6 Aralık 2025 Cumartesi

15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR   13:46   AYLIN NAZLıAKA: "SIYASETTE KADıN 2025 RAPORU, TÜRKIYE’NIN 185 ÜLKE ARASıNDA 126’NCı SıRAYA GERILEDIĞINI ORTAYA KOYDU"   13:44   MANSUR YAVAŞ’TAN TRT HABER’IN "SU KESINTISI" HABERINE TEPKI   05:11   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”   19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:25   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:15   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:59   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:54   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”  
 
     
   

Asu Kaya: “‘Aile Yılı’ diye süslü sloganlarla konut propagandası yapmak, gerçek ailelerin yaşadığı acı tabloyu inkâr etmektir”


CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin dört çocuklu şartı koyduğu konut projesi için "22 bin lira asgari ücretle bir aile nasıl geçinecek? Dört çocuğa mı bakacak, yoksa ev borcunu mu ödeyecek? ‘Aile Yılı’ diye süslü sloganlarla konut propagandası yapmak, gerçek ailelerin yaşadığı acı tabloyu inkâr etmektir. Aile dediğiniz şey çocuk sayısıyla ölçülen, şartlara bağlanan, kategorilere ayrılan bir yapı değildir" dedi.

 

Tarih : 3 Aralık 2025 Çarşamba 14:27   Okunma : 581

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Aile Yılı’nın en büyük müjdesi" olarak dört ve üzeri çocuk sahibi ailelere Gazi Konut’tan ev sahibi olma imkanı sunduklarını açıkladı. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Şahin’in paylaşımına, sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Kaya, şunları kaydetti:

"22 bin lira asgari ücretle bir aile nasıl geçinecek? Dört çocuğa mı bakacak, yoksa ev borcunu mu ödeyecek? Bu nasıl bir mantık, nasıl bir gerçeklikten kopuştur? Bugün babalar çocuklarının en basit isteğini bile karşılayamıyor. Anneler çocuklarına süt bulamıyor, mama alamıyor, pazar filesini dolduramıyor. Bütün bunlar ortadayken kalkıp ‘Aile Yılı’ diye süslü sloganlarla konut propagandası yapmak, gerçek ailelerin yaşadığı acı tabloyu inkâr etmektir.

"Sizin dayatmacı anlayışınıza yakışır"

Aile dediğiniz şey çocuk sayısıyla ölçülen, şartlara bağlanan, kategorilere ayrılan bir yapı değildir. Aile ekonomik güvenceyle, adaletle, fırsat eşitliğiyle, kadın-erkek eşit haklarla ayakta durur. Üstelik dört çocuk şartı koyarak aile hayatının en mahrem kararlarını siyasi tercihlere göre şekillendirmeye çalışmak ancak sizin dayatmacı anlayışınıza yakışır.

Ama unuttuğunuz bir şey var: Bu ülkenin kadınları ve gençleri, haklarının çocuk sayısına göre belirlenmesine izin vermeyecek kadar bilinçlidir."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA