26 Ekim 2026 Pazartesi

16:31   CUMHURIYETIN 103. YıLıNA ÖZEL UNUTULMAZ GECE: MERSIN DOB ’ÜÇ DESTAN’ İLE SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR   16:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AKDENIZ’E DEV YATıRıM: 659 BIN TON ASFALT, 750 MILYONLUK KAVŞAK!   20:23   LÖSEV’DEN 28. YıLDA DEV ETKINLIK: GÜNDOĞDU’DAN KÜLTÜRPARK’A TURUNCU KORTEJ!   20:20   TARSUS’UN YEŞIL ALTıNı COŞKUYLA KUTLANıYOR: 3. ULUSLARARASı SARıULAK ZEYTIN FESTIVALI KAPıLARıNı AÇTı   19:23   ULAŞıMDA DEVRIM GIBI TEKLIF: TAKSI, MINIBÜS VE KAMYONLARA ÖTV’SIZ AKARYAKıT YOLDA Mı?   19:08   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKCI MGC’YI ZIYARET ETTI: ’ÖZGÜR BASıN EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   18:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARıN AILELERINE GÜVENLI İNTERNET VE MAHREMIYET EĞITIMI   18:39   MERSIN’DE BÜYÜLEYICI BIR MITOLOJIK DENEYIM: ’PAN’ıN SON DANSı’ SAHNE ALıYOR!   18:30   GELECEĞIN KAPTANLARı MERSIN’DE YETIŞIYOR! VALI TOROS SIMÜLATÖR KOLTUĞUNA GEÇTI, ÇALıŞMALARı İNCELEDI   17:23   KKTC 5. CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR VE İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN OKUL ZIYARETI   09:41   UZAKTAKI KÖYLERE MOBIL KUAFÖR DESTEĞI! BINLERCE VATANDAŞıN AYAĞıNA KADAR GITTI   09:34   MERSIN İŞ DÜNYASıNDA DEV BULUŞMA! VEYSEL SARı’DAN SANAYI SITESI MESAJı: ’ESNAF KALKıNMANıN FIDANLıĞıDıR’   09:30   İSTANBUL SIYASETINDE DEPREM: 23 YıLLıK PARTISIYLE YOLLARıNı AYıRDı, KADıKÖY’ÜN RENGINI DEĞIŞTIRDI!   10:59   ÇOCUKLARıN YETENEKLERI BU KAMPÜSLERDE KEŞFEDILIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIMDE TAM FıRSAT EŞITLIĞI!   10:42   ’UCU NEREYE DOKUNURSA DOKUNSUN AÇıKLAYıN!’ CHP’LI ŞEVKIN’DEN FON SKANDALıNA SERT TEPKI   09:55   MESKİ’DEN DONDURUCU SOĞUKLAR ÖNCESI KRITIK UYARı! SAKıN SıCAK SU DÖKMEDEN OKUYUN   09:50   CHP’DE İHRAÇ DEPREMI VE SÜRPRIZ ZIYARET! KULISLER HAREKETLENDI: İBB DENGELERI VE MECLIS HESABı SıFıRLANDı   09:35   SIYARETTE BIR İLK: YENİ PARTI’DEN TABANA YAYıLAN ’İKTIDAR’ HAMLESI!   19:25   YENİ PARTI İSIM KRIZINDE AYM KARARıNı VERDI! YENILIK PARTISI’NIN İTIRAZıNA YÜKSEK MAHKEME’DEN RED   19:15   SÜRÜCÜLERE ÜST ÜSTE İKINCI İNDIRIM MÜJDESI: BENZINDE PEŞ PEŞE FIYAT DÜŞÜŞÜ!  
 
     
   

Mersin’de Hareketin Haftası: Sahilden Zirveye Sağlıklı Yaşam Rüzgârı


Gün Doğumuyla Spor, Sahilde Engelsiz Oyunlar ve Arabasız Yürüyüşlerle Mersinliler Hareketin Kalbinde Buluştu

 

Tarih : 17 Eylül 2025 Çarşamba 20:54   Okunma : 935

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 16–22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nı dopdolu bir programla karşılıyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri, Sağlık İşleri ve Kadın-Aile Hizmetleri Daire Başkanlıklarının koordinasyonuyla düzenlenen etkinlikler, sabah sporundan sahil oyunlarına, doğa yürüyüşlerinden bisikletli farkındalık çalışmalarına kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor.

Etkinliklerin açılışı Mersin sahilinde gün doğumuyla başladı. Uzman eğitmenler eşliğinde yapılan egzersizlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Güne zinde başlayan Mersinliler, birlikte spor yapmanın keyfini yaşadı.

 Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda düzenlenen Picball ve Körling etkinlikleriyle özel gereksinimli bireyler sosyal yaşama aktif katılım sağladı. Sahilde spor yapan çocuklar, “Hareket etmek çok güzel, yeni şeyler öğreniyoruz” diyerek mutluluklarını paylaştı.

Gelincik Tepesi yürüyüşü ise “Arabasız Gün” mottosuna dikkat çekti. Kadın bisiklet grupları ve doğaseverler, sürdürülebilir ulaşımın önemine vurgu yaptı.

Yetkililer Ne Dedi?

Şerife Hasoğlu Dokucu (Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı): “Hafta boyunca her gün etkinliklerimiz olacak. Arabasız yaşamı teşvik etmek için bisiklet ve toplu taşıma odaklı çalışmalar yürütüyoruz.”

Gül Aydemir (Gençlik ve Spor Hizmetleri Antrenörü): “Sabah 6’da başladık. Coşkulu bir şekilde Avrupa Hareketlilik Haftası’nı kutlamaya devam edeceğiz.”

Fatma Nur Uçan (Sağlık İşleri Dairesi – Beden Eğitimi Öğretmeni): “7’den 70’e herkesi spora davet ediyoruz. Özel çocuklarımızı da sporun içine dahil ederek kapsayıcı bir etkinlik düzenledik.”

Vatandaşlardan Yorumlar

“Spor sayesinde sosyalleşiyoruz. Sahilimiz çok güzel, etkinlikler harika.”

“Engelli bireyler için bu tür etkinlikler çok kıymetli. Birlik olduğumuzu göstermek için buradayız.”

“İlk kez katıldım, şahane bir deneyim. Her zaman yapılmasını istiyoruz.”

Etkinliğin Temel Mesajı:

“Herkes için hareket, herkes için sağlık. Mersin’de yaşam sadece durmak değil, birlikte hareket etmektir.”

Paylaş :
Etiketler :  #MersinHareketliYaşam #AvrupaHareketlilikHaftası #ArabasızGün #EngelsizSpor #GelincikTepesiYürüyüşü #SporlaBirlikte #MersinBüyükşehirEtkinlikleri #HerkesİçinHareket

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA