15 Haziran 2026 Pazartesi

11:32   MEZITLI BELEDIYESI RITIM GRUBU’NDAN HATAY’DA DAYANıŞMA KONSERI   11:31   MUTABAKAT, KÜRESEL PIYASALARA NEFES ALDıRDı,: ALTıN VE ASYA BORSALARı YÜKSELDI, PETROL GERILEDI   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KALKıNMADA SÜRDÜRÜLEBILIR MODEL: “HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE PSIKOLOJIK VE AKADEMIK DESTEK   09:10   YKS’YE GÜNLER KALA HAYAT KURTARAN TAKTIKLER! UZMANLAR UYARDı: SıNAV ANıNDA BUNU YAPıN, STRATEJINIZI ASLA DEĞIŞTIRMEYIN!   23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK   14:30   FATOŞ PıNAR TÜRKER’IN "ÇıPLAK ARAMA" IDDIASı: İÇIŞLERI BAKANLıĞı SORUŞTURMA BAŞLATTı   10:01   MERSIN’DE ’KIMSE YALNıZ KALMAYACAK’ DEDI, 13 ILÇEDE O HIZMETI BAŞLATTı! BAŞVURANLARıN EVINE GIDIYORLAR   23:36   PM TOPLANTıSı ÖNCESI PEŞ PEŞE İSTIFALAR: ’TARIHIN DOĞRU TARAFıNDAYıZ’   23:21   AKDENIZ İÇIN TARIHI ZIRVE: MERSIN’IN İKLIM VIZYONU TÜRKIYE’YE ÖRNEK GÖSTERILDI!   16:58   DEM PARTI’DEN ’MUTLAK BUTLAN’ ELEŞTIRISI VE SÜREÇ YASASı ÇAĞRıSı   16:57   İMAMOĞLU’NDAN KıLıÇDAROĞLU TEPKISI: "KAYYıM ATANAN KIŞIYI KıNıYORUM"  
 
     
   

Seçer’den Silivri Ziyareti: “Belediye Başkanlarımız Mahkeme Karşısına Çıkmalı, Şehirlerine Dönmeli”


TBB Başkan Vekili Vahap Seçer, tutuklu belediye başkanlarını Silivri’de ziyaret etti: “İddianamelerin gecikmesi kamu vicdanını yaralıyor, hizmetler aksıyor.”

 

Tarih : 24 Ağustos 2025 Pazar 20:35   Okunma : 538

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan belediye başkanlarını ziyaret etti. Ziyarette; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Sarıyer Belediyesi Eski Başkanı Şükrü Genç ve CHP İstanbul Eski Milletvekili Aykut Erdoğdu ile görüşen Seçer, adaletin hızla tecelli etmesi gerektiğini vurguladı.

“Tutuklu yargılama değil, adil ve hızlı yargılama istiyoruz”

Ziyaret sonrası açıklama yapan Seçer, tutuklu belediye başkanlarının ortak talebinin bir an önce iddianamelerin hazırlanması ve mahkeme karşısına çıkmak olduğunu belirtti.

“Suç sabit olmadan tutuklu yargılama, hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmaz. Belediye başkanlarımız şehirlerini yönetmek için halktan yetki aldı. Bu yetkinin gasp edilmesi, sadece kişisel değil toplumsal bir mağduriyettir.”

“İktidar hizmetle yarışmalı, yargı gücüyle değil”

Seçer, mevcut iktidarın siyasi rekabeti yargı üzerinden yürütmesini eleştirerek, demokrasiye zarar veren bu yaklaşımın yerine hizmet odaklı rekabetin esas alınması gerektiğini söyledi:

“Biz yerel iktidarda vatandaşımıza hizmet ediyoruz. İktidar bizimle yargı gücünü kullanarak değil, hizmet kalitesiyle yarışmalı. Bu anlayış demokrasiye ve kamu vicdanına daha uygundur.”

 “Adli tatil bitti, artık iddianameler hazırlanmalı”

Adli tatilin sona erdiğini hatırlatan Seçer, tutuklu belediye başkanlarının bir an önce mahkeme karşısına çıkması gerektiğini belirtti:

“Arkadaşlarımızın kendilerini savunma hakkı geciktirilemez. Umuyorum ki çok kısa sürede iddianameler hazırlanır, adil yargılama başlar ve belediye başkanlarımız şehirlerine dönerek hizmetlerine kaldıkları yerden devam eder.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA