29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Başkan Seçer’den Basın Bayramı Mesajı: “Basın Özgürlüğünde Sıkıntılar Yaşıyoruz”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Mersin Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı. Basın mensuplarının bayramını kutlayan Başkan Seçer, “Basın özgürlüğü açısından önemli sıkıntılar yaşıyoruz. Oysaki çağdaş demokrasilerin en temel unsurlarından bir tanesi çoğulcu parlamenter sistemlerde de ‘4. Güç’ olarak kabul edilen basının özgür olması, basının kendini herhangi bir baskı altında hissetmemesi” dedi.

 

Tarih : 24 Temmuz 2019 Çarşamba 12:19   Okunma : 725

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, basında sansürün kaldırılışının ve aynı günün Basın Bayramı olarak kabul edilmesinin 111. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Basın mensuplarının bayramını kutlayan Seçer, “Basın özgürlüğü açısından önemli sıkıntılar yaşıyoruz” dedi. Başkan Seçer, 31 Mart seçimlerinin Türkiye’nin birçok sorunlu alanına önemli mesajlar içerdiğini, bunların başında da basın özgürlüğünün geldiğini söyledi.

“BASININ ÖZGÜR OLMASI ÇAĞDAŞ DEMOKRASİNİN EN TEMEL UNSURLARINDAN”

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş katıldı. Törende konuşan Başkan Seçer, “111 yıl önceki bu değerlendirme, bu düşünce maalesef bugünkü Türkiye koşullarında yok. Basın özgürlüğü açısından önemli sıkıntılar yaşıyoruz. Oysaki çağdaş demokrasilerin en temel unsurlarından bir tanesi çoğulcu parlamenter sistemlerde de ‘4. Güç’ olarak kabul edilen basının özgür olması; basının kendini herhangi bir baskı altında hissetmemesi. Tabi onurlu basın, satılmayan basın, kalemini bir tehdit unsuru olarak kullanmayan basın, siyasetin, iktidarın vesayetinde ve onun güdümünde olmayan basından bahsediyorum. Zaten böyle bir anlayış içerisinde olan bir basın, doğru ve ilkeli haber yapan basındır” dedi.

“TOPLUM BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDEN ENDİŞE EDİYOR”

Başkan Seçer, basının Türkiye’de sıkıntı yaşamasından kendisinin rahatsız olduğunu belirterek, “31 Mart seçimlerinin Türkiye’nin birçok sorunlu alanına önemli mesajlar içerdiğini görüyorum ve bu sorunlu alanların başında da basın özgürlüğü geliyor. Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını görüyorum. Çünkü toplum, içerisinde basın özgürlüğünün de olduğu, yargı bağımsızlığı, insan hakları, düşünce ifadesi gibi temel insan hakları içeren bir takım kaygılardan dolayı aslında oy tercihinde önemli değişiklikler yaptı. Mutlaka bir belediye başkanını seçti. Bu kenti daha iyi yöneteceğiz diye sandık başına gittiler, oy verdiler. Diğer taraftan birçok vatandaşımızı etkileyen saiklerimizin başında, az önce söylediğim gibi içinde basın özgürlüğünün de olduğu önemli toplumsal kaygılar ve endişeler geliyor” diye konuştu.

SEÇER, “İYİLİK, İNSANLIK, DEMOKRASİ GALİP GELECEK”

Başkan Seçer, Türkiye’de demokrasi tarihinin 19. yüzyıl ortalarına dayandığını anımsatarak, şöyle devam etti:

“Demokrasi meşakkatli bir yol. Belki bu süreci yaşıyoruz. Yaşadığımız bugünkü siyasi konjonktür önümüzdeki günlerde göreceğiz ki Türkiye’nin demokrasisine aslında bir direnç kazandırıyor. Ben ülkemde son derece mutluyum, ülkemi seviyorum. Burada yaşayan herkesin bu ülkeyi sevdiğini düşünüyorum. Sadece küçük bir kesim bu ülkenin maalesef her türlü kaynağını sömürüyor, insanların iyi duygularını, maneviyatını sömürüyor. Ama iyilik, insanlık, demokrasi galip gelecek ve hepimizin, 82 milyonun, hangi siyasi görüşten olursak olalım bu ülkede barış ve huzur içerisinde yaşayacağımızı umut ediyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA