19 Nisan 2024 Cuma

11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR  
 
     
   

Başkan Yılmaz, Basın Çalışanlarıyla Bir Araya Geldi


Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 24 Temmuz Türk basınında sansürün kaldırılışının 111’inci yıldönümü dolasıyla Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen kutlama törenine katıldı.

 

Tarih : 25 Temmuz 2019 Perşembe 13:49   Okunma : 919

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) tarafından gerçekleştirilen ve Mersin protokolünün de hazır bulunduğu programda; MGC Başkanı Turgay Demirtaş, Yönetim Kurulu Üyeleri ve basın mensupları ile bir araya gelerek sohbet eden Başkan Yılmaz;  “Basın,  hizmetlerimizde  bize yol haritası çiziyor. Basınımızın icra ettiği işi önemsiyoruz.” dedi.

Tüm basın çalışanlarının bu özel günlerini kutlayarak, başarılarının devamını dileyen Başkan Yılmaz; “111 yıl önce 24 Temmuz 1908’de ikinci meşrutiyetin ilanıyla sansür kaldırıldı. Sansürün kaldırılması demokrasi tarihimiz açısından da son derece önemli bir gelişmedir. Zira basın, yasama, yürütme ve yargıdan sonra 4’üncü kuvvettir. Kamuoyunun bilgilendirilmesi noktasında demokrasinin asli unsurlarından bir tanesidir. Bu açıdan basın mensuplarımız, ciddi bir fonkisyon icra ediyorlar. Tabi sektörde bir takım sıkıntılar var. Bu sorunları da biliyoruz. Hem basına sağlanan özgürlükler noktasında, hem de çalışma şartları noktasında ciddi sıkıntılar var. Ama ülkemiz büyüyor ve gelişiyor. Bu sıkıntıların kısa sürede aşılacağını ümit ediyoruz. Basınımız tarafından bize katkı sağlayacak her türlü öneriye ve yapıcı eleştiriye açığız. Bu toplumla iletişim açısından yaptığımız hizmetlerin geri bildirim sağlanması anlamına da geliyor. Hem biz kendimizi ifade etmiş oluyoruz hem de geri bildirim almış oluyoruz. Bu vesileyle bütün basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Alanı’ndaki kutlama töreni toplu fotoğraf çekimiyle sona ererken, gazetecilerin protokol mensuplarını çektiği sırada Başkan Yılmaz’ın ise cep telefonuyla gazetecileri fotoğraflaması ise güne ayrı bir renk kattı.

BAŞKAN YILMAZ’DAN MGC’YE ZİYARET

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Cumhuriyet Alanı’ndaki programın ardından Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni de ziyaret ederek, MGC Başkanı Turgay Demirtaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüştü.

Başkan Yılmaz’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren MGC Başkanı Turgay Demirtaş; “Cemiyetimizi ziyaret etmeniz bizleri mutlu etti. Tüm Mersin’in de bu şekilde duyarlı olmasını temenni ediyoruz.” dedi.

Başkan Yılmaz da demokrasinin niteliği açısından basının güçlü ve bağımsız olmasını önemsediklerini kaydederek; “Sizlerle kader birliğimiz var. Dağda, taşda her yerde birlikteyiz. Basın kendi işini yaparak bize geri bildirim sağlamış oluyor. Biz de hizmetlerimizi değerlendirme ve iyileştirme fırsatı buluyoruz. Denetim mekanizması olmayan ve bir veriye dayanmayan hiçbir sistemin kendini yenilemesi mümkün değil. O açıdan da önemsiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Ziyaretin sonunda Başkan Yılmaz, MGC Başkanı Demirtaş’a tüm basın çalışanlarının nezdinde çiçek takdim ederek, Gazetecilik ve Basın Bayramı’nı kutladı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA