16 Aralık 2025 Salı

15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"   15:40   ÖZGÜR ÖZEL VE DURBAY AILESI, MANISA’DA TAZIYELERI KABUL EDIYOR   15:37   TBMM’DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERI TAMAMLANDıKTAN SONRA GELECEK HAFTA 11. YARGı PAKETI GÖRÜŞÜLECEK   15:35   TBB BAŞKANVEKILI SEÇER: “DEMOKRASI BIR MIRAS DEĞIL EMEK ISTEYEN CANLı BIR YAPıDıR”   11:50   ÇYDD’DEN TÜRKAN SAYLAN’ıN DOĞUM GÜNÜNDE ZEYTIN İÇIN GÜÇLÜ ÇAĞRı: “BARıŞıN AĞACıNı GELECEĞE TAŞıYALıM”   10:53   MEZITLI’DE DAYANıŞMANıN SOFRASı BÜYÜYOR: AŞEVI 2025’TE 110 BINI AŞKıN SıCAK YEMEĞI KAPıLARA TAŞıDı   09:30   MERSIN’DE ÜCRETSIZ KAYNAK EĞITIMI İSTIHDAMA AÇıLAN KAPı OLDU   17:10   BAŞKAN SEÇER, GÜLŞAH DURBAY’ıN CENAZESINDE: “ACıNıZı PAYLAŞıYORUM”   15:20   “CHP AKDENIZ’DEN MANISA’YA VEFA: SEMIH PALAMUT’TAN BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY İÇIN BAŞSAĞLıĞı”   13:52   TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA HIZMET SEFERBERLIĞI: ULAŞıMDA YENI DÖNEM   13:23   MERSIN’DE TUTKUNUN VE KADERIN OPERASı: “LA VIDA BREVE” SAHNEDE!   11:55   MANISA ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY’A SON VEDA: “KALBIMIZDESIN”   10:15   AKDENIZ’DEN DÜNYA SOFRALARıNA: YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATı %44 ARTıŞLA REKORA KOŞTU   09:50   “MERSIN’DE KÜLTÜR POLITIKALARı MASAYA YATıRıLDı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜÇLÜ DESTEK”   22:58   MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜK BULUŞMA: SEÇER’DEN TARıMıN GELECEĞINE NET MESAJLAR   22:45   “YENIŞEHIR BELEDIYESI, YEREL YÖNETIMLERDE HAK TEMELLI YÖNETIŞIME YÖN VERIYOR”   22:40   "VAHAP SEÇER’DEN GÜLŞAH DURBAY İÇIN TAZIYE MESAJı: ‘ACıMıZ BÜYÜK’"   12:55   “AHMET GÖK: ADıYAMAN’A BORCUMUZU ONURLU SIYASETLE ÖDEYECEĞIZ”   10:08   “DERYA GRUP 47. YıLıNDA TÜRKIYE’NIN DERYASı OLMA YOLUNDA GÜCÜNÜ PEKIŞTIRDI”   23:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SILIFKE’YE 161 MILYONLUK SOSYAL VE KÜLTÜREL YATıRıM  
 
     
   

Erdal İnönü anıldı... Özgür Özel: Türkiye’de insanlar siyasette mizahın aynı anda aynı ciddiyetle aynı cümleler içinde yer alabileceğini öğrendi


Eski Başbakan Yardımcısı, SHP Genel Başkanı Prof. Dr. Erdal İnönü, Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, burada yaptığı konuşmada, "Burada olan herkes ondan çok şey öğrendi. Türkiye’de insanlar siyasette mizahın aynı anda aynı ciddiyetle aynı cümleler içinde yer alabileceğini öğrendi" dedi. Sevinç İnönü de Özgür Özel’e teşekkür etti, "Sizin izinizden gidiyoruz, zaten bütün umudumuz sizde. İnanılmaz bir motivasyon verdiniz Cumhuriyet Halk Partisi’ne resmen canlandı parti, herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Tarih : 31 Ekim 2025 Cuma 13:25   Okunma : 706

Eski Başbakan Yardımcısı ve SHP Onursal Genel Başkanı Prof. Dr. Erdal İnönü, 18'inci yılında Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de anmaya katıldı. Özel, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Burada olan herkes ondan çok şey öğrendi. Türkiye'de insanlar siyasette mizahın aynı anda aynı ciddiyetle aynı cümleler içinde yer alabileceğini öğrendi.

Allah kabul etsin dualarımızı. Biz öğleden sonra Genel Başkanımızı uzun uzun anacağız. Onun yaşamı üzerine hem de bilim dünyasına yaptığı katkılar üzerine hem de siyasi hayatımıza yaptığı katkılar üzerine konuşacağız. Burada olan herkes ondan çok şey öğrendi. Türkiye'de insanlar siyasette mizahın aynı anda aynı ciddiyetle aynı cümleler içinde yer alabileceğini öğrendi. Ondan cok derin bir zekanın ürünü olan tespitlerini çok yalın şekilde siyasete dahil edilebileceğini öğrendi. Ondan bize göre erken ama ona göre siyasette vakti gelmiş bir ayrılığı geciktirmemenin de bir demokratlık olduğunu öğrendi. Ve partimize emeği çok.

Biz İnönü ailesiyle her vesileyle bir araya geliyoruz özellikle Ankara'daki törenlerde. Bugün burada Sevinç Hanım'la birlikte olmak bizim için büyük bir onur. Ayrıca geçen yılla bu yıl arasında bir fark var. Sevinç Hanım'ın yakasında Cumhuriyet Halk Partimizin rozeti var. Bu son bir yıl içinde Sevinç Hanım partiye üye olmaya karar verdiğini beni duygulandıran sözlerle aktarmıştı. Bugün partimizin bir üyesi olarak da burada yan yana duruyor olmanın ve Genel Başkanımızı anıyor olmanın mutluluğu içindeyim. Buraya gelen katılan herkese gönlü bizlerle birlikte burada olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah rahmet etsin."

Sevinç İnönü'den Özgür Özel'e teşekkür...

Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü ise sözleri için Özgür Özel'e teşekkür etti. İnönü, "Sizin izinizden gidiyoruz,  zaten bütün umudumuz sizde. İnanılmaz bir motivasyon verdiniz Cumhuriyet Halk Partisi'ne resmen canlandı parti, herkese çok teşekkür ediyorum. İstanbul'dan civardan gelen arkadaşlara herkese candan teşekkür ediyorum. İstanbul'umuz biraz perişan vaziyette. Ama umudumuzu katiyen kesmiyoruz. Motivasyon Genel Başkanımızdan geliyor. Bütün arkadaşlar canla başla uğraşıyorlar. Herkese çok çok teşekkürler tekrardan. İnşallah sağ salim gelecek yıl görüşürüz yine. Ben böyle öğrendim artık bastonla yürümeyi idare ediyorum. Ne mutlu bana. Değil mi başkanım? Çok teşekkür ederim tekrardan herkese. Sağlıklar dilerim, iyi bir gelecek dilerim. Ülkemiz için" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA