26 Ekim 2026 Pazartesi

16:31   CUMHURIYETIN 103. YıLıNA ÖZEL UNUTULMAZ GECE: MERSIN DOB ’ÜÇ DESTAN’ İLE SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR   16:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AKDENIZ’E DEV YATıRıM: 659 BIN TON ASFALT, 750 MILYONLUK KAVŞAK!   20:23   LÖSEV’DEN 28. YıLDA DEV ETKINLIK: GÜNDOĞDU’DAN KÜLTÜRPARK’A TURUNCU KORTEJ!   20:20   TARSUS’UN YEŞIL ALTıNı COŞKUYLA KUTLANıYOR: 3. ULUSLARARASı SARıULAK ZEYTIN FESTIVALI KAPıLARıNı AÇTı   19:23   ULAŞıMDA DEVRIM GIBI TEKLIF: TAKSI, MINIBÜS VE KAMYONLARA ÖTV’SIZ AKARYAKıT YOLDA Mı?   19:08   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKCI MGC’YI ZIYARET ETTI: ’ÖZGÜR BASıN EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   18:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARıN AILELERINE GÜVENLI İNTERNET VE MAHREMIYET EĞITIMI   18:39   MERSIN’DE BÜYÜLEYICI BIR MITOLOJIK DENEYIM: ’PAN’ıN SON DANSı’ SAHNE ALıYOR!   18:30   GELECEĞIN KAPTANLARı MERSIN’DE YETIŞIYOR! VALI TOROS SIMÜLATÖR KOLTUĞUNA GEÇTI, ÇALıŞMALARı İNCELEDI   17:23   KKTC 5. CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR VE İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN OKUL ZIYARETI   09:41   UZAKTAKI KÖYLERE MOBIL KUAFÖR DESTEĞI! BINLERCE VATANDAŞıN AYAĞıNA KADAR GITTI   09:34   MERSIN İŞ DÜNYASıNDA DEV BULUŞMA! VEYSEL SARı’DAN SANAYI SITESI MESAJı: ’ESNAF KALKıNMANıN FIDANLıĞıDıR’   09:30   İSTANBUL SIYASETINDE DEPREM: 23 YıLLıK PARTISIYLE YOLLARıNı AYıRDı, KADıKÖY’ÜN RENGINI DEĞIŞTIRDI!   10:59   ÇOCUKLARıN YETENEKLERI BU KAMPÜSLERDE KEŞFEDILIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIMDE TAM FıRSAT EŞITLIĞI!   10:42   ’UCU NEREYE DOKUNURSA DOKUNSUN AÇıKLAYıN!’ CHP’LI ŞEVKIN’DEN FON SKANDALıNA SERT TEPKI   09:55   MESKİ’DEN DONDURUCU SOĞUKLAR ÖNCESI KRITIK UYARı! SAKıN SıCAK SU DÖKMEDEN OKUYUN   09:50   CHP’DE İHRAÇ DEPREMI VE SÜRPRIZ ZIYARET! KULISLER HAREKETLENDI: İBB DENGELERI VE MECLIS HESABı SıFıRLANDı   09:35   SIYARETTE BIR İLK: YENİ PARTI’DEN TABANA YAYıLAN ’İKTIDAR’ HAMLESI!   19:25   YENİ PARTI İSIM KRIZINDE AYM KARARıNı VERDI! YENILIK PARTISI’NIN İTIRAZıNA YÜKSEK MAHKEME’DEN RED   19:15   SÜRÜCÜLERE ÜST ÜSTE İKINCI İNDIRIM MÜJDESI: BENZINDE PEŞ PEŞE FIYAT DÜŞÜŞÜ!  
 
     
   

Silivri’den Şişli’ye Direnişin Sesi: İmamoğlu’nun 200. Gün Mektubu Miting Alanını İnletti


CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, tutukluluğunun 200. gününde gönderdiği mektubunda “Bizden korkuyorlar, çünkü milletten korkuyorlar” diyerek mevcut sistemi sert sözlerle eleştirdi. Şişli’deki mitingde on binler adalet ve özgürlük için buluştu.

 

Tarih : 8 Ekim 2025 Çarşamba 21:15   Okunma : 1018

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Silivri Cezaevi’ndeki tutukluluğunun 200. gününde kaleme aldığı mektubuyla İstanbul Şişli’de düzenlenen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingine damga vurdu. Cevahir AVM önündeki meydanı dolduran on binler, İmamoğlu ve tutuklu belediye başkanları için özgürlük sloganları attı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik tarafından okunan mektubunda İmamoğlu, “Tek bir şahsa göre dizayn edilmiş, bir avuç insanı zenginleştirirken milletin çoğunluğunu yoksullaştıran bu sistemi değiştireceğiz” ifadeleriyle mevcut yönetim anlayışını eleştirdi. “Bizden korkuyorlar, çünkü milletten korkuyorlar” sözleri miting alanında yankı buldu.

İmamoğlu’nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu da mitinge katılarak eşine ve tutuklu belediye başkanlarına destek verdi. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın mektubu ise CHP Şişli İlçe Başkanı Canercan Kartal tarafından okundu. Şahan, “200 gündür özgürlüğüm elimden alınmış olsa da dimdik ayaktayım” diyerek halkla dayanışma mesajı verdi.

İmamoğlu mektubunda şu sözlerle halkı selamladı: “86 milyonun kardeşliğiyle başaracağız. Bu cennet vatanda özgür, mutlu ve onurlu yaşamak için kim olduğumuz, nerede olduğumuz fark etmeyecek. Her şey çok güzel olacak.”

Şahan ise Şişli’nin milli mücadelenin simgesi olduğunu vurgulayarak, “Kayyum siyasetiyle değil, kardeşlik hukukuyla Şişli’yi savunacağız” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  #İmamoğlu200Gün #Milletİradesi #ŞişliMitingi #Özgürlükİçin #AdaletYürüyüşü #SilivriZindanı #DemokrasiKazancak

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA