21 Ağustos 2026 Cuma

13:34   BAHÇELI’DEN İSRAIL’E KARŞı ‘ANKARA DEKLARASYONU’ VE ‘İSLAM BARıŞ GÜCÜ’ ÇAĞRıSı   13:28   MENTEŞE BELEDIYE BAŞKANı ARAS, CHP’DEN ISTIFA EDEREK YENİ PARTI’YE KATıLDı   13:27   ÖZGÜR ÖZEL TRABZON’DA: "YENİ PARTI’YI BIR PARTIMIZ OLSUN DIYE DEĞIL, IKTIDAR OLSUN DIYE KURDUK"   15:42   GALATASARAY, ALEKSEI BATRAKOV IÇIN RESMI GÖRÜŞMELERE BAŞLADı   15:41   DEM PARTI’DEN “DIYARBAKıR’DA DÖRT BELEDIYE EŞ BAŞKANı GÖREVDEN ALıNDı” HABERLERINE YALANLAMA   15:37   İBB DAVASı’NDA 68’INCI GÜN... ERDAL CELAL AKSOY: “O TARIHTE İSTANBUL’DA DEĞILDIM”   13:26   MELIH MERIÇ SAĞLıK DURUMU HAKKıNDA AÇıKLAMA: ZIYARETÇI KABUL EDILMIYOR   13:23   GENELKURMAY BAŞKANı BAYRAKTAROĞLU, NATO GENELKURMAY BAŞKANLARı TOPLANTıSıNA KATıLDı   13:22   BAKAN ŞIMŞEK: MAZOTTA EŞEL MOBIL ILE KÜRESEL ŞOKUN VATANDAŞLARA YANSıMASıNı SıNıRLıYORUZ   10:20   AKDENIZ SAHILINDE REKOR PEDAL: GENÇLERIN YENI GÖZDESI MERBİS 50 BIN ÜYEYE ULAŞTı   10:15   ÇERÇEVE YASA’DA TARIHI DÖNEMEÇ: 4 BIN KIŞIYE TAHLIYE YOLU AÇıLıYOR, SIYASETTE YENI DÖNEM BAŞLıYOR   09:52   MERSIN ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERINE MÜJDE: İŞKUR KAMPÜS NOKTASı KURULDU!   09:30   AYDıNCıK’TA SıNAVLARA HAZıRLANAN GENÇLERE DEV DESTEK: EVDE ÇALıŞAMAYAN ÖĞRENCILERIN YENI ROTASı BELLI OLDU!   03:31   YENİ PARTI’DEN ÇEKMEKÖY’DE ’SIYASI ÇÖKME’ VE ’KUMPAS’ TEPKISI: ’MILLET İRADESINE DÜRBÜNLE BILE ADALET GÖRÜNMÜYOR!’   16:53   YENİ PARTI SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE, PARTISININ KURULTAY TAKVIMINI AÇıKLADı   16:51   GAZILERIN İÇIŞLERI BAKANLıĞı’NA YÜRÜMESINE IZIN VERILMIYOR... BAZı GAZILER FENALAŞTı   16:49   YENİ PARTILI BAKAN’DAN, GAZI VE ŞEHIT YAKıNLARıNA YÖNELIK POLIS MÜDAHALESINE TEPKI: GAZININ SESINI KAPATAMAZSıNıZ   16:48   MADENCILERIN ENERJI VE TABII KAYNAKLAR BAKANLıĞı ÖNÜNDEKI EYLEMI 10’UNCU GÜNÜNDE   16:47   YENİ PARTI İZMIR MILLETVEKILI ARSLAN: "CHP’LI MECLIS ÜYESININ SEÇIMIN HEMEN ARDıNDAN AKP ILÇE BINASıNDA NE IŞI VAR?"   14:42   GAZILER GÜVENPARK’TAN ÇıKARıLDı... CHP SÖZCÜSÜ SARı: "TOPLUMSAL VICDAN, HAK ISTEYENLERIN KARŞıSıNA BARIYER KONULDUĞUNDA NEREDE DURDUĞUMUZLA ÖLÇÜLÜR"  
 
     
   

Mersin’de Hareketin Haftası: Sahilden Zirveye Sağlıklı Yaşam Rüzgârı


Gün Doğumuyla Spor, Sahilde Engelsiz Oyunlar ve Arabasız Yürüyüşlerle Mersinliler Hareketin Kalbinde Buluştu

 

Tarih : 17 Eylül 2025 Çarşamba 20:54   Okunma : 891

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 16–22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nı dopdolu bir programla karşılıyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri, Sağlık İşleri ve Kadın-Aile Hizmetleri Daire Başkanlıklarının koordinasyonuyla düzenlenen etkinlikler, sabah sporundan sahil oyunlarına, doğa yürüyüşlerinden bisikletli farkındalık çalışmalarına kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor.

Etkinliklerin açılışı Mersin sahilinde gün doğumuyla başladı. Uzman eğitmenler eşliğinde yapılan egzersizlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Güne zinde başlayan Mersinliler, birlikte spor yapmanın keyfini yaşadı.

 Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda düzenlenen Picball ve Körling etkinlikleriyle özel gereksinimli bireyler sosyal yaşama aktif katılım sağladı. Sahilde spor yapan çocuklar, “Hareket etmek çok güzel, yeni şeyler öğreniyoruz” diyerek mutluluklarını paylaştı.

Gelincik Tepesi yürüyüşü ise “Arabasız Gün” mottosuna dikkat çekti. Kadın bisiklet grupları ve doğaseverler, sürdürülebilir ulaşımın önemine vurgu yaptı.

Yetkililer Ne Dedi?

Şerife Hasoğlu Dokucu (Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı): “Hafta boyunca her gün etkinliklerimiz olacak. Arabasız yaşamı teşvik etmek için bisiklet ve toplu taşıma odaklı çalışmalar yürütüyoruz.”

Gül Aydemir (Gençlik ve Spor Hizmetleri Antrenörü): “Sabah 6’da başladık. Coşkulu bir şekilde Avrupa Hareketlilik Haftası’nı kutlamaya devam edeceğiz.”

Fatma Nur Uçan (Sağlık İşleri Dairesi – Beden Eğitimi Öğretmeni): “7’den 70’e herkesi spora davet ediyoruz. Özel çocuklarımızı da sporun içine dahil ederek kapsayıcı bir etkinlik düzenledik.”

Vatandaşlardan Yorumlar

“Spor sayesinde sosyalleşiyoruz. Sahilimiz çok güzel, etkinlikler harika.”

“Engelli bireyler için bu tür etkinlikler çok kıymetli. Birlik olduğumuzu göstermek için buradayız.”

“İlk kez katıldım, şahane bir deneyim. Her zaman yapılmasını istiyoruz.”

Etkinliğin Temel Mesajı:

“Herkes için hareket, herkes için sağlık. Mersin’de yaşam sadece durmak değil, birlikte hareket etmektir.”

Paylaş :
Etiketler :  #MersinHareketliYaşam #AvrupaHareketlilikHaftası #ArabasızGün #EngelsizSpor #GelincikTepesiYürüyüşü #SporlaBirlikte #MersinBüyükşehirEtkinlikleri #HerkesİçinHareket

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA