25 Mayıs 2026 Pazartesi

15:55   DEM PARTI’DEN TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’E ZIYARET... BAKıRHAN: "SIYASI PARTILERIN KADERI, MAHKEME KORIDORLARıNDA DEĞIL, ÜYELERININ IRADESINDEDIR"   14:54   CHP LIDERI ÖZEL: GRUP BAŞKANVEKILLERI VE MYK ÜYELERIYLE BUNDAN SONRAKI SÜRECI DEĞERLENDIRECEĞIZ   14:40   VAHAP SEÇER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı: “DAYANıŞMAYı BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞIZ”   13:53   DEM PARTI İMRALı HEYETI ÖCALAN’ıN DEĞERLENDIRMESINI PAYLAŞTı: "BIR SIYASI PARTININ GENEL MERKEZINE KAPıSıNı BALYOZLA KıRARAK GIRMEK DEMOKRASIDE OLACAK ŞEY MIDIR?"   13:23   DÜNYA BASıNı: CHP KRIZI, YALNıZCA PARTI IÇINDEKI ’LIDERLIK KRIZI’ DEĞIL, TÜRKIYE’DEKI DEMOKRASI, HUKUK VE IKTIDAR-MUHALEFET ÇEKIŞMESIDIR   12:39   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, 28 MAYıS’TA CHP GENEL MERKEZI’NDE BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNA KATıLACAK   11:11   MHP’LI FETI YıLDıZ’DAN SIYASI PARTI SEÇIMLERI İÇIN KRITIK HUKUK ÇıKıŞı: ’MAHKEMELER O NOKTAYA MÜDAHALE EDEMEZ!’   10:55   AYM’DEN KRITIK KARARNAME KARARı: İSTANBUL ÜNIVERSITESI’NDEKI O KADRO İPTAL EDILDI!   10:40   CHP’DE 28 MAYıS HAREKETLILIĞI: KEMAL KıLıÇDAROĞLU GENEL MERKEZ’DE VATANDAŞLA BULUŞUYOR!   09:35   MAHMUTPAŞA’DA BAYRAM SESSIZLIĞI: ’ESKIDEN GÖZLERDE IŞıK VARDı, ŞIMDI HERKES KENDI DÜNYASıNDA BIR MÜCADELEDE’   01:01   İSTANBUL BILGI ÜNIVERSITESI HAKKıNDAKI KARARDA YENI GELIŞME! RESMI GAZETE’DE YAYıMLANDı: O KARAR İPTAL EDILDI   22:53   AVRUPA’DAN ANKARA’DAKI O OLAYLARA ÇOK SERT TEPKI! ’ÖZGÜR ÖZEL’IN YANıNDAYıZ’   21:49   ANKARA’DA TARIHI YÜRÜYÜŞ! ÖZGÜR ÖZEL FOTOĞRAFLARı PAYLAŞıP MESAJı VERDI: "BUGÜN BIR MILATTıR, SONRASı OLACAK..."   21:46   CHP’DE KURULTAY İPTALI SONRASı SıCAK GELIŞME! İL BAŞKANLıĞı RESMEN DUYURDU:    18:30   CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE GAZLı MÜDAHALE! HALKEVLERI’NDEN SERT TEPKI: "SARAY’ıN OPERASYONUNA DIRENECEĞIZ"   17:45   4 EMEK VE MESLEK ÖRGÜTÜNDEN ORTAK DEKLARASYON: ’BU MÜDAHALE HALK İRADESINEDIR!’   17:43   ANKARA’DA SıCAK SAATLER: CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDEKI ABLUKAYA ANKARA TABIP ODASı’NDAN SERT TEPKI!   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN O İTTIFAKA SERT İSYAN:    17:40   CHP GENEL MERKEZINDE HAREKETLI DAKIKALAR: ÖZGÜR ÖZEL KENDISINE GELEN O TEBLIGATı YıRTTı ATTı!   17:38   ANKARA’DA SıCAK SAATLER: DÜNYA DEVLERI AP, THE GUARDIAN VE EL CEZIRE CHP’DEKI MÜDAHALEYI BÖYLE GÖRDÜ!  
 
     
   

İsrail, ateşkese rağmen Gazze’ye saldırılarına devam ediyor


İsrail, ateşkes anlaşmasına rağmen yeniden Gazze’ye saldırdı. Gazze Sivil Savunma ekiplerine göre, İsrail’in bir eve düzenlediği hava saldırısında en az üç Filistinli hayatını kaybetti. Gazze Şeridi’ne düzenlenen başka bir saldırıda ise çok sayıda ölü ve yaralı rapor edildi. Saldırılar devam ederken, İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından yayınlanan rapor ise "İsrail’in savaş suçu işlediğini" belirtti.

 

Tarih : 20 Kasım 2025 Perşembe 16:12   Okunma : 615

Gazze’de yetkililer, İsrail’in Gazze’de çekildiği yerlere saldırı düzenlediğini açıkladı. Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarında aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 25 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 80 civarı insanın ise yaralandığı" ifade edildi. Ayrıca Han Yunus'un doğusunda yer alan Beni Süheyla bölgesinde bir eve yapılan hava saldırısında da üç Filistinli öldürüldü.

Filistin basınındaki haberlere göre, İsrail ordusu Gazze kentindeki Zeytun ve Şucaiye mahalleleri ile Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentine bağlı Mevasi bölgesine saldırılar düzenledi. İsrail güçleri ayrıca işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentine ve çevresindeki köylere baskın düzenleyerek bölge sakinlerini tutukladı. Gazze Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, İsrail sözde ateşkesin başladığı 11 Ekim'den bu yana 280 Filistinliyi öldürdü ve 672 kişiyi yaraladı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü: "İsrail, Batı Şeria’daki zorla yerinden etmelerle savaş suçu işliyor"

Saldırılar gerçekleşirken, İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Filistin hakkında bir rapor yayınladı. HRW yaptığı açıklamada, "İsrail'in 2025 yılı başlarında Batı Şeria'daki üç mülteci kampından on binlerce Filistinliyi sürmesinin savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar kapsamına girdiğini" belirtti.

İnsan hakları grubu, ocak ve şubat aylarında gerçekleştirilen "Demir Duvar Operasyonu" sırasında İsrail güçleri tarafından Cenin, Tulkerim ve Nur Şems kamplarında yaşayan yaklaşık 32 bin kişinin "zorla yerinden edildiğini" ifade etti. Grubun "Tüm hayallerim silindi" başlıklı 105 sayfalık raporuna göre, yerinden edilenlerin geri dönmesi engellendi ve yüzlerce ev yıkıldı.

Raporda "askerlerin evlere baskın düzenlediği, mülkleri yağmaladığı ve dronlara monte edilen hoparlörlerle ailelere evlerini terk etmeleri emrini verdiği" açıklandı. Ayrıca bölge sakinlerinin yetkililere "İnsanlar kaçarken buldozerler binaları yerle bir etti ve İsrail güçleri hiçbir barınak veya yardım sağlamayarak aileleri akrabalarının yanına sığınmaya ya da camilerde, okullarda ve yardım kuruluşlarında kalmaya mecbur bıraktı" şeklinde konuştuğu belirtildi.

Uydu görüntüleri yıkımı doğruladı

HRW, "üç kamptan yerinden edilen 31 Filistinli ile görüştüğünü; uydu görüntülerini, yıkım emirlerini ve doğrulanmış videoları analiz ettiğini, 850'den fazla yapının yıkıldığını veya ağır hasar gördüğünü" tespit etti. HRW, "İsrailli yetkililerin operasyonun terörist unsurları hedef aldığını yazılı olarak bildirdiğini, ancak kitlesel sürgünler veya geri dönüş yasağı için herhangi bir gerekçe sunmadığını" kaydetti.

Örgüt, "küresel dikkatlerin Gazze'ye odaklandığı bir dönemde gerçekleştirilen bu sürgünlerin, apartheid ve zulüm gibi insanlığa karşı işlenen suçların bir parçasını oluşturduğunu" bildirdi.

HRW, "hükümetleri İsrailli yetkililere ve komutanlara yönelik hedefli yaptırımlar uygulamaya, silah satışlarını ve ticari ayrıcalıkları askıya almaya, yerleşim bölgelerinden gelen ürünleri yasaklamaya ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin tutuklama emirlerini uygulamaya" çağırdı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA