25 Ekim 2026 Pazar

16:31   CUMHURIYETIN 103. YıLıNA ÖZEL UNUTULMAZ GECE: MERSIN DOB ’ÜÇ DESTAN’ İLE SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR   16:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AKDENIZ’E DEV YATıRıM: 659 BIN TON ASFALT, 750 MILYONLUK KAVŞAK!   20:23   LÖSEV’DEN 28. YıLDA DEV ETKINLIK: GÜNDOĞDU’DAN KÜLTÜRPARK’A TURUNCU KORTEJ!   20:20   TARSUS’UN YEŞIL ALTıNı COŞKUYLA KUTLANıYOR: 3. ULUSLARARASı SARıULAK ZEYTIN FESTIVALI KAPıLARıNı AÇTı   19:23   ULAŞıMDA DEVRIM GIBI TEKLIF: TAKSI, MINIBÜS VE KAMYONLARA ÖTV’SIZ AKARYAKıT YOLDA Mı?   19:08   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKCI MGC’YI ZIYARET ETTI: ’ÖZGÜR BASıN EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   18:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARıN AILELERINE GÜVENLI İNTERNET VE MAHREMIYET EĞITIMI   18:39   MERSIN’DE BÜYÜLEYICI BIR MITOLOJIK DENEYIM: ’PAN’ıN SON DANSı’ SAHNE ALıYOR!   18:30   GELECEĞIN KAPTANLARı MERSIN’DE YETIŞIYOR! VALI TOROS SIMÜLATÖR KOLTUĞUNA GEÇTI, ÇALıŞMALARı İNCELEDI   17:23   KKTC 5. CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR VE İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN OKUL ZIYARETI   09:41   UZAKTAKI KÖYLERE MOBIL KUAFÖR DESTEĞI! BINLERCE VATANDAŞıN AYAĞıNA KADAR GITTI   09:34   MERSIN İŞ DÜNYASıNDA DEV BULUŞMA! VEYSEL SARı’DAN SANAYI SITESI MESAJı: ’ESNAF KALKıNMANıN FIDANLıĞıDıR’   09:30   İSTANBUL SIYASETINDE DEPREM: 23 YıLLıK PARTISIYLE YOLLARıNı AYıRDı, KADıKÖY’ÜN RENGINI DEĞIŞTIRDI!   10:59   ÇOCUKLARıN YETENEKLERI BU KAMPÜSLERDE KEŞFEDILIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIMDE TAM FıRSAT EŞITLIĞI!   10:42   ’UCU NEREYE DOKUNURSA DOKUNSUN AÇıKLAYıN!’ CHP’LI ŞEVKIN’DEN FON SKANDALıNA SERT TEPKI   09:55   MESKİ’DEN DONDURUCU SOĞUKLAR ÖNCESI KRITIK UYARı! SAKıN SıCAK SU DÖKMEDEN OKUYUN   09:50   CHP’DE İHRAÇ DEPREMI VE SÜRPRIZ ZIYARET! KULISLER HAREKETLENDI: İBB DENGELERI VE MECLIS HESABı SıFıRLANDı   09:35   SIYARETTE BIR İLK: YENİ PARTI’DEN TABANA YAYıLAN ’İKTIDAR’ HAMLESI!   19:25   YENİ PARTI İSIM KRIZINDE AYM KARARıNı VERDI! YENILIK PARTISI’NIN İTIRAZıNA YÜKSEK MAHKEME’DEN RED   19:15   SÜRÜCÜLERE ÜST ÜSTE İKINCI İNDIRIM MÜJDESI: BENZINDE PEŞ PEŞE FIYAT DÜŞÜŞÜ!  
 
     
   

Ahmet Özer tahliye sonrası ilk sözleriyle gündem oldu: “Yüreğimin yarısı hâlâ içeride!”


Bir yıl 10 gün sonra cezaevinden çıkan Esenyurt’un seçilmiş Belediye Başkanı Ahmet Özer, “Özgürlüğün sevincini yaşayamıyorum, çünkü yüreğimin yarısı hâlâ içeride” dedi. Özer, “Ekrem İmamoğlu ve diğer tutuklu başkanlar özgür kalmadan bu sevincin tamamı yaşanamaz” sözleriyle dikkat çekti.

 

Tarih : 11 Kasım 2025 Salı 23:55   Okunma : 901

Kent Uzlaşısı ve “Aziz İhsan Aktaş suç örgütü” davalarından tahliye edilen Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada duygu dolu anlar yaşadı.

Özgürlüğüne bir yıl 10 gün sonra kavuşan Özer’i, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Dilek Kaya İmamoğlu ve çok sayıda partili karşıladı.

Cezaevi çıkışında açıklama yapan Özer, şunları söyledi:

“Dünyanın en güzel şeyi özgürlüktür ama maalesef ben bu özgürlüğün sevincini tam olarak yaşayamıyorum, çünkü yüreğimin yarısını içeride bıraktım. Başta cumhurbaşkanı adayımız ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar ve diğer belediye başkanlarımız hâlâ içerideler.”

Özer, sürece verdiği destek nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de teşekkür ederek, “Barış sürecinde hukuka ve demokrasiye olan güvenin yeniden tesis edilmesi gerekiyor” dedi.

Tahliyesiyle birlikte özgürlüğüne kavuşsa da buruk olduğunu ifade eden Özer, “Kalp hastası olan başkan yardımcımız ve belediye personelimiz hâlâ içeride. Umuyorum ilk fırsatta adalet yerini bulur” ifadelerini kullandı.

“Bu ülke demokrasiye, hukuk güvenliğine ve seçilmiş iradeye saygıya her zamankinden daha fazla muhtaç” diyen Özer, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Özgürlük ve demokrasi mücadelesi, bir insanın en onurlu mücadelesidir. Biz içeride olsak da umudumuzu asla kaybetmedik. Türkiye barışa, adalete ve demokrasiye dönecek.”

Özgür Çelik: ‘Esenyurt halkı da özgürlüğünden mahrum kaldı’

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Özer’in tahliyesi sonrası yaptığı açıklamada, “Ahmet Başkanımız bir yıldır özgürlüğünden mahrumdu ama aynı zamanda Esenyurt halkı da hizmetten mahrum kaldı. Kayyum garabeti sona ermeli, Ahmet Özer yeniden görevine dönmelidir” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  #AhmetÖzer #Esenyurt #Ekremİmamoğlu #Özgürlük #Demokrasi #Kayyum #CHP #Adalet #ZeydanKaralar #ÖzgürÇelik #İstanbulHaber #Gündem

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA