T Türkiye Belediyeler Birliğinden (TBB) süre uzatımı konusunda destek istedi.

TBB, belediyelerin taleplerini İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ileterek, bazı belediyelerin araç model yıllarını Bakanlığa bildirdi. Ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde de belediyelerin talepleri aktarıldı.

TBB’nin girişimleri ve söz konusu Kurumların olumlu yaklaşımı ile Yönetmeliğe uyum süresi yeniden düzenlendi.

19 Ağustos 2025 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle toplu taşıma araçları takip ve kamera sistemi ile görüntü kayıt cihazı ve acil durum butonu teçhizatı bulundurma şartı aşağıdaki takvimi takip eden ilk muayene tarihine kadar aranmayacak.

Araç Model Yılı  Son Tarih

2025 ile 2023 arasındaki modeller           1/1/2026

2022 ile 2018 arasındaki modeller           1/1/2027

2017 ve öncesi modeller              1/1/2028

Değişiklikle okul servis araçları için de düzenleme yapıldı. Buna göre, 18 Şubat 2025 – 1 Ekim 2025 tarihleri arasında okul servisi olarak tescil edilen veya edilecek ve 18 Şubat 2025 öncesi yürürlükte olan yönetmelik hükümlerine uygun kamera ve kayıt cihazı bulunduran okul servis araçlarında, 31 Aralık 2027 tarihinden sonraki ilk muayeneye kadar yeni yönetmelik şartları aranmayacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA