25 Ağustos 2026 Salı

19:43   CHP’LI GÜLCAN KıŞ VERILERI AÇıKLADı: DERDEST İCRA DOSYASı SAYıSı 26 MILYONA ULAŞTı   10:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SANAYIYE DEV ASFALT HAMLESI: 3 BIN 200 TON SıCAK ASFALT SERILDI   10:48   AİHM’DEN OSMAN KAVALA HAKKıNDA KRITIK KARAR: GÖZLER YARıN STRAZBURG’A ÇEVRILDI!   10:45   EKREM İMAMOĞLU’NDAN CEZAEVINDEN DIKKAT ÇEKEN YAZı: ’TÜRKIYE HANGI ŞAFAĞA BAKACAK?’   09:57   SÜRÜCÜLER DIKKAT! BU GECE YARıSı DEV ZAM GELIYOR: BENZIN VE MOTORINDE İKINCI DALGA ALARMı!   09:45   UZUNCABURÇ’TA 2 BIN 300 YıLLıK TARIH TURIZMLE CANLANıYOR: ARKEOKÖY PROJESI’NDE İLK ETAP TAMAMLANDı   01:18   FILENIN SULTANLARı DURDURULAMıYOR!   23:29   1550 RAKıMDA YÖRÜK BULUŞMASı   19:57   ÖZGÜR ÖZEL, TRABZON’DA... ÖZEL: “FıNDıK VE ÇAYDA DÜNYA DEVLERI YERINE KARADENIZLI ÜRETICIYE ALAN AÇıLMASı EN SAMIMI TAAHHÜDÜMÜZ"   19:55   CHP YDK BAŞKANı POLAT: PARTIMIZI ÜÇÜNCÜ KEZ AYAĞA KALDıRACAĞıZ   19:52   NARIN GÜRAN CINAYETININ 2’NCI YıLı… BABA ARIF GÜRAN: BUGÜN BIZIM IÇIN KıYAMETTIR... BENIM KıZıMıN KANı YERDEDIR.   14:55   MEZITLI’DE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA ÜCRETSIZ GÖZ TARAMASı   14:51   TGC: GAZETECILIK ’DÜRBÜNLE’ YAPıLMAZ, AKREDITASYON AYRıMCıLıĞıNA SON VERILMELI   14:50   GAZILER KURTULUŞ PARKı’NDA EYLEMLERINE DEVAM EDIYOR... ÇERÇIOĞLU: BIZ PARK PARK DOLAŞıRSAK ANKARA’NıN HER TARAFıNı BARIKATLARLA Mı KAPATACAKSıNıZ?   13:34   BAHÇELI’DEN İSRAIL’E KARŞı ‘ANKARA DEKLARASYONU’ VE ‘İSLAM BARıŞ GÜCÜ’ ÇAĞRıSı   13:28   MENTEŞE BELEDIYE BAŞKANı ARAS, CHP’DEN ISTIFA EDEREK YENİ PARTI’YE KATıLDı   13:27   ÖZGÜR ÖZEL TRABZON’DA: "YENİ PARTI’YI BIR PARTIMIZ OLSUN DIYE DEĞIL, IKTIDAR OLSUN DIYE KURDUK"   15:42   GALATASARAY, ALEKSEI BATRAKOV IÇIN RESMI GÖRÜŞMELERE BAŞLADı   15:41   DEM PARTI’DEN “DIYARBAKıR’DA DÖRT BELEDIYE EŞ BAŞKANı GÖREVDEN ALıNDı” HABERLERINE YALANLAMA   15:37   İBB DAVASı’NDA 68’INCI GÜN... ERDAL CELAL AKSOY: “O TARIHTE İSTANBUL’DA DEĞILDIM”  
 
     
   

Sanat Sokakta Hayat Buldu: Yenişehir’de Festival Coşkusu


7. Uluslararası Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali, Yenişehir’i açık hava sahnesine dönüştürdü!

 

Tarih : 12 Ekim 2025 Pazar 01:13   Okunma : 965

Mersin’in kültür ve sanatla büyüyen ilçesi Yenişehir, bu hafta sonu sokak sanatının kalbine dönüştü. Yenişehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü iş birliğiyle düzenlenen 7. Uluslararası Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali, müzikten dansa, grafitiden jonglör gösterilerine kadar birbirinden renkli performanslarla başladı.

Festivalin açılışına Yenişehir Belediye Başkanvekili Çağdaş Dutlu, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Rotary 2430. Bölge Guvernörü Can Çığırgan, Mersin Rotary Kulübü Başkanı Reşit Can ve çok sayıda sanatsever katıldı. Dutlu, yaptığı konuşmada “Yenişehir sadece altyapıyla değil, eğitimle, kültürle, sanatla ve insanla büyüyen bir kent. Bugün bu vizyonun somut bir yansımasını yaşıyoruz” diyerek sanatın sokakla buluşmasının önemini vurguladı.

Festivalin ilk günü Kushimoto Sokağı adeta bir açık hava sahnesine dönüştü. Mersinliler; müzik dinletileri, dans gösterileri, grafiti çalışmaları ve performans sanatlarıyla dolu dolu bir gün geçirdi. Her yaştan katılımcının ilgisini çeken etkinlikler, kent yaşamına sanatın ne kadar doğal bir şekilde entegre edilebileceğini gözler önüne serdi.

Festival, Pazar günü de sürpriz performanslar ve eğlenceli etkinliklerle devam edecek. Yenişehir, bu hafta sonu sanatın ritmiyle nefes alıyor.

Paylaş :
Etiketler :  #YenişehirSanatlaBüyüyor #SokaktaSanatVar #MersinFestival2025 #KushimotoFestivali #SanatHerkesİçin #YenişehirBelediyesi #RotaryKulübü #MersinEtkinlikleri

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA