10 Nisan 2026 Cuma

20:50   TBMM GENEL KURULU YETERLI SAYı OLMADıĞı IÇIN KAPANDı.... DOĞUM IZNINDEKI KADıNLARıN DA YARARLANMASı IÇIN BU HAFTA ÇıKARıLMASı PLANLANAN KANUN TEKLIFI HAFTAYA KALDı   20:49   AYŞE ÇELIK CINAYETI DAVASı ERTELENDI... CHP’LI HATICE SELLI DURSUN: BU KADıN CINAYETLERINI ÖNLEMEYENLERIN KADıNLARA VERECEK HIÇBIR ŞEYI KALMAMıŞTıR   15:47   AKARYAKıT ZAMLARı, CEZALAR, OTOYOL ÜCRETLERI NAKLIYATÇıLARı BEZDIRDI: ALDıĞıMıZ PARAYı MALIYEYE MI VERECEĞIZ, VERGIYE MI VERECEĞIZ, OTOBANDA Mı VERECEĞIZ, CEZALARA Mı YATıRACAĞıZ, ARABANıN BAKıMıNA Mı VERECEĞIZ?   15:44   CHP’LI BAŞARıR’DAN AK PARTILI MILLETVEKILLERINE "YETER SAYı" TEPKISI: "CIDDIYETSIZLIK, YASANıZA SAHIP ÇıKMAYACAKSANıZ BU KABUL EDILEBILIR BIR DURUM DEĞIL"   14:11   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, ELEKTRIK VE DOĞAL GAZ ZAMLARıNA TEPKI: "MÜJDESINI VERDIĞINIZ KARADENIZ VE AKDENIZ GAZı NE OLDU"   14:10   İBB DAVASı”NDA 19. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN "HÜSEYIN GÜN" ÇıKıŞı: "HIÇBIRIMIZIN TANıMADıĞı BIR KIŞI ÜZERINDEN ÖRGÜT KURGULAMAK, BU IFTIRANAMENIN ÇÖPÜN IÇINDE ÇÜRÜMÜŞ BIR ÇÖP OLDUĞUNUN ALT YAZıSıDıR”   14:08   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… SANıK SERTÇELIK, “DEVLET BAHÇELI’YE, İZZET ULVI YÖNTER ARACıLıĞıYLA METIN OKUTTURULDU” MESAJLAŞMALARıNı REDDETTI   14:08   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI BAŞKAN VEKILI SEÇIMI ÖNCESI GERGINLIK... İL BAŞKANı NIHAT YEŞILTAŞ: "BU SEÇIM MEŞRU DEĞILDIR. ADAY ÇıKARMAYACAĞıZ. BURAYı TERK EDIYORUZ"   13:41   TOROSLAR’DA HEDEF: SORUNSUZ YOLLAR, GÜÇLÜ ÜSTYAPı   16:13   KADıN ÇALıŞANLAR VE ÇIFTÇILER İÇIN POZITIF GÜNDEM: MILLETVEKILI UYSAL’DAN DESTEK MESAJı   16:12   ALI MAHIR BAŞARıR: "POLISLERIMIZ DÜN ŞEHIT OLSAYDı BUNUN HESABıNı KIM VERECEKTI? YETKILI KIŞILER BU REZALETI AÇıKLASıN"   16:12   İBB DAVASıNDA 18. GÜN...NECATI ÖZKAN VE ULAŞ YıLMAZ ARASıNDA “HÜSEYIN GÜN” DIYALOĞU: “SEPETLEDIĞIMIZ’ BEYEFENDI, ŞU ANDA YÖNETICIMIZ OLARAK BURAYA KONDURULDU”   16:11   MESLEK FABRIKASı DIRENIŞINE SOKAK SANATÇıLARıNDAN DESTEK: “MESLEK FABRIKASı SIYASI ÇEKIŞMELERE ALET EDILMELI”   16:09   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU:    16:08   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... ALI BABACAN: TÜRKIYE, SAVAŞTA DEĞILKEN, ADETA BIR SAVAŞ EKONOMISINI YAŞADı, YAŞAMAYA DA DEVAM EDIYOR   16:07   ÖZGÜR ÖZEL: ’GÜNDEMIMIZDE ARA SEÇIM YOK’ DEMEK YÜRÜTMENIN YASAMAYA MÜDAHALESIDIR   14:16   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN POLIS HAFTASı MESAJı   12:29   ÇÖPTEN EKONOMIYE: TOROSLAR’DA SıFıR ATıK HAMLESI BÜYÜYOR   12:18   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN GıDA GÜVENLIĞI DENETIMI: SAĞLıĞı TEHDIT EDEN ÜRÜNLERE GEÇIT YOK   11:26   KANSERE KARŞı DIKIŞ MAKINESIYLE SAVAŞ AÇTı! AKDENIZ’DE AZMIN ZAFERI  
 
 
 
 
 
   

İsrail, ateşkese rağmen Gazze’ye saldırılarına devam ediyor


İsrail, ateşkes anlaşmasına rağmen yeniden Gazze’ye saldırdı. Gazze Sivil Savunma ekiplerine göre, İsrail’in bir eve düzenlediği hava saldırısında en az üç Filistinli hayatını kaybetti. Gazze Şeridi’ne düzenlenen başka bir saldırıda ise çok sayıda ölü ve yaralı rapor edildi. Saldırılar devam ederken, İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından yayınlanan rapor ise "İsrail’in savaş suçu işlediğini" belirtti.

 

Tarih : 20 Kasım 2025 Perşembe 16:12   Okunma : 591

Gazze’de yetkililer, İsrail’in Gazze’de çekildiği yerlere saldırı düzenlediğini açıkladı. Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarında aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 25 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 80 civarı insanın ise yaralandığı" ifade edildi. Ayrıca Han Yunus'un doğusunda yer alan Beni Süheyla bölgesinde bir eve yapılan hava saldırısında da üç Filistinli öldürüldü.

Filistin basınındaki haberlere göre, İsrail ordusu Gazze kentindeki Zeytun ve Şucaiye mahalleleri ile Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentine bağlı Mevasi bölgesine saldırılar düzenledi. İsrail güçleri ayrıca işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentine ve çevresindeki köylere baskın düzenleyerek bölge sakinlerini tutukladı. Gazze Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, İsrail sözde ateşkesin başladığı 11 Ekim'den bu yana 280 Filistinliyi öldürdü ve 672 kişiyi yaraladı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü: "İsrail, Batı Şeria’daki zorla yerinden etmelerle savaş suçu işliyor"

Saldırılar gerçekleşirken, İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Filistin hakkında bir rapor yayınladı. HRW yaptığı açıklamada, "İsrail'in 2025 yılı başlarında Batı Şeria'daki üç mülteci kampından on binlerce Filistinliyi sürmesinin savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar kapsamına girdiğini" belirtti.

İnsan hakları grubu, ocak ve şubat aylarında gerçekleştirilen "Demir Duvar Operasyonu" sırasında İsrail güçleri tarafından Cenin, Tulkerim ve Nur Şems kamplarında yaşayan yaklaşık 32 bin kişinin "zorla yerinden edildiğini" ifade etti. Grubun "Tüm hayallerim silindi" başlıklı 105 sayfalık raporuna göre, yerinden edilenlerin geri dönmesi engellendi ve yüzlerce ev yıkıldı.

Raporda "askerlerin evlere baskın düzenlediği, mülkleri yağmaladığı ve dronlara monte edilen hoparlörlerle ailelere evlerini terk etmeleri emrini verdiği" açıklandı. Ayrıca bölge sakinlerinin yetkililere "İnsanlar kaçarken buldozerler binaları yerle bir etti ve İsrail güçleri hiçbir barınak veya yardım sağlamayarak aileleri akrabalarının yanına sığınmaya ya da camilerde, okullarda ve yardım kuruluşlarında kalmaya mecbur bıraktı" şeklinde konuştuğu belirtildi.

Uydu görüntüleri yıkımı doğruladı

HRW, "üç kamptan yerinden edilen 31 Filistinli ile görüştüğünü; uydu görüntülerini, yıkım emirlerini ve doğrulanmış videoları analiz ettiğini, 850'den fazla yapının yıkıldığını veya ağır hasar gördüğünü" tespit etti. HRW, "İsrailli yetkililerin operasyonun terörist unsurları hedef aldığını yazılı olarak bildirdiğini, ancak kitlesel sürgünler veya geri dönüş yasağı için herhangi bir gerekçe sunmadığını" kaydetti.

Örgüt, "küresel dikkatlerin Gazze'ye odaklandığı bir dönemde gerçekleştirilen bu sürgünlerin, apartheid ve zulüm gibi insanlığa karşı işlenen suçların bir parçasını oluşturduğunu" bildirdi.

HRW, "hükümetleri İsrailli yetkililere ve komutanlara yönelik hedefli yaptırımlar uygulamaya, silah satışlarını ve ticari ayrıcalıkları askıya almaya, yerleşim bölgelerinden gelen ürünleri yasaklamaya ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin tutuklama emirlerini uygulamaya" çağırdı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA