21 Haziran 2026 Pazar

18:10   CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL DENIZLI’DE... ÖZEL’DEN TEKSTIL IŞÇILERINE ZIYARET: SEKTÖRDEKI ÜCRETLER ALANLAR IÇIN ÇOK DÜŞÜK, VERENLER IÇIN ÇOK YÜKSEK   16:08   TANJU ÖZCAN: SIYASI CUNTA BITINCEYE KADAR CHP ÜYELIĞINDEN ISTIFA EDIYORUM   15:07   ÖZEL’DEN, ISTIFA ETMEK ISTEYEN CHP’LIYE: BEKLEYIN, ÇARE KALMAZSA BIRLIKTE KARAR VERIRIZ   14:06   ÖZGÜR ÖZEL: NASıL 30 YıL SONRA DENIZLI’YI ALDıYSAK, ILK SEÇIMLERDE DE TÜRKIYE’YI KAZANACAĞıZ   13:04   WASHINGTON’A TEPKI GÖSTEREN İSRAIL YÖNETIMINE ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE’TAN TEPKI: "TRUMP, İSRAIL’IN DÜNYADAKI TEK GÜÇLÜ MÜTTEFIKI"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL, HALKLA DOĞRUDAN TEMAS KURACAK: ESNAF, PAZAR ZIYARETLERINE AĞıRLıK VERECEK   11:13   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP’LI MILLETVEKILLERINE MEKTUP: YOLUMUZ AÇıK OLSUN   10:45   ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETE SORACAĞıM, ONLAR BANA BIR YOL GÖSTERECEKLER"   10:16   MERSINLI ÜRETICILER COĞRAFI IŞARETLERIN GÜCÜNÜ KONUŞTU   14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TBMM’DE MYK’SıNı TOPLADı   11:45   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN BAŞLADı   11:44   ÖZGÜR ÖZEL: YENI BIR PARTIYI HAZıR TUTMAYıP MILLETIN UMUTLARıNı KıRAMAM   11:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "YENI PARTI" IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SON GÜN OLARAK SÖYLEMEYEYIM AMA 20 TEMMUZ TARIHI VAR"  
 
     
   

Gazi Özdemir: “Atatürk, Hukukun ve Özgürlüklerin Yaşam Kaynağıdır”


“Atatürk’ü anmak, onun fikirlerini yaşatmakla mümkündür. Mersin Barosu, bu ışığı taşımaya kararlıdır.”

 

Tarih : 7 Kasım 2025 Cuma 19:22   Okunma : 646

Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 87. yıldönümünde yayımladığı mesajda, Atatürk’ün yalnızca bir lider değil, aynı zamanda kişi hak ve özgürlüklerinin, hukukun üstünlüğünün ve çağdaş Türkiye’nin teminatı olduğunu vurguladı.

“Atatürk, Cumhuriyetimizin temeli olan demokrasinin, laikliğin, milli egemenliğin, adaletin ve özgürlüklerin yaşam kaynağıdır. Mersin Barosu olarak, onun ilkeleri doğrultusunda mücadelemizi sürdüreceğiz” diyen Özdemir, 10 Kasım’ın yas değil, fikirleri yaşatma günü olduğunu belirtti.

Özdemir, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin en karanlık dönemlerinde milletimizin yolunu aydınlatan Atatürk, bugün mücadelemizde ve hedeflerimizde yaşamaya devam ediyor. 10 Kasım, Atatürk’ü anlamak, eserlerini geliştirmek ve fikirlerini geleceğe taşımak için bir fırsattır.”

Baro Başkanı, Atatürk’ün askeri dehası, demokratik siyaset anlayışı ve uygarlık vizyonunun dünya devletlerine örnek olduğunu vurgulayarak, “O’nun hiç sönmeyecek uygarlık meşalesini ilelebet taşımak, en büyük vazifemizdir” dedi.

Mersin Barosu’nun, Atatürk’ün gösterdiği yolda tam bağımsız Türkiye için yürümeye devam edeceğini belirten Özdemir, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Ulu Önderimiz Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  #10Kasım #Atatürkİzinde #MersinBarosu #DemokrasiİçinAdalet #HukukunÜstünlüğü #AtatürkVeÖzgürlük #CumhuriyetİçinYürüyoruz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA