9 Mart 2026 Pazartesi

11:55   8 MART’TA DÜNYA AYAKTA! MADRID’DEN GAZZE’YE KADıNLARıN ÇıĞLıĞı KıTA SıNıRLARıNı AŞTı   11:27   SILIVRI’DE TARIHI GÜN: EKREM İMAMOĞLU VE 402 SANıKLı İBB DAVASı BAŞLADı! ALKıŞLARLA KARŞıLANDı   10:22   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SILIVRI’DE SERT ÇıKıŞ: "BU BIR KUMPAS DAVASıDıR, RAKIBINI YOK ETMEYE ÇALıŞıYOR!"   10:11   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN SILIVRI ÖNÜNDE SERT TEPKI: "BU BIR UTANÇ DOSYASıDıR, 86 MILYONDAN SAKLıYORLAR!"   09:46   MERSIN’DE ‘EŞITLIK’ PEDALLARı DÖNDÜ: 8 MART COŞKUSU SOKAĞA TAŞTı!   09:01   İRAN’DA TARIHI KıRıLMA: MÜCTEBA HAMANEY YENI DINI LIDER SEÇILDI! BABA-OĞUL DÖNEMI BAŞLıYOR   02:01   KADıKÖY’DE GOL YAĞMURU: FENERBAHÇE TAKIBI SÜRDÜRÜYOR!   01:10   MERSIN’DE MOR DALGA SOKAKLARA TAŞTı: 12. FEMINIST GECE YÜRÜYÜŞÜ’NDE TARIHI KATıLıM!   01:01   MERSIN 68’LER ORMANı’NDA KADıN DAYANıŞMASı RÜZGARı: BALYANLıLAR VE ÇAĞDAŞKENT EL ELE!   15:27   CHP’LI AYLIN NAZLıAKA’DAN TARIHI ‘MOR VE YEŞIL’ ÇıKıŞı! "HER ÇOCUĞUN BIR KREŞI OLACAK"   15:19   EMEKLI KADıNLARDAN 8 MART’TA SERT MESAJ: “YOKSULLUĞA, SÖMÜRÜYE VE ŞIDDETE KARŞı EŞIT BIR YAŞAM İSTIYORUZ”   13:37   SEMIH PALAMUT’TAN 8 MART’TA MESAJ: "FıRSAT EŞITLIĞI LÜTUF DEĞIL, DEMOKRASININ TEMELIDIR!"   11:35   KADıNLARıN ACıSı, DIRENIŞI VE UMUDU TÜRKÜLERLE SAHNEYE TAŞıNDı...   10:01   MEZITLI’DE DEV İFTAR: BAŞKAN TUNCER VE YÜZLERCE VATANDAŞ AYNı SOFRADA BULUŞTU!   09:45   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘8 MART DÜNYA KADıNLAR GÜNÜ’ MESAJı   19:51   MERSINLI KADıNLAR HAYALLERINI ÇIÇEK AÇTıRıYOR: EV HANıMLıĞı ARŞIVDE, GIRIŞIMCILIK ZIRVEDE!   16:39   İPA: "KADıNLARıN EN BÜYÜK KORKUSU, CINAYET VE ŞIDDET"   16:33   BAKıRKÖY CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: "CASPERLAR" SILAHLı SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELIK OPERASYONDA 5 ŞÜPHELI GÖZALTıNA ALıNDı   15:33   İRAN CUMHURBAŞKANı PEZEŞKIYAN: ARABULUCULUK, ÇATıŞMAYı ATEŞLEYENLERI HEDEF ALMALı   14:32   AZERBAYCAN, İRAN’DAKI DIPLOMATIK PERSONELINI ÇEKIYOR; BAKÜ İHA SALDıRıSıNDAN TAHRAN’ı SORUMLU TUTTU  
 
     
   

54 Barodan Ortak Açıklama: "Hukukun Siyasallaştırılmasını Reddediyoruz!"


Mersin Barosu ile birlikte 54 baro yaptığı yazılı ortak açıklamayla CHP İstanbul İl Kongresi’nin hukuka aykırı bir kararla iptal edilmesine tepki gösterdi. Barolar açıklamasında, kararın hukuk biliminde bir yanıtı olmadığını belirterek, “Yargının siyasallaştırılmasını, bir aparat olarak kullanılmasını reddettiğimizi belirtiyor, verilen her haksız ve hukuka aykırı kararın hukuk sistemimiz ve vicdanlarda telafisi imkansız sonuçlara neden olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 4 Eylül 2025 Perşembe 14:17   Okunma : 753

“Hukuk, muhalif sese karşı aparat olarak kullanılıyor”

54 Baro ortak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Hukukun, her nevi muhalif sese karşı aparat olarak kullanıldığı bir süreci yaşamaktayız. Bugün halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanları tutuklanmakta, birçok belediye kayyumlarla idare edilmekte, siyaseten ters düşülen her kurum ve kuruluş anti-demokratik ve hukuk dışı kararlarla susturulmak istenmektedir.

Son olarak dün de CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde seçilen başkan ve yönetim kurulu üyeleri, disiplin kurulu asıl ve yedek üyeleri, İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin ihtiyati tedbir kararı ile görevden uzaklaştırılmış ve CHP İstanbul İl Başkanlığı'na kayyum atanmıştır.

“Kararın Anayasa'ya ve Demokratik Hukuk Devleti ilkelerine uygun hiçbir yönü bulunmamaktadır”

Kararın hukuka, usul kurallarına, Anayasa'ya ve demokratik hukuk devleti ilkelerine uygun hiçbir yönü bulunmamaktadır. Öncelikle belirtmek gerekir ki; Siyasi Partiler Kanunu'nun 21. maddesi, parti kongrelerinin nasıl yapılacağını düzenlemekte ise de söz konusu kararın ilgili kanuna bu denli açık bir aykırılıkla alınabilmesi yargı kararlarının objektiflik ve tarafsızlığını sorgulatır mahiyettedir. Parti kongrelerinin, gözetiminde yapıldığı seçim kurulu hakiminin kararlarının yalnızca Yüksek Seçim Kurulu'nca kaldırılabileceği ve bu kararların da kesin nitelik taşıdığı yönündeki düzenlemenin varlığı, bir asliye hukuk mahkemesinin görevi alanına girmeyen bir konuda parti başkan ve yönetimini görevden alıp yerine kayyım atamasına nasıl cevaz verdiğinin hukuk bilimi açısından bir yanıtı bulunmamaktadır.

“Hukuka aykırı kararlar, hukuk sistemimiz ve vicdanlarda telafisi imkansız sonuçlara neden olmaktadır”

Ülkemizin Anayasa'nın, hukukun, demokrasinin, en temel hak ve özgürlüklerin egemen olduğu bir ülkeye dönüşme mücadelesi tüm baskılara karşı sürecektir. Sosyal adalet, iş, aş ve güzel bir gelecek lüks değil, en temel ihtiyaç olarak muhakkak karşılanmak durumundadır. Halkımız, ülkemiz bu baskılarla yaşamayı hak etmemektedir. Hukuka ve adalete olan güven duygusunu yerle bir edecek haksız kararlardan bir an önce dönülmelidir. Ancak bu şekilde demokrasiyi özümsemiş, insan haklarına saygılı ve egemenlerin değil hukukun üstün olduğu bir ülke olma yolunda adım atmış oluruz.

Aşağıda imzası olan barolar olarak; yargının siyasallaştırılmasını, bir aparat olarak kullanılmasını reddettiğimizi belirtiyor, verilen her haksız ve hukuka aykırı kararın hukuk sistemimiz ve vicdanlarda telafisi imkansız sonuçlara neden olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA