28 Ekim 2025 Salı

10:13   MERSIN’DE MEME KANSERINE KARŞı BILINÇLI ADıM: EMEKLI EVLERINDE HAYAT KURTARAN EĞITIM   16:28   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı KAPSAMıNDA GERÇEKLEŞTIRILECEK SEFO KONSERINE DAVET   16:25   TOROSLAR’DA CUMHURIYET DOĞA YÜRÜYÜŞÜ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTI   16:21   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   16:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MEME KANSERI FARKıNDALıĞıNA DIKKAT ÇEKTI   11:16   EĞITIMDE SıCAK DESTEK: MERSIN’DE 3 BIN ÖĞRENCIYE HEM KURS HEM ÖĞLE YEMEĞI   22:30   ESKIŞEHIR’DE ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “CASUS ARAYACAKSAN, HAIN ARAYACAKSAN ONLARDA ARA”    19:40   “MERSIN GENÇLIK FESTIVALI’NE TEOMAN DAMGASı! MEYDANı İNLETEN GECE…”   19:20   MIMARLıK FESTIVALI ADANA’DA HAYAT BULDU: KÜLTÜR, KENT VE İNSAN BULUŞTU   11:43   “YARGı SOPA OLMAZ, KÜLTÜR YANDAŞLARA TESLIM EDILEMEZ!”   11:36   SEÇER’DEN YENIŞEHIR’DE TARIHI MESAJ: “CHP’LI ÜYELER SOKAKTA VICDANıMıZ OLMALı”   07:23   İMAMOĞLU’NA DESTEK YOLCULUĞU POLIS TARAFıNDAN DURDURULDU   07:12   “AKDENIZ’IN NABZı CHP’DE ATıYOR: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE DIRLIK VURGUSU”   10:07   MERSIN GENÇLIĞI BILIMLE, SANATLA VE MÜZIĞIN RITMIYLE BULUŞTU   22:47    “TELE1’I SUSTURAMAZSıNıZ, MILLETI HIÇ!”   20:24   CHP 39. OLAĞAN KURULTAYıNA HAZıR: ÜÇ GÜNLÜK YOL HARITASı AÇıKLANDı   20:16   “CHP’DE DISIPLIN FıRTıNASı: ŞIMŞEK VE BAYDAR’A İHRAÇ”   20:03   MSK, ALIAĞA DEPLASMANıNA HAZıR: HEDEF GALIBIYET SERISI!   15:25   MAZBATASıNı ALAN CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: BU CEBERUT IKTIDARı HEP BIRLIKTE DEĞIŞTIRECEĞIZ   15:23   EKREM İMAMOĞLU: YOLSUZLUK VE TERÖR SUÇLAMALARıYLA IKNA EDEMEDIĞINIZ AZIZ MILLETI CASUSLUK GIBI AKıL ALMAZ IFTIRA ILE MI IKNA EDECEKSINIZ?  
 
     
   

CHP’den Valiliğe Sert Mesaj: Bu Bina Bizim, Bu Karar Bizim


CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Sarıyer’deki eski il binasının kapatılmasına tepki gösterdi: “Siyasi partiler kendi binalarını nasıl kullanacaklarına kendileri karar verir.”

 

Tarih : 10 Eylül 2025 Çarşamba 20:38   Okunma : 570

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Sarıyer’deki eski İstanbul İl Başkanlığı binasının Genel Başkan Özgür Özel’in çalışma ofisi olarak kullanılmasına yönelik valilik engeline sert tepki gösterdi. Özçağdaş, “Bu bina Cumhuriyet Halk Partisi’ne ait. Ne Cumhurbaşkanı ne İçişleri Bakanı ne de Vali bu kullanım kararına müdahale edemez” diyerek, yaşanan durumu “hukuksuz bir işgal görüntüsü” olarak nitelendirdi.

CHP Genel Merkezi, mahkeme kararıyla İstanbul İl Yönetimi'ne geçici olarak Gürsel Tekin’in atanmasının ardından Sarıyer’deki binayı Özgür Özel’in İstanbul’daki çalışma ofisi olarak belirledi. Ancak bina çevresinde polis barikatları, TOMA’lar ve giriş çıkış engelleriyle karşılaşıldı. Özçağdaş, “Siyasi Partiler Kanunu bize bu hakkı açıkça veriyor. Bildirimimizi yaptık. Bu abluka derhal kaldırılmalı” dedi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise İstanbul Valisi Davut Gül’e çağrıda bulunarak, “Bu konuda takdir hakkınız yok. Siz atanmış bir memursunuz. Her geçen saniye görevi kötüye kullanma suçudur” ifadelerini kullandı.

CHP’nin Bahçelievler İlçe Başkanlığı binasına taşınma süreci devam ederken, Sarıyer’deki binanın kullanımına dair yaşanan gerilim, siyasi ve hukuki tartışmaları da beraberinde getiriyor. Özçağdaş, “Bu bina bizim özel mülkümüz. Kimse bize ‘burayı kullanamazsınız’ diyemez. Bu, demokrasiye ve hukuk devletine aykırıdır” diyerek sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Paylaş :
Etiketler :  #CHPİstanbul #SiyasiPartilerKanunu #DemokrasiEngellenemez #ValilikYetkisiniAşamaz #ÖzgürÖzelİstanbulda

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA