26 Ekim 2026 Pazartesi

16:31   CUMHURIYETIN 103. YıLıNA ÖZEL UNUTULMAZ GECE: MERSIN DOB ’ÜÇ DESTAN’ İLE SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR   16:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AKDENIZ’E DEV YATıRıM: 659 BIN TON ASFALT, 750 MILYONLUK KAVŞAK!   20:23   LÖSEV’DEN 28. YıLDA DEV ETKINLIK: GÜNDOĞDU’DAN KÜLTÜRPARK’A TURUNCU KORTEJ!   20:20   TARSUS’UN YEŞIL ALTıNı COŞKUYLA KUTLANıYOR: 3. ULUSLARARASı SARıULAK ZEYTIN FESTIVALI KAPıLARıNı AÇTı   19:23   ULAŞıMDA DEVRIM GIBI TEKLIF: TAKSI, MINIBÜS VE KAMYONLARA ÖTV’SIZ AKARYAKıT YOLDA Mı?   19:08   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKCI MGC’YI ZIYARET ETTI: ’ÖZGÜR BASıN EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   18:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARıN AILELERINE GÜVENLI İNTERNET VE MAHREMIYET EĞITIMI   18:39   MERSIN’DE BÜYÜLEYICI BIR MITOLOJIK DENEYIM: ’PAN’ıN SON DANSı’ SAHNE ALıYOR!   18:30   GELECEĞIN KAPTANLARı MERSIN’DE YETIŞIYOR! VALI TOROS SIMÜLATÖR KOLTUĞUNA GEÇTI, ÇALıŞMALARı İNCELEDI   17:23   KKTC 5. CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR VE İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN OKUL ZIYARETI   09:41   UZAKTAKI KÖYLERE MOBIL KUAFÖR DESTEĞI! BINLERCE VATANDAŞıN AYAĞıNA KADAR GITTI   09:34   MERSIN İŞ DÜNYASıNDA DEV BULUŞMA! VEYSEL SARı’DAN SANAYI SITESI MESAJı: ’ESNAF KALKıNMANıN FIDANLıĞıDıR’   09:30   İSTANBUL SIYASETINDE DEPREM: 23 YıLLıK PARTISIYLE YOLLARıNı AYıRDı, KADıKÖY’ÜN RENGINI DEĞIŞTIRDI!   10:59   ÇOCUKLARıN YETENEKLERI BU KAMPÜSLERDE KEŞFEDILIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIMDE TAM FıRSAT EŞITLIĞI!   10:42   ’UCU NEREYE DOKUNURSA DOKUNSUN AÇıKLAYıN!’ CHP’LI ŞEVKIN’DEN FON SKANDALıNA SERT TEPKI   09:55   MESKİ’DEN DONDURUCU SOĞUKLAR ÖNCESI KRITIK UYARı! SAKıN SıCAK SU DÖKMEDEN OKUYUN   09:50   CHP’DE İHRAÇ DEPREMI VE SÜRPRIZ ZIYARET! KULISLER HAREKETLENDI: İBB DENGELERI VE MECLIS HESABı SıFıRLANDı   09:35   SIYARETTE BIR İLK: YENİ PARTI’DEN TABANA YAYıLAN ’İKTIDAR’ HAMLESI!   19:25   YENİ PARTI İSIM KRIZINDE AYM KARARıNı VERDI! YENILIK PARTISI’NIN İTIRAZıNA YÜKSEK MAHKEME’DEN RED   19:15   SÜRÜCÜLERE ÜST ÜSTE İKINCI İNDIRIM MÜJDESI: BENZINDE PEŞ PEŞE FIYAT DÜŞÜŞÜ!  
 
     
   

Vahap Seçer, Silivri’de Tutuklu Başkanları Ziyaret Etti


Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı "ahmak" davasında siyasi yasak da içeren 2 yıl 7 ay 15 günlük cezasının istinaf tarafından onanmasını değerlendirdi. Seçer, "Hukuk devletlerinde en son Yargıtay, üst mahkeme, nihai mahkemedir. Biz umut ediyoruz ’ahmak’ söyleminden dolayı bir insanın ne ceza alması gerektiği ne de siyasi yasaklı duruma düşmesi gerçekten son derece komik. En basit tabiriyle son derece ironik bir durum. Umut ediyoruz Yargıtay’da doğru karar çıkar" ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 20 Eylül 2025 Cumartesi 17:47   Okunma : 1007

Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Silivri'deki Marmara Cezaevi’nde, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve tutuklu ilçe başkanlarını ziyaret etti. Vahap Seçer ve Mansur Yavaş, ziyaretin ardından ANKA Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Yavaş, Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı ve kamuoyunda "ahmak davası" olarak bilinen davada siyasi yasak içeren 2 yıl 7 ay 15 günlük cezası istinaf tarafından onanmasına ilişkin, şöyle konuştu.

"Bugün özellikle Yüksek Seçim Kurulu'nun hedef almadığını söyleyen ve oradaki seçim kurulundakilerin de kendilerini hedef almalarına dair bir şikâyetleri olmadığını söylemesine rağmen böyle bir karar çıktı. Karar biraz azaltılarak çıktı ama sonuçta siyasi yasağı verildi. Ancak Yargıtay kararı söz konusu yani en son kararı Yargıtay verecek. 

Zaten Yargıtay'da da o dairede şimdiye kadar hangi kelimelerin suç olup olmadığı konusunda ve hangi şekilde konuşulduğu güzel şekilde değerlendirilecektir. Bir an evvel tabii bunun değerlendirilip beraatine karar verilmesini bekliyoruz. Hukuktan beklediğimiz odur. Çünkü bizler de belediye başkanıyız. Yaptığımız görevle ilgili inanılmaz böyle hakaretlere maruz kalıyoruz. Ancak bu kadar hakarete rağmen şimdiye kadar bize bu hakaret eden hiç kimseye dava açılmadı. Dolayısıyla biz bu ithamların da siyasi olduğunu düşünüyoruz ve inşallah beraatle sonuçlanacağını düşünüyoruz."

"Bizim tek amacımız halkın desteğiyle Türkiye'yi düzlüğe ulaştırmak"

Vahap Seçer, cezaevindeki ziyarette tutuklu belediye başkanlarıyla davalarla ilgili değerlendirmelerini aldıklarını belirterek, "Ortak beklentileri iddianame ve bir an önce adaletin yerini bulması. Herkes doğal olarak suçluluğu sabit olana kadar, ispatlanana kadar masumdur" ifadelerini kullandı.

Seçer, ziyaret ettikleri bir arkadaşlarının "Biz buradan ne zaman çıkacağımızı beklerken dışarıdaki arkadaşlar da acaba bizi ne zaman alacaklar diye endişe içerisindeler" dediğini ve bu sözün çok manidar olduğunu vurguladı. Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Hani şaka gibi deriz ya; gerçekten Türkiye'de hukuk sisteminin geldiği nokta bu. Kimsenin bir güvencesi olmadığı. İçeride aylarca, yıllarca kalabileceği; hatta herhangi bir suçu olmayan bir insanın her an tutuklanabileceği endişesi toplumda var. Cumhuriyet Halk Partisi olarak sadece belediye başkanları değil, partimizin bütünü saldırı altında.

İşte belediye başkanlarımız tutuklananlar; diğer taraftan 'ya benimsin ya kara toprağın'. Hani bir deyim vardır ya; replik vardır ya, Türk filmlerinde. Ya bizim partimize geçersin ya da seni kodese alırız, cezaevine alırız. Bu uygulamalar, bu iddialar ortalıkta dolaşıyor. En son Bayrampaşa Belediye Başkanımız da tutuklandı.

"Umut ediyoruz Yargıtay'da doğru karar çıkar"

Bunlar Türkiye açısından çok olumsuz tablolar ve gelişmeler. Bizim tek amacımız öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi'ni bir bütün halinde bu saldırılara karşı korumak, savunmak, gücümüzü tahkim etmek ve iktidarla mücadele etmek, halkın desteğiyle Türkiye'yi düzlüğe ulaştırmak. Başka bir çaremiz var mı? Demokratik bir ülkede yaşıyorsak sonuçta bütün dertleri çözecek olan sandıktır.

Ekrem Bey'le ilgili de tabii ki Yargıtay süreci var. Hukuk devletlerinde en son Yargıtay, üst mahkeme, nihai mahkeme... Biz umut ediyoruz 'ahmak' söyleminden dolayı bir insanın ne ceza alması gerektiği ne de hele hele siyasi yasaklı duruma düşmesi gerçekten son derece komik. En basit tabiriyle son derece ironik bir durum. Umut ediyoruz Yargıtay'da doğru karar çıkar, Bizim açımızdan da doğru olan bu. Ekrem Bey bu davadan aklanır."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA