25 Ekim 2026 Pazar

16:31   CUMHURIYETIN 103. YıLıNA ÖZEL UNUTULMAZ GECE: MERSIN DOB ’ÜÇ DESTAN’ İLE SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR   16:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AKDENIZ’E DEV YATıRıM: 659 BIN TON ASFALT, 750 MILYONLUK KAVŞAK!   20:23   LÖSEV’DEN 28. YıLDA DEV ETKINLIK: GÜNDOĞDU’DAN KÜLTÜRPARK’A TURUNCU KORTEJ!   20:20   TARSUS’UN YEŞIL ALTıNı COŞKUYLA KUTLANıYOR: 3. ULUSLARARASı SARıULAK ZEYTIN FESTIVALI KAPıLARıNı AÇTı   19:23   ULAŞıMDA DEVRIM GIBI TEKLIF: TAKSI, MINIBÜS VE KAMYONLARA ÖTV’SIZ AKARYAKıT YOLDA Mı?   19:08   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKCI MGC’YI ZIYARET ETTI: ’ÖZGÜR BASıN EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   18:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARıN AILELERINE GÜVENLI İNTERNET VE MAHREMIYET EĞITIMI   18:39   MERSIN’DE BÜYÜLEYICI BIR MITOLOJIK DENEYIM: ’PAN’ıN SON DANSı’ SAHNE ALıYOR!   18:30   GELECEĞIN KAPTANLARı MERSIN’DE YETIŞIYOR! VALI TOROS SIMÜLATÖR KOLTUĞUNA GEÇTI, ÇALıŞMALARı İNCELEDI   17:23   KKTC 5. CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR VE İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN OKUL ZIYARETI   09:41   UZAKTAKI KÖYLERE MOBIL KUAFÖR DESTEĞI! BINLERCE VATANDAŞıN AYAĞıNA KADAR GITTI   09:34   MERSIN İŞ DÜNYASıNDA DEV BULUŞMA! VEYSEL SARı’DAN SANAYI SITESI MESAJı: ’ESNAF KALKıNMANıN FIDANLıĞıDıR’   09:30   İSTANBUL SIYASETINDE DEPREM: 23 YıLLıK PARTISIYLE YOLLARıNı AYıRDı, KADıKÖY’ÜN RENGINI DEĞIŞTIRDI!   10:59   ÇOCUKLARıN YETENEKLERI BU KAMPÜSLERDE KEŞFEDILIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIMDE TAM FıRSAT EŞITLIĞI!   10:42   ’UCU NEREYE DOKUNURSA DOKUNSUN AÇıKLAYıN!’ CHP’LI ŞEVKIN’DEN FON SKANDALıNA SERT TEPKI   09:55   MESKİ’DEN DONDURUCU SOĞUKLAR ÖNCESI KRITIK UYARı! SAKıN SıCAK SU DÖKMEDEN OKUYUN   09:50   CHP’DE İHRAÇ DEPREMI VE SÜRPRIZ ZIYARET! KULISLER HAREKETLENDI: İBB DENGELERI VE MECLIS HESABı SıFıRLANDı   09:35   SIYARETTE BIR İLK: YENİ PARTI’DEN TABANA YAYıLAN ’İKTIDAR’ HAMLESI!   19:25   YENİ PARTI İSIM KRIZINDE AYM KARARıNı VERDI! YENILIK PARTISI’NIN İTIRAZıNA YÜKSEK MAHKEME’DEN RED   19:15   SÜRÜCÜLERE ÜST ÜSTE İKINCI İNDIRIM MÜJDESI: BENZINDE PEŞ PEŞE FIYAT DÜŞÜŞÜ!  
 
     
   

CHP’li Gülcan Kış: “Dakikada 51 bin TL, saniyede 853 TL harcayan bir yönetim halktan kopmuştur"


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, 2025 Yılı Genel Bütçeli İdarelerin Bütçe Giderlerinin Kurumsal Sınıflandırılması Tablosu’nun, Saray’ın harcama düzeyi ile vatandaşın yaşadığı ekonomik çöküş arasındaki uçurumu gösterdiğini ifade ederek, “Saray sadece ekim ayında, tek ayda; yaklaşık 103 bin 419 asgari ücretlinin maaşı kadar, 137 bin 40 emeklinin maaşı kadar para harcamış durumda. Dakikada 51 bin TL, saniyede 853 TL harcayan bir yönetim halktan kopmuştur. Bu düzen adaletsiz, vicdansız ve toplumun nefesini kesen bir düzendir” dedi.

 

Tarih : 19 Kasım 2025 Çarşamba 16:27   Okunma : 691

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, 2025 Yılı Genel Bütçeli İdarelerin Bütçe Giderlerinin Kurumsal Sınıflandırılması Tablosu’yla ilgili yazılı açıklama yaptı. Kış, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Saray sadece ekim ayında, tek ayda; yaklaşık 103 bin 419 asgari ücretlinin maaşı kadar, 137 bin 40 emeklinin maaşı kadar para harcamış durumda. Dakikada 51 bin TL, saniyede 853 TL harcayan bir yönetim halktan kopmuştur. Bu düzen adaletsiz, vicdansız ve toplumun nefesini kesen bir düzendir. Başkan değişti ama Sarayın propaganda düzeni değişmedi. İletişim Başkanlığı yılın ilk 10 ayında 5 milyar 732 milyon TL harcadı. Sadece temmuz ayındaki harcama, 1 milyar 25 milyon TL. İletişim Başkanlığı artık bir devlet kurumu değil; Sarayın PR merkezidir. Başkan değişti ama harcama mantığı aynı kaldı. Bu para halkın haber alma özgürlüğüne değil, Sarayın algı operasyonlarına gidiyor. Bu parayla Mersin’de beş okul, üç hastane, onlarca kreş yapılırdı. Ama Saray’ın propaganda çarkında bir ayda buhar oldu.

"5,5 trilyon TL harcama varken vatandaşa ‘kemer sık’ demek ahlaki değildir"

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 10 aylık harcaması 5 trilyon 548 milyar TL. 5,5 trilyon TL harcama varken vatandaşa ‘kemer sık’ demek ahlaki değildir. Harcamalar vatandaşa değil, faiz yüküne gidiyor. Üreten millet değil, harcayan Saray korunuyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ilk 10 aylık harcaması 335 milyar TL. Bu para yoksulluğu bitirecek yerde büyütüyor. Çünkü doğrudan vatandaşa gitmiyor; yandaş yapıların, vakıfların, derneklerin ağlarına gidiyor. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar yoksulluğun en derinini yaşıyor. Ama bakanlık pul basmakla, hatıra parası çıkarmakla meşgul.

Millet krediyle ayakta duruyor, icra kuyruğunda çöküyor. Türkiye, tarihinin en ağır bireysel borç yüküyle karşı karşıya: Bireysel kredi kredi kartı borcu: 5,49 trilyon TL, TOKİ ve varlık yönetimi dahil toplam borç: 5,65 trilyon TL, tahsil edilemeyip icraya düşen borç: 224 milyar TL. Türkiye’de artık herkes borçla yaşıyor. Asgari ücretli krediyle, emekli kredi kartıyla ayakta duruyor. Bu, ekonomi modeli değil; bir borçlandırma tuzağıdır.

"Halkın cebi boşalırken, Sarayın kasası doluyor"

Borçların yansıması icra sisteminde açıkça görülüyor: 2025’te açılan icra dosyası: 9,3 milyon. Toplam derdest dosya: 24 milyon 904 bin. Her dört yetişkinden biri icrada. Bu tablo ekonomik kriz değil; sosyal çöküşün belgesidir. İnsanlar borcunu ödeyemedikçe icra dairelerinde kuyruk oluşturuyor. Halkın cebi boşalırken, Sarayın kasası doluyor.

Bu harcama tablosu, Türkiye’nin artık Sarayın ihtiyaçlarına göre yönetildiğini gösteriyor. Harcamalar vatandaşa değil; Sarayın şatafatına, propaganda aygıtlarına, yandaş vakıflara, algı operasyonlarına gidiyor. Bir yanda 5,6 trilyon borçlu millet, 25 milyon icra dosyası… Öte yanda Saray’ın tek ayda 2,3 milyar TL harcadığı bir düzen. Bu düzenin adı tasarruf değil; halkın tasfiyesidir. Bu harcamalara ‘evet’ diyen her siyasi irade Sarayın israf düzenine ortak olur. Biz buna boyun eğmeyeceğiz. Bu ülke bir kişinin ihtirasları için değil; 85 milyonun onuru için yönetilmelidir. Halkın parasını Saraya değil halka vereceğiz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA