28 Ağustos 2025 Perşembe

15:38   "DÜN HERKESE VATAN HAINI DIYORLARDı, ŞIMDI NE OLDU?"   15:36   ÖĞRENCININ BARıNMA ÇILESI BÜYÜYOR   15:32   BÜLENT ARıNÇ’TAN GÜNDEM SARSAN ÇAĞRı   13:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSALA DEV ASFALT HAMLESI: ÜRETICIYE KONFOR, SANAYIYE ERIŞIM   12:27   TOROSLAR’DA SOSYAL BELEDIYECILIKLE GÖNÜLLERE DOKUNAN HIZMET   11:01   YUMURTALıK’TA BAYRAM RUHU SOKAKLARA TAŞıYOR: ÇOCUKLARA ŞENLIK, HALK YÜRÜYÜŞE HAZıR   10:15   “MERSIN BAROSU’NDAN TARIHI ÇAĞRı: KARDEŞLIK YOLUNDA HUKUKI REFORM ŞART”   09:56   GÜLCAN KıŞ’TAN SERT TEPKI: “ÖĞRENCILER YURTSUZ, AILELER ÇARESIZ!”   09:36   BILIM HER YERDE: MERSIN’DE KUŞAKLARı BULUŞTURAN GEZICI ATÖLYELER   15:54   TOROSLAR’DA YENI YOLLAR VATANDAŞıN HIZMETINE SUNULUYOR   15:50   MEZITLI BELEDIYESI ETÜT MERKEZI ÖĞRENCILERI SU PARKı’NDA EĞLENCEYLE MOTIVASYON DEPOLADı   10:37   YENIŞEHIR BELEDIYESI SEMT PAZARLARıNDA DENETIMLERINI SÜRDÜRÜYOR   10:25   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞININ ADı: NAZALIN SELVI   09:28   MERSIN YAZı SANATLA KAPATTı: FESTIVAL VE KONSERLERLE KENT DOYASıYA EĞLENDI   20:13   TBB’DEN TÜRKIYE’YE HIZMET ATAĞı: 534 ARAÇLıK DEV HIBE PROGRAMı BAŞLADı   20:03   YUMURTALıK’TA HIZMET SEFERBERLIĞI: BAŞKAN ALTıOK SAHADA, İLÇE YENILENIYOR   16:11   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ: “İSRAIL’IN, GÜNEY LÜBNAN’DAKI TAHRIBATı SAVAŞ SUÇU NITELIĞINDE”   16:08   MEMUR ZAMMıNDA DÜĞÜM: ORANLAR BELLI OLDU, KRIZ ÇıKTı   14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı  
 
     
   

"Dün Herkese Vatan Haini Diyorlardı, Şimdi Ne Oldu?"


CHP’li vekillerin Yozgat’taki Şehit Aileleri Derneği ziyaretine, dernek başkanının sitemi damga vurdu: "Geçmişte herkese vatan haini diyorlardı, şimdi ne oldu?" Eleştirilere yanıt veren Cemal Enginyurt ise, "Vatanı sattırmamak için o komisyondayız" diyerek 23 bin askerin gazi sayılmamasını gündeme getirdi.

 

Tarih : 28 Ağustos 2025 Perşembe 15:38   Okunma : 419

CHP Ankara Milletvekili Adnan Beker ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Yozgat'ta saha çalışmalarını sürdürüyor. İki milletvekili bu kapsamda Yerköy Şehit Aileleri Derneğini de ziyaret etti.

Dernek Başkanı Fatih Tez, ziyaret sırasında "terörsüz Türkiye" adı altında yürütülen çalışmalara tüm şehit ailelerinin tepkili olduğunu ifade etti.

“Geçmiş dönemde HDP, PKK, CHP diyerek, altılı masanın altını göstererek, o suretle seçimi kazanıp, herkesi vatan haini ilan ediyorlardı. Şimdi ne oldu?" diye soran Tez, şehit çocuğu bulunan babasına İYİ Partili olması nedeniyle daha önce "Sen teröristsin" denildiğini anlattı.

“Biz şehitlerimizin, gazilerimizin de hak ve hukukunun korunmasından yanayız”

CHP İstanbul Milletvekili Enginyurt, şehitlerin, gazilerin, bu vatan için can verenlerin hak ve hukukunun korunmasından yana olduklarını belirterek, “Terörsüz Türkiye denilirken sadece bebek katilinin, çocuk katilinin serbest bırakılması ise eğer esas olan, biz CHP olarak ona karşıyız. Biz şehitlerimizin, gazilerimizin, bu vatan için can verenlerin de hak ve hukukunun korunmasından yanayız” dedi ve şöyle konuştu:

“'CHP bu komisyona neden katıldı' diye soranlar var. CHP vatanı sattırmamak için pazarlık yapılmaması için bu komisyonda. CHP bu komisyona katılmasaydı, bu komisyon zaten dağılacak. Dağıldığı gün şöyle diyecekti iktidar ve çevresi; 'Bakın biz terörsüz Türkiye istiyoruz ama CHP bu komisyona katılmadı, CHP terörü destekledi' diyecekti. CHP'yi suçlayacaktı. Ama CHP şehit aileleri ve derneklerimiz de başta olmak üzere herkesin dinlendiği, fikrinin alındığı ve düşüncesini de net bir şekilde ifade ederek bu komisyona katıldı.”

“Terörle mücadelede uzvunu yitirmiş 23 bin vatan evladı var ama gazi sayılmıyor”

Enginyurt; şehitleri, gazileri ve ailelerini asla unutmadıklarını ve unutmayacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Biz terörist başını da unutmadık, unutmayacağız. Biz asla PKK'yla bir pazarlık yapılmasından yana değiliz. Sayın Genel Başkanımız da söyledi, biz Anayasa'nın ilk dört maddesini değiştirtmeyeceğiz. Ve biz her şeyden önce şunu söylüyoruz, gönül rahatlığıyla diyoruz; eğer bu memlekette terörsüz Türkiye diyorsanız, o zaman adama soralım, 'Terörist sayısı 70'in altına düştü. Ayakkabı numarasına varana kadar biliyorduk' derken şimdi birdenbire bu nereden çıktı? Yani siz şehit ailelerinin, gazilerin hak ve hukukunu teslim ettiniz mi? Örneğin ben sormuş olayım; 23 bin vatan evladı var terörle mücadelede uzvunu yitirmiş, gözünü yitirmiş, bacağını yitirmiş ama gazi sayılmıyor. 23 bin terörle mücadelede yaralanmış vatandaşımızın gazi sayılmadığı bir ortamda siz Kandil'dekileri getirmeye kalkarsanız, siz cezaevindeki ağırlaştırılmış müebbet alan bir bebek katilini affetmenin yolunu açarsanız, biz o zaman deriz ki; siz adaletsizsiniz ve diyoruz. Adalet herkese eşit davranmakla olur, 85 milyonu kucaklamakla olur, gözyaşını dindirmekle olur.

PKK'nın ve DEM’in ileri gelenleri sürekli söylüyorlar, 'Apo affedilmediği müddetçe barış olmaz', 'PKK tekrar kurulur'. Apo nasıl affedilir? Sayın Erdoğan değil miydi, 'Devlete karşı suçları affederim ama insanlara karşı suçları asla affetmem' diyen. Apo Melis'e gelsin dedi Sezai Temelli. Şimdi böyle bir ortamda bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil. Tekrar söylüyorum barıştan yanayız. Özgürlükten yanayız. Ama demokrasi istiyoruz. Adalet istiyoruz. Hukuk istiyoruz. Herkese eşitlik istiyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA