10 Eylül 2026 Perşembe

09:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL KALKıNMA HAMLESI: ’HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM’ PROJESI 7. YıLıNDA   01:33   GALATASARAY LIZBON’DA YıKıLDı: ÖNE GEÇTIĞI MAÇTA SPORTING’E 3-1 MAĞLUP OLDU   22:46   KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP’NIN 103. YıLıNDA SERT ÇıKıŞ: ’25 YıLDA AHLAKSıZLıĞıN KURUMSALLAŞTıĞıNı GÖRÜYORUZ’   21:40   ÖZGÜR ÇELIK’TEN ŞOK ÜSKÜDAR AÇıKLAMASı: ’BASKı, TEHDIT VE OĞLUM SERTIFIKALı ŞANTAJ İDDIALARı ARAŞTıRıLSıN!’   16:04   GÖKHAN GÜNAYDıN: "SIYASI OLMASAYDı, 4 BIN SAYFALıK IDDIANAME ILE İMAMOĞLU YARGıLANıRKEN GÖKÇEK SAKıZ ÇIĞNEYEREK ETRAFTA DOLAŞıR MıYDı?"   16:02   İZMIR’IN IŞGALDEN KURTULUŞUNUN 104. YıLı...CEMIL TUGAY: "İZMIR, EMANETINI YERE DÜŞÜRMEDI"   15:03   İBB DAVASı’NDA 78. GÜN...   14:05   ORHAN BAYDAR’DAN CHP’NIN 103. KURULUŞ YıL DÖNÜMÜNDE ANLAMLı MESAJ: ‘AYDıNLıK YARıNLARıN KÖKLERI TARIHIMIZDE’   14:02   CHP 103 YAŞıNDA... KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NDAN ANıTKABIR’DE "ARıNMA" MESAJı   14:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN BOZYAZı’DAKI YANGıN SÖNDÜRME ÇALıŞMALARıNA DESTEK   12:59   CHP MERSIN İL ÖRGÜTÜ, 103. KURULUŞ YıLDÖNÜMÜNÜ TÖRENLERLE KUTLADı   11:58   CHP’DE CUMHURIYET’IN 103’ÜNCÜ YıLı KADıNLARıN MÜCADELESIYLE ANıLDı   11:56   İZMIR’IN KURTULUŞUNUN 104’ÜNCÜ YıL DÖNÜMÜ... ÖZGÜR ÖZEL: 9 EYLÜL 1922, IŞGALE BOYUN EĞMEYEN MILLETIMIZIN ZAFER TARIHIDIR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN ERDEMLILI ÜRETICILERE DOMATES FIDESI DESTEĞI   11:07   CUMHURIYET’IN ÇIMENTOSU, BAĞıMSıZLıĞıN SESI: CHP 103 YAŞıNDA!   11:06   SANI GÖKMEN’DEN 9 EYLÜL MESAJı: ‘CUMHURIYET’IN TEMEL HARCı, ALıN TERININ TEMINATıDıR’   11:05   RAMAZAN TOKEL’DEN 9 EYLÜL MESAJı: ‘CHP BAĞıMSıZLıK VE DEMOKRASININ ASıRLıK TEMINATıDıR’   10:43   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ATAHAN KAYTAŞ’TAN 9 EYLÜL MESAJı: ‘CUMHURIYETIN KALESI, ASıRLıK ÇıNAR 103 YAŞıNDA!’   10:42   YENIŞEHIR’DEN 9 EYLÜL GURURU: "HALKıN PARTISI BAĞıMSıZLıĞıN VE DEMOKRASININ GÜVENCESIDIR"   01:59   GÜROL AKBAŞ’TAN 9 EYLÜL MESAJı: ‘CUMHURIYETIN ASıRLıK ÇıNARı 103 YAŞıNDA!’  
 
     
   

Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in İklim Değişikliği Eylem Planı’nı Hazırlıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile MedCities’in proje ortağı olarak yer aldığı ‘İklim Değişikliğine Adaptasyon İçin Harekete Geç’ projesi kapsamında, ‘3. Paydaş Çalıştayı’ düzenlendi. Çalıştay, sektörel uyum eylemlerinin detaylandırıldığı 4 oturumda gerçekleşti.

 

Tarih : 28 Kasım 2025 Cuma 09:18   Okunma : 1009

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (TÜBİTAK MAM), Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile MedCities’in ortağı olarak yer aldığı ‘İklim Değişikliğine Adaptasyon için Harekete Geç’ projesi kapsamında, ‘3. Paydaş Çalıştayı’ düzenlendi. 

‘İklim Değişikliğine Adaptasyon İçin Harekete Geç’ projesi; Mersin’de iklim değişikliğine uyum kapasitesini güçlendirmeyi, yerel düzeyde farkındalığı artırmayı ve sürdürülebilir bir gelecek için somut adımlar atmayı hedefliyor.

Dr. Halisdemir: “Mersin’i iklim değişikliğine dirençli, yeşil ve sürdürülebilir bir şehir haline getirme amacındayız”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen çalıştay, Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir’in proje bilgilendirme sunumu ile başladı. Gerçekleştirilen 3. Paydaş Çalıştayı’nın, Mersin İklim Değişikliği Uyum Eylem Planı’nın nihai haline getirilmesinde ve ilerleyen dönemde atılacak adımların paydaşlarla planlanması açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Halisdemir, projede emeği geçen tüm ekip arkadaşlarına teşekkürlerini sundu. 

Daha dirençli bir Mersin için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Halisdemir, “İklim değişikliğine uyum, sadece bir çevre meselesi değil; aynı zamanda ekonomik, sosyal ve kültürel dayanıklılığın da temelidir. Bu nedenle, değerli paydaşlarımızın da katkılarıyla Mersin’i iklim değişikliğine dirençli, yeşil ve sürdürülebilir bir şehir haline getirme hedefimize adım adım yaklaşıyoruz” diye konuştu.

“İklim değişikliğinden en çok etkilenecek olan illerin başında Mersin geliyor”

Proje kapsamında, sektör temsilcilerinin ve işletmelerin uyum ve azaltım kapasitesini geliştirmek için MTSO iş birliğiyle eğitim ve toplantılar düzenlediklerini belirten Halisdemir, Büyükşehir Belediyesi’nin tüm projelerinde iklim değişikliğini ön planda tuttuğunu kaydetti. Halisdemir, “Araştırmalar gösteriyor ki, iklim değişikliğinden en çok etkilenecek bölgelerden biri de Çukurova Havzası. Bu bölgede bulunan Mersin, krizden en çok etkilenecek olan illerin başında geliyor. Dolayısıyla; yürüttüğümüz çalışmalar esnasında en önemli ayağımız, Mersin’in İklim Değişikliği Uyum Eylem Planı” dedi. 

“Geniş kitlelerde farkındalık ve bilinç seviyesini artırmayı hedefliyoruz”

İklim değişikliği ve çevre konusunda ilkokul öğrencilerine farkındalık eğitimleri verdiklerini de söyleyen Halisdemir, “MERCAN İklim ve Çevre Bilim Merkezimizde; karbon yutağı oluşturan ağaç türleri seçilerek, eğitime katılan öğrencilerle Mersin’in farklı noktalarında fidan dikim etkinlikleri gerçekleştirdik. MERCAN Bilim Merkezimiz için Güneş Enerji Sistemleri,  Yeşil Çatı ve Yağmur Suyu Toplama sistemleri kurarak, sürdürülebilir bir altyapı örneği oluşturduk. Ayrıca, Google Play ve AppStore’dan ücretsiz indirilebilen bir mobil uygulama geliştirdik. Bu uygulama içerisinde animasyon filmler, küçük anketler, oyunlar, acil durum rehberi, hava durumu ve şiddetli hava olayları gibi bölümler yer alıyor” ifadelerini kullandı. Halisdemir, bu sayede geniş kitlelerde farkındalık ve bilinç seviyesini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

“Bazı projelerimizde Mersinden Kadın Kooperatifi ile birlikte çalıştık” 

Kadın üreticileri desteklemek ve dezavantajlı kadınlara fayda sağlamak için ‘Lepistes Balığı’ üretiminde pilot bir uygulamayı hayata geçirdiklerini sözlerine ekleyen Halisdemir, proje sürecinde Mersinden Kadın Kooperatifi ile birlikte çalıştıklarını kaydederek, “Nemli ve tropikal bir bölgede yaşıyoruz. Dolayısıyla, her türlü istenmeyen ve ‘vektör’ dediğimiz haşerelerin hızlıca üreyebildiği, direnç kazandığı bir bölgedeyiz. Haşerelerin doğal yöntemlerle giderilmesi ile ilgili geliştirdiğimiz projede, ‘Lepistes Balıklarıyla’ larva mücadelesini işledik” diye konuştu.

‘Yuvarlak Masa Toplantıları’nda görüş alışverişinde bulunuldu

Konuşmaların ve proje bilgilendirme sunumunun ardından, sektörlerin ‘Yuvarlak Masa Toplantıları’ ile görüş alışverişinde bulunduğu oturumlar gerçekleştirildi. Oturumlarda; daha önceki çalıştaylar kapsamında önceliklendirilen eylemler için detaylı alt eylemler ve bu eylemlerin başarısını ölçmek üzere belirlenecek performans göstergeleri, eylemlerin uygulanacağı zaman takvimi ve bu uygulamaların gerektireceği maliyet unsurları ile birlikte, söz konusu eylemlere sorumlu ve paydaş olarak katkı verecek kurum ve kuruluşların belirlenmesine yönelik kapsamlı değerlendirmeler yapıldı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA