8 Nisan 2026 Çarşamba

16:13   KADıN ÇALıŞANLAR VE ÇIFTÇILER İÇIN POZITIF GÜNDEM: MILLETVEKILI UYSAL’DAN DESTEK MESAJı   16:12   ALI MAHIR BAŞARıR: "POLISLERIMIZ DÜN ŞEHIT OLSAYDı BUNUN HESABıNı KIM VERECEKTI? YETKILI KIŞILER BU REZALETI AÇıKLASıN"   16:12   İBB DAVASıNDA 18. GÜN...NECATI ÖZKAN VE ULAŞ YıLMAZ ARASıNDA “HÜSEYIN GÜN” DIYALOĞU: “SEPETLEDIĞIMIZ’ BEYEFENDI, ŞU ANDA YÖNETICIMIZ OLARAK BURAYA KONDURULDU”   16:11   MESLEK FABRIKASı DIRENIŞINE SOKAK SANATÇıLARıNDAN DESTEK: “MESLEK FABRIKASı SIYASI ÇEKIŞMELERE ALET EDILMELI”   16:09   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU:    16:08   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... ALI BABACAN: TÜRKIYE, SAVAŞTA DEĞILKEN, ADETA BIR SAVAŞ EKONOMISINI YAŞADı, YAŞAMAYA DA DEVAM EDIYOR   16:07   ÖZGÜR ÖZEL: ’GÜNDEMIMIZDE ARA SEÇIM YOK’ DEMEK YÜRÜTMENIN YASAMAYA MÜDAHALESIDIR   14:16   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN POLIS HAFTASı MESAJı   12:29   ÇÖPTEN EKONOMIYE: TOROSLAR’DA SıFıR ATıK HAMLESI BÜYÜYOR   12:18   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN GıDA GÜVENLIĞI DENETIMI: SAĞLıĞı TEHDIT EDEN ÜRÜNLERE GEÇIT YOK   11:26   KANSERE KARŞı DIKIŞ MAKINESIYLE SAVAŞ AÇTı! AKDENIZ’DE AZMIN ZAFERI   11:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL YAPıM EKIPLERI MEZITLI YENI MAHALLE’DE YOL YENILEME ÇALıŞMASı GERÇEKLEŞTIRDI   11:24   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ KURSLARı İSTIHDAMıN YOLUNU AÇıYOR    11:23   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NDA KOSTÜMLER USTA ELLERDE HAYAT BULUYOR   01:23   TARSUS’TA YENI DÖNEMIN ŞIFRELERI BELLI OLDU: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN ‘ORTAK AKıL’ VE ‘ŞEFFAFLıK’ VURGUSU!   17:01   MERSIN’DE DEV PRÖMIYER: EFSANEVI SILAHŞÖR CYRANO BU KEZ BALE ADıMLARıYLA DÖNÜYOR!   16:16   DILEK KAYA İMAMOĞLU: “SILIVRI 1 NO’LU SALON’DA TARIHE GEÇECEK BIR HUKUK GARABETI YAŞANıYOR”   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSRAIL BAŞKONSOLOSLUĞU’NA SALDıRı GIRIŞIMI AÇıKLAMASı: “HANGI GEREKÇEYLE VE KIME YÖNLENDIRILIRSE YÖNLENDIRILSIN KıNıYORUZ”   15:34   MAHMUT TANAL’DAN "ÜSKÜDAR BELEDIYESI’NE OPERASYON" AÇıKLAMASı: "BIZ BU HUKUKI OLMAYAN, KEYFI VE SIYASI SORUŞTURMALARDAN ALNıMıZıN AKıYLA ÇıKACAĞıZ"   15:29   İBB DAVASı’NDA 17. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN SAVCıLıĞA: “BU DAVA ÇÖKMÜŞTÜR. ÇÖKEN BIR ŞEY DAHA VARDıR, O DA IDDIA MAKAMıDıR”  
 
     
   

CHP’den Net Mesaj: “Geçim Yoksa Seçim Var, 2026 Sandık Yılıdır”


Zeynel Emre: Yeni Masallara Değil, Gerçeklerle Yazılacak Yeni Bir Türkiye Hikâyesine İhtiyacımız Var

 

Tarih : 5 Ocak 2026 Pazartesi 18:55   Okunma : 496

CHP Sözcüsü Zeynel Emre, ağırlaşan geçim krizi, derinleşen gelir adaletsizliği ve güven bunalımına dikkat çekerek, 2026 yılında erken seçim çağrısını yineledi. Emre, “Bu ülkeyi bu koşullarda yönetmeye devam etmek istiyorsanız halkın karşısına sandıkla çıkıp güven oyu almak zorundasınız. Çünkü vatandaşlarımız bu şartlarda yaşamayı hak etmiyor” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantı sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Zeynel Emre, hem ekonomik tabloya hem de adalet ve demokrasi başlıklarına ilişkin sert mesajlar verdi.

“Tayfun Kahraman Hukuken Dışarıda Olmalı”

Emre, Gezi davası kapsamında tutuklu bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman’ın sağlık durumuna dikkat çekerek, Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararının derhal uygulanması gerektiğini vurguladı. MS hastası Kahraman’ın yaşadığı sağlık risklerine işaret eden Emre, “Bu bir talep değil, anayasal bir zorunluluktur. Tayfun Kahraman kızına kavuşmalıdır” dedi.

“Hesap Veren Yöneticilere Hasret Bir Türkiye”

Danimarka Başbakanı’nın ulusa sesleniş konuşmasını örnek gösteren Emre, gelişmiş demokrasilerde yöneticilerin sorumluluk alarak halka hesap verdiğini belirtti. Türkiye’de ise ekonomik krizlerin sorumluluğunun sürekli başkalarına yüklendiğini söyleyen Emre, “Gıda enflasyonunda dünya birincisiyiz ama kimse sorumluluk almıyor” ifadelerini kullandı.

“Rekor Kıran Ekonomi Değil, Vatandaşın Beli”

Genç işsizliği, emekli maaşları ve hayat pahalılığına dikkat çeken Emre, “Her dört gençten biri ne eğitimde ne istihdamda. Emeklinin filesi boş, tenceresi küçülüyor. Saraydan masal anlatılıyor ama Türkiye’nin gerçeği açlık sınırıdır” dedi. Emre, açıklanan maaş artışlarıyla vatandaşların geçinmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

“Sorun Kaynak Değil, Yönetim Sorunu”

Türkiye’nin kaynak sıkıntısı yaşamadığını dile getiren Emre, asıl problemin yönetim anlayışı olduğunu söyledi. “Koltuk milletin emanetidir” diyen Emre, iktidarın halkın hakemliğinden kaçtığını savundu.

“Yeni Masal Değil, Yeni Hikâye”

CHP’nin erken seçim çağrısını yineleyen Emre, şu sözlerle açıklamasını özetledi:

“Bizim ihtiyacımız olan makyajlı rakamlar değil, gerçeklerdir. Geçim yoksa seçim vardır. 2026, erken seçim yılıdır.”

CHP Sahaya İniyor

Emre, CHP’nin Türkiye’nin dört bir yanında toplantılar, mitingler ve saha çalışmalarıyla yurttaşlarla buluşacağını belirterek, “Biz kutuplaşmadan değil, kardeşlikten iktidar çıkarmak istiyoruz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  #GeçimYoksaSeçimVar #2026ErkenSeçim #CHP #ZeynelEmre #GeçimKrizi #HayatPahalılığı #SandıkÇağrısı #YeniBirTürkiye #Demokrasi #Adalet

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA