21 Ağustos 2026 Cuma

14:55   MEZITLI’DE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA ÜCRETSIZ GÖZ TARAMASı   14:51   TGC: GAZETECILIK ’DÜRBÜNLE’ YAPıLMAZ, AKREDITASYON AYRıMCıLıĞıNA SON VERILMELI   14:50   GAZILER KURTULUŞ PARKı’NDA EYLEMLERINE DEVAM EDIYOR... ÇERÇIOĞLU: BIZ PARK PARK DOLAŞıRSAK ANKARA’NıN HER TARAFıNı BARIKATLARLA Mı KAPATACAKSıNıZ?   13:34   BAHÇELI’DEN İSRAIL’E KARŞı ‘ANKARA DEKLARASYONU’ VE ‘İSLAM BARıŞ GÜCÜ’ ÇAĞRıSı   13:28   MENTEŞE BELEDIYE BAŞKANı ARAS, CHP’DEN ISTIFA EDEREK YENİ PARTI’YE KATıLDı   13:27   ÖZGÜR ÖZEL TRABZON’DA: "YENİ PARTI’YI BIR PARTIMIZ OLSUN DIYE DEĞIL, IKTIDAR OLSUN DIYE KURDUK"   15:42   GALATASARAY, ALEKSEI BATRAKOV IÇIN RESMI GÖRÜŞMELERE BAŞLADı   15:41   DEM PARTI’DEN “DIYARBAKıR’DA DÖRT BELEDIYE EŞ BAŞKANı GÖREVDEN ALıNDı” HABERLERINE YALANLAMA   15:37   İBB DAVASı’NDA 68’INCI GÜN... ERDAL CELAL AKSOY: “O TARIHTE İSTANBUL’DA DEĞILDIM”   13:26   MELIH MERIÇ SAĞLıK DURUMU HAKKıNDA AÇıKLAMA: ZIYARETÇI KABUL EDILMIYOR   13:23   GENELKURMAY BAŞKANı BAYRAKTAROĞLU, NATO GENELKURMAY BAŞKANLARı TOPLANTıSıNA KATıLDı   13:22   BAKAN ŞIMŞEK: MAZOTTA EŞEL MOBIL ILE KÜRESEL ŞOKUN VATANDAŞLARA YANSıMASıNı SıNıRLıYORUZ   10:20   AKDENIZ SAHILINDE REKOR PEDAL: GENÇLERIN YENI GÖZDESI MERBİS 50 BIN ÜYEYE ULAŞTı   10:15   ÇERÇEVE YASA’DA TARIHI DÖNEMEÇ: 4 BIN KIŞIYE TAHLIYE YOLU AÇıLıYOR, SIYASETTE YENI DÖNEM BAŞLıYOR   09:52   MERSIN ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERINE MÜJDE: İŞKUR KAMPÜS NOKTASı KURULDU!   09:30   AYDıNCıK’TA SıNAVLARA HAZıRLANAN GENÇLERE DEV DESTEK: EVDE ÇALıŞAMAYAN ÖĞRENCILERIN YENI ROTASı BELLI OLDU!   03:31   YENİ PARTI’DEN ÇEKMEKÖY’DE ’SIYASI ÇÖKME’ VE ’KUMPAS’ TEPKISI: ’MILLET İRADESINE DÜRBÜNLE BILE ADALET GÖRÜNMÜYOR!’   16:53   YENİ PARTI SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE, PARTISININ KURULTAY TAKVIMINI AÇıKLADı   16:51   GAZILERIN İÇIŞLERI BAKANLıĞı’NA YÜRÜMESINE IZIN VERILMIYOR... BAZı GAZILER FENALAŞTı   16:49   YENİ PARTILI BAKAN’DAN, GAZI VE ŞEHIT YAKıNLARıNA YÖNELIK POLIS MÜDAHALESINE TEPKI: GAZININ SESINI KAPATAMAZSıNıZ  
 
     
   

Tuncer Bakırhan: “Bu sefer o treni kaçırmayacağız!”


Diyarbakır’da düzenlenen “Barışın İnşası İçin Yeni Başlangıç” toplantısında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Türkiye’de yeni bir çözüm süreci için umut dolu mesajlar verdi. “22 Ekim’de trenin sireni çaldı, 27 Şubat’ta hareket etti. Bu tren 86 milyonu kapsayacak. Bu sefer kaçırmayacağız” diyen Bakırhan, demokratik bir cumhuriyetin inşası için çağrıda bulundu.

 

Tarih : 28 Eylül 2025 Pazar 14:59   Okunma : 1025

Diyarbakır’da düzenlenen “Barışın İnşası İçin Yeni Başlangıç” toplantısında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Türkiye’de yeni bir çözüm süreci için umut dolu mesajlar verdi. “22 Ekim’de trenin sireni çaldı, 27 Şubat’ta hareket etti. Bu tren 86 milyonu kapsayacak. Bu sefer kaçırmayacağız” diyen Bakırhan, demokratik bir cumhuriyetin inşası için çağrıda bulundu.

Barışın Temeli: Diyalog ve Eşitlik

Diyarbakır Barosu ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya DEM Parti milletvekilleri, bölge baro başkanları ve STK temsilcileri katıldı. Bakırhan, “Barış toplumun tamamını ilgilendiriyor. Bu süreci birlikte yürüteceğiz, birlikte yöneteceğiz” diyerek kararlılık mesajı verdi.

“Demokrasi ve Barış Rekabet Etmez, Birbirini Tamamlar”

Bakırhan, sürecin iki temel direk üzerine kurulduğunu vurguladı: demokrasi ve barış. “Barışsız demokrasi bir yanılsamadır. Demokrasisiz barış ise geçici bir seraptır” diyerek, bu iki kavramın birlikte var olması gerektiğini savundu.

Meclis’e Çağrı: Barış Yasaları Gündeme Alınmalı

DEM Parti lideri, Meclis’in artık dinlemeyi bırakıp harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Terörle Mücadele Kanunu, TCK, CMK gibi temel yasaların demokratik entegrasyon çerçevesinde yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi. “Demokratik entegrasyon asimilasyon değil, eşit yurttaşlık temelinde ortak yaşam formülüdür” dedi.

“Türkiye’deki Süreç Suriye’ye Model Olabilir”

Bakırhan, Suriye’deki gelişmelerin Türkiye’deki çözüm sürecine engel olmaması gerektiğini vurguladı. “Türkiye’deki demokratik çözüm Kamışlı’yı, Hewler’i, Halep’i de ferahlatır” diyerek bölgesel barışa dikkat çekti.

“Kürt’ü Tanıyan Hukuk, Demokratik Cumhuriyetin Kapısını Açar”

Tutuklu siyasetçilerin serbest bırakılması gerektiğini belirten Bakırhan, “Demirtaş, Yüksekdağ ve hasta tutuklular özgürlüklerine kavuşmalı. Seçilmişlerin cezaevinde olması demokrasiyle bağdaşmaz” dedi. Kayyum uygulamalarına da değinen Bakırhan, “Kürt’ü tanıyan hukuk batıdaki belediyeleri de korur” ifadelerini kullandı.

“Bu Sefer O Treni Kaçırmayacağız”

Konuşmasının sonunda Bakırhan, “Bu tren hiçbir durağı atlamadan, hiçbir rengi dışlamadan yürümeli. Bu şekilde yürüyen tren 86 milyona demokratik bir cumhuriyet getirir. Aksi halde 100 yıl önceki kaosu tekrar yaşarız. Bu sefer kaçırmayacağız” diyerek sürecin önemini bir kez daha vurguladı.

Paylaş :
Etiketler :  #BarışİçinYeniBaşlangıç #DemokratikCumhuriyet #ÇözümSüreci #DiyalogZamanı #TreniKaçırma #EşitYurttaşlık #KürtMeselesi #MeclisAdımAtmalı #DEMParti #TuncerBakırhan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA