16 Ekim 2025 Perşembe

16:14   AKDENIZ’IN IŞıĞı, TARSUS’UN KALBINDE YANDı   16:09   “MEDENI HAKLAR REHBERI” PROJESI İLE ADALETE ERIŞIM GÜÇLENIYOR   16:07   MILLETVEKILI ALI BOZAN: BU SALDıRıNıN SORUMLUSU, BU ÜLKENIN BARıŞıNA ALÇAKÇA SALDıRANLARDıR.   16:06   AYŞEGÜL DOĞAN’DAN DERVIŞOĞLU’NA TEPKI   16:05   NARIN GÜRAN CINAYETI DAVASı’NDA YENI GELIŞME   11:53   BAŞKAN BAŞ’TAN KHK YÜRÜYÜŞÜNE NET DESTEK: “EKMEĞIYLE OYNANAN HER EMEKÇI İÇIN BURADAYıZ!”   10:40   BAŞKAN BOLTAÇ: “BIR KADıN ÜRETIRSE, BIR ŞEHIR BÜYÜR, BIR ÜLKE GÜÇLENIR”   10:28   TÜRKIYE NATO’DA GÜÇLÜ MESAJ VERDI: TSK GAZZE GÖREV GÜCÜ’NE HAZıR!   10:25   ÜÇÜNCÜ KıŞTA HÂLÂ KONTEYNERDE: DEPREM KONUTLARıNDA GERÇEK ORTAYA ÇıKTı   09:50   TRUMP’TAN GAZZE MESAJı: “HAMAS SILAHSıZLANMAZSA BIZ DEVREYE GIRERIZ”   09:30   KADıN ELIYLE BEREKET SOFRALARA TAŞıNıYOR: MERSIN’DE HASAT PAZARı COŞKUSU   15:29   “D400 KARAYOLU ARTıK ULAŞıM DEĞIL, YAŞAM MÜCADELESIDIR”   15:28   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN MUHTARLARA ZIYARET    15:25   BAŞKAN ÖZYIĞIT “KENT KÜTÜPHANEMIZI KıSA SÜREDE HIZMETE AÇACAĞıZ”   15:23   FENERBAHÇE’NIN YENI BAŞKANı SARAN: “FENERBAHÇE’YI IÇERIDEN BALTALAMAK ISTEYENLERI IFŞA EDECEĞIM”   15:21   TGC: HAKAN TOSUN CINAYETININ TÜM AYRıNTıLARı TITIZLIKLE SORUŞTURULARAK MADDI GERÇEK GÜN YÜZÜNE ÇıKARıLMALıDıR   15:20   ASU KAYA: ROJIN’IN KATILLERI DE KATILLERI SAKLAYANLAR DA DELILLERI GIZLEYENLER DE YARGıLANACAK   15:18   CHP, ASKERI HASTANELERIN YENIDEN KURULMASı IÇIN KANUN TEKLIFI VERDI   15:17   İSRAIL ORDUSU: HAMAS’ıN CENAZELERINI TESLIM ETTIĞI 3 REHINENIN KIMLIĞI BELIRLENDI   15:16   ÖZGÜR ÖZEL, PES KONGRESI IÇIN YARıN AMSTERDAM’A GIDECEK  
 
     
   

Birleşik Kamu-İş’ten hükümetin zam teklifine protesto


Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, 8’inci Dönem Toplu Sözleşme sürecinde iktidarın zam teklifini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde protesto etti. Genel Başkan Orhan Yıldırım, “Sayın Cumhurbaşkanı belli ki şu anda oturmuş olduğu külliyeden bizim sesimizi duymuyor. Cumhurbaşkanı bizim sesimizi duymazsa Cumhurbaşkanı’nın duyacağı yere yani külliyeye gidip orada 25 milyon emekçinin bütün sorunlarını onun duyacağı şekilde kamuoyunun önünde ileteceğiz” dedi.

 

Tarih : 20 Ağustos 2025 Çarşamba 16:08   Okunma : 573

Birleşik Kamu- İş Konfederasyonu, iktidarın memura verdiği 2026 için yüzde 11 artı 7, 2027 yılı için yüzde 4 artı 4 ve 1000 TL’lik  taban aylık artışını içeren zam teklifini protesto etmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde açıklama yaptı. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu olarak  8’inci Dönem Toplu Sözleşme masasında Türkiye'nin 3’üncü büyük konfederasyonu olarak yer aldıklarını belirten Genel Başkan Orhan Yıldırım şunları söyledi: 

“Burada yaptığımız görüşmelerde  Çalışma Bakanı’na kendisi yetkili değilse, Maliye Bakanı yetkili ise karşımıza o zaman Çalışma Bakanı değil Maliye Bakanı’nın oturması gerektiğini ilettik. Kendisi de bunu Maliye Bakanı’na ileteceğini iletti. Gelin görün ki 3’üncü toplantıda Maliye Bakanı da başka bir yetkili de yoktu. 4 milyon kamu emekçisi ve 2.5 milyon kamu emeklisi ile beraber 25 milyon yurttaşın beklediği 8’inci Dönem Toplu Sözleşme sürecinde hükümet kendi yarattığı krizle kamu emekçilerini başbaşa bırakmıştır.”

 “Önceki dönem hakem heyetine yapılan başvuruların sonuçlarını hepimiz hatırlıyoruz”

"Önceki dönem hakem heyetine yapılan başvuruların sonuçlarını hepimiz hatırlıyoruz" diyen Yıldırım, ”Çalışma Bakanı 3’üncü ve son teklifinde ne önerdiyse hakem heyeti de aynı teklifi olumlu olarak bulup, üzerinde oynama  bile yapmadan onu kabul ediyor. Cumhurbaşkanı tarafından 11 kişilik hakem heyetinin 7 kişisi bizzat atanınca oradan Çalışma Bakanı’nın teklifinin dışında başka bir rakam beklemek mümkün değildir”  ifadelerini kullandı.

Hakem Heyeti'ne başvurmak dışında başka bir yolun her zaman mümkün olduğunu dile getiren Yıldırım, “Tek çare, tek çözüm sadece hakem heyetinin gün boyunca yapacağı görüşmelere kilitlenip en sonunda da aynı rakamları tekrar duymak ve tepki göstermek değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendileri ile görüşüp seslerini duymaması halinde Cumhurbaşkanlığı önünde eylem yapacaklarını söyleyen Yıldırım, “Sayın Cumhurbaşkanı belli ki şu anda oturmuş olduğu külliyeden bizim sesimizi duymuyor. Cumhurbaşkanı bizim sesimizi duymazsa Cumhurbaşkanı’nın duyacağı yere yani külliyeye gidip orada 25 milyon emekçinin bütün sorunlarını onun duyacağı şekilde kamuoyunun önünde ileteceğiz” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA