21 Ağustos 2026 Cuma

14:55   MEZITLI’DE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA ÜCRETSIZ GÖZ TARAMASı   14:51   TGC: GAZETECILIK ’DÜRBÜNLE’ YAPıLMAZ, AKREDITASYON AYRıMCıLıĞıNA SON VERILMELI   14:50   GAZILER KURTULUŞ PARKı’NDA EYLEMLERINE DEVAM EDIYOR... ÇERÇIOĞLU: BIZ PARK PARK DOLAŞıRSAK ANKARA’NıN HER TARAFıNı BARIKATLARLA Mı KAPATACAKSıNıZ?   13:34   BAHÇELI’DEN İSRAIL’E KARŞı ‘ANKARA DEKLARASYONU’ VE ‘İSLAM BARıŞ GÜCÜ’ ÇAĞRıSı   13:28   MENTEŞE BELEDIYE BAŞKANı ARAS, CHP’DEN ISTIFA EDEREK YENİ PARTI’YE KATıLDı   13:27   ÖZGÜR ÖZEL TRABZON’DA: "YENİ PARTI’YI BIR PARTIMIZ OLSUN DIYE DEĞIL, IKTIDAR OLSUN DIYE KURDUK"   15:42   GALATASARAY, ALEKSEI BATRAKOV IÇIN RESMI GÖRÜŞMELERE BAŞLADı   15:41   DEM PARTI’DEN “DIYARBAKıR’DA DÖRT BELEDIYE EŞ BAŞKANı GÖREVDEN ALıNDı” HABERLERINE YALANLAMA   15:37   İBB DAVASı’NDA 68’INCI GÜN... ERDAL CELAL AKSOY: “O TARIHTE İSTANBUL’DA DEĞILDIM”   13:26   MELIH MERIÇ SAĞLıK DURUMU HAKKıNDA AÇıKLAMA: ZIYARETÇI KABUL EDILMIYOR   13:23   GENELKURMAY BAŞKANı BAYRAKTAROĞLU, NATO GENELKURMAY BAŞKANLARı TOPLANTıSıNA KATıLDı   13:22   BAKAN ŞIMŞEK: MAZOTTA EŞEL MOBIL ILE KÜRESEL ŞOKUN VATANDAŞLARA YANSıMASıNı SıNıRLıYORUZ   10:20   AKDENIZ SAHILINDE REKOR PEDAL: GENÇLERIN YENI GÖZDESI MERBİS 50 BIN ÜYEYE ULAŞTı   10:15   ÇERÇEVE YASA’DA TARIHI DÖNEMEÇ: 4 BIN KIŞIYE TAHLIYE YOLU AÇıLıYOR, SIYASETTE YENI DÖNEM BAŞLıYOR   09:52   MERSIN ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERINE MÜJDE: İŞKUR KAMPÜS NOKTASı KURULDU!   09:30   AYDıNCıK’TA SıNAVLARA HAZıRLANAN GENÇLERE DEV DESTEK: EVDE ÇALıŞAMAYAN ÖĞRENCILERIN YENI ROTASı BELLI OLDU!   03:31   YENİ PARTI’DEN ÇEKMEKÖY’DE ’SIYASI ÇÖKME’ VE ’KUMPAS’ TEPKISI: ’MILLET İRADESINE DÜRBÜNLE BILE ADALET GÖRÜNMÜYOR!’   16:53   YENİ PARTI SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE, PARTISININ KURULTAY TAKVIMINI AÇıKLADı   16:51   GAZILERIN İÇIŞLERI BAKANLıĞı’NA YÜRÜMESINE IZIN VERILMIYOR... BAZı GAZILER FENALAŞTı   16:49   YENİ PARTILI BAKAN’DAN, GAZI VE ŞEHIT YAKıNLARıNA YÖNELIK POLIS MÜDAHALESINE TEPKI: GAZININ SESINI KAPATAMAZSıNıZ  
 
     
   

Zafer Havalimanı: Zafer Mi Zarar Mı?


CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Gülcan Kış, kamu kaynaklarının yandaş müteahhitlere aktarılmasının en çarpıcı örneklerinden biri olan Zafer Havalimanı için sert sözlerle iktidarı eleştirdi.

 

Tarih : 30 Eylül 2025 Salı 16:57   Okunma : 848

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Gülcan Kış, kamu kaynaklarının yandaş müteahhitlere aktarılmasının en çarpıcı örneklerinden biri olan Zafer Havalimanı için sert sözlerle iktidarı eleştirdi.

2025 yılının ilk 8 ayında garanti edilen giden yolcu sayısı 878 bin 489 olarak belirlenmesine rağmen, fiilen gerçekleşen yolcu sayısı yalnızca 25 bin 137 oldu. Bu büyük fark nedeniyle Hazine’nin işletmeci şirkete yapacağı garanti ödemesi 4 milyon 502 bin 102 Euro. Güncel kurla yaklaşık 220 milyon TL.

Gülcan Kış, “Bir havalimanı yapıyorsunuz, maliyeti 50 milyon Euro. Ama 2012’den bugüne şirkete ödenen garanti 80 milyon Euro’ya ulaşmış durumda. 2044 yılına kadar toplamda 208 milyon Euro ödeme yapılacağı öngörülüyor. Bu tabloya ‘kamu yatırımı’ diyebilir misiniz? Bunun adı milletin sırtından yandaş beslemektir, başka hiçbir şey değil” dedi.

“VATANDAŞ AÇLIKLA, İŞSİZLİKLE BOĞUŞURKEN...”

CHP’li Gülcan Kış, vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, “Bugün milyonlarca emekli pazara çıkamıyor, öğrenciler barınma sorunu yaşıyor, çiftçiler gübre alamıyor. Ama iktidar, milletin parasını çuvallarla havalimanına döküyor. Nereye? Boş terminale, boş pistlere, uçmayan uçaklara! İşte AKP’nin yönetim anlayışı budur: vatandaşa yokluk, yandaşa servet” diye konuştu.

“BU SEVDANIZ NEDİR?”

“Devletin vatandaşın parasını yandaşlara peşkeş çekme sevdanız nedir?” diye soran Gülcan Kış, sözlerine şöyle devam etti:

“Afyon ve Kütahya’nın toplam nüfusu 1 milyon 300 bin. Yani her birey yılda bir kez uçağa binse bile verilen garantiler tutmuyor. Bu kadar bariz matematik ortadayken yapılan iş, planlama değil, bilerek ve isteyerek kamu kaynaklarını hortumlamaktır. Bu milletin vergilerini, çocukların geleceğini, emeklilerin sofralarını, işsiz gençlerin umutlarını yandaş müteahhitlere peşkeş çekiyorsunuz. Bu haramdır, bu vebaldir.”

“SAVCILAR DOSYAYI RAFTAN İNDİRMELİ”

Daha önce Zafer Havalimanı’yla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yapıldığını hatırlatan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “Savcılar kamu zararına yol açan memurları tutuklarken, bu devasa soygunu görmezden gelemez. Zafer Havalimanı dosyası raftan indirilmeli, imza atan herkes hesap vermelidir. Bu işin hesabı yalnızca siyaseten değil, hukuken de sorulmalıdır” dedi.

“KOMİSYON ÜYESİ OLARAK SORUMLULUK”

Gülcan Kış, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi olarak bu konunun takipçisi olacağını vurguladı:

“Zafer Havalimanı bir çürümenin abidesidir. Bu modelin tekrar etmemesi için Meclis’te sonuna kadar mücadele edeceğiz. Halkın cebinden çıkan her kuruşun hesabını soracağız. Milletin alın teriyle toplanan vergiler, beşli çeteye değil, halka hizmet olarak dönmelidir.”

SORU ÖNERGESİ MECLİS’E SUNULDU

CHP’li Gülcan Kış, tüm bu tabloyu Meclis gündemine taşımak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi de verdi. Kış’ın önergesinde; yıllara göre garanti edilen ve gerçekleşen yolcu sayıları, Hazine’den yapılan toplam ödemeler, fizibilite raporları, imza atan kamu görevlileri hakkında soruşturma olup olmadığı ve yapılan suç duyurusunun akıbeti soruldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA