7 Temmuz 2026 Salı

16:50   DİSK VERGI DAIRESI ÖNÜNDEN SESLENDI: GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET ISTIYORUZ   16:49   CASUSLUK DAVASı: CELSE ARASı DEĞIŞEN SAVCı, TÜM SANıKLARıN TUTUKLULUK HALLERININ DEVAMıNı ISTEDI   15:47   CHP YDK TEDBIR KARARLARıNA YAPıLAN ITIRAZLARı REDDETTI   15:44   İBB DAVASıNDA 62. GÜN: “SıRF İMAMOĞLU İNŞAAT’ıN GENEL MÜDÜRÜ OLMAM NEDENIYLE 16 AYDıR HAKSıZ YERE TUTUKLUYUM”   15:40   NATO GENEL SEKRETERI RUTTE: ANKARA ZIRVESI’NIN ODAĞı VERILEN TAAHHÜTLERIN HAYATA GEÇIRILMESI OLACAK   15:39   MERSIN’DE "5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI" IÇIN HAZıRLıKLAR SÜRÜYOR   10:50   YUMURTALıK’TA NELER OLUYOR? BAŞKAN ERDINÇ ALTıOK SAHAYA İNDI, İLÇENIN ÇEHRESI DEĞIŞIYOR!   09:41   1 SIMIT PARASıNA 3 ÇEŞIT SıCAK YEMEK! MERSIN’DE O PROJE 7 MILYON BARAJıNı AŞTı   11:01   SOSYAL MEDYADAN DUYURDULAR: AKADEMISYEN YAZARLAR SIBEL ÖZBUDUN VE TEMEL DEMIRER GÖZALTıNA ALıNDı!   10:40   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TEKIRDAĞ CEZAEVI’NDE DIKKAT ÇEKEN ZIYARET!   10:33   MERSIN’DE ANNE ADAYLARıNA BÜYÜK KOLAYLıK: GEBELIK BOYUNCA ÜCRETSIZ SÜT DESTEĞI BAŞVURULARı BAŞLADı!   14:33   ÜRETICININ YÜZÜNÜ GÜLDÜREN HAMLE: MERSIN’DE O İLÇENIN YOLLARı BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI!   14:17   HAMANEY’IN CENAZE TÖRENINDE DIKKAT ÇEKEN DETAY! DEFIN İŞLEMI NEDEN ERTELENDI?   12:59   CHP MUĞLA MILLETVEKILLERINDEN SERT ÇıKıŞ: ’ATANMıŞLARıN SEÇILMIŞLERI GÖREVDEN ALMA YETKISI YOKTUR’   10:41   ZIRVE ÖNCESI BAŞKENTTE HAREKETLI DAKIKALAR: SAADET PARTISI GENEL MERKEZI’NE DEV PANKART ASıLDı!   10:34   60 YAŞıNDA HAYATıNı DEĞIŞTIREN KARAR! ERDEMLI’DE 800 SAATLIK EĞITIMIN ARDıNDAN KENDI İŞININ PATRONU OLDU   10:18   MERSIN’DE KıRSALıN KADıNLARı ÜRETIYOR, TOROSLAR ŞENLENIYOR! HAMZABEYLI’DE UNUTULMAZ KÖY ŞENLIĞI   16:40   ÖZGÜR ÖZEL, KASTAMONU’DA... ÖZEL: YÜRÜYÜŞÜMÜZ DURDURULURSA YENI YOL AÇACAĞıZ"   16:40   ÖZGÜR ÖZEL, KASTAMONU’DA... ÖZEL: "BIZIM YOLUMUZ SIYASETTE IKTIDAR YOLUDUR, BIZI BU YOLDAN KIMSE ÇEVIREMEZ"   16:39   DENIZ GÖKTAŞ: "DINI DEĞERLERI AŞAĞıLAMAK GIBI BIR KASTıM VEYA AMACıM BULUNMAMAKTADıR"  
 
     
   

“Kirli Oyunlara Karşı Birleşik Direniş!” – SOL Parti’den Tarihi Çağrı


SOL Parti, Meclis sonuç bildirisiyle rejime ve muhalefete yönelik baskılara karşı birleşik devrimci mücadele çağrısı yaptı: “Bu tarihsel kırılma noktasında inisiyatif alacağız.”

 

Tarih : 1 Kasım 2025 Cumartesi 16:49   Okunma : 654

SOL Parti, Meclis sonuç bildirgesinde Türkiye’nin kritik bir yol ayrımında olduğunu vurgulayarak, mevcut rejime ve emekçileri yoksulluğa mahkûm eden düzene karşı birleşik devrimci mücadele çağrısı yaptı.

Partinin sosyal medya hesaplarından paylaşılan bildiride, “Son sahnesi casusluk üzerinden kurgulanan kirli bir iktidar oyunu ile karşı karşıyayız” denilerek, tek adam rejiminin seçimleri göstermelik hale getirerek sürdürüldüğü belirtildi.

Bildiride, muhalefete yönelik sınırsız ve kuralsız bir savaş yürütüldüğü, Kürt halkının barış ve çözüm taleplerinin manipüle edildiği, geniş muhalefet cephesinin ise etnik kimlikler üzerinden bölünmeye çalışıldığı ifade edildi. Parti içi hiziplerin ve çıkar çatışmalarının kışkırtıldığına dikkat çekilen açıklamada, bu durumun muhalefeti karşıt kamplara itme stratejisinin bir parçası olduğu vurgulandı.

SOL Parti, mevcut direnişlerin önemli olduğunu ancak tek başına yeterli olmadığını belirterek, “Ülkemizin karşı karşıya kaldığı sorun, bir kişi ya da partinin dar iktidar mücadelesiyle açıklanamaz” dedi.

Açıklamada ayrıca, Türkiye’nin Amerika’nın yeni Orta Doğu düzeni kapsamında etnik ve mezhepsel temelli gerici bir rejim dayatmasıyla karşı karşıya olduğu belirtildi. Bu koşullarda kazanmanın yolunun, “Kürdü Türkü, Alevisi Sünnisi tüm ezilen halkları kapsayacak birleşik bir mücadeleden geçtiği” vurgulandı.

SOL Parti, bu tarihsel kırılma anında inisiyatif alacaklarını belirterek, “Hayatın her alanında yükselecek mücadeleler, bu rejimin mezar kazıcıları ve yarının eşit, özgür, demokratik ve bağımsız ülkesinin kurucuları olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  #BirleşikMücadele #SOLParti #DemokrasiİçinDireniş #RejimKrizi #CumhuriyetSavunması #EşitÖzgürTürkiye

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA