23 Ağustos 2026 Pazar

19:57   ÖZGÜR ÖZEL, TRABZON’DA... ÖZEL: “FıNDıK VE ÇAYDA DÜNYA DEVLERI YERINE KARADENIZLI ÜRETICIYE ALAN AÇıLMASı EN SAMIMI TAAHHÜDÜMÜZ"   19:55   CHP YDK BAŞKANı POLAT: PARTIMIZI ÜÇÜNCÜ KEZ AYAĞA KALDıRACAĞıZ   19:52   NARIN GÜRAN CINAYETININ 2’NCI YıLı… BABA ARIF GÜRAN: BUGÜN BIZIM IÇIN KıYAMETTIR... BENIM KıZıMıN KANı YERDEDIR.   14:55   MEZITLI’DE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA ÜCRETSIZ GÖZ TARAMASı   14:51   TGC: GAZETECILIK ’DÜRBÜNLE’ YAPıLMAZ, AKREDITASYON AYRıMCıLıĞıNA SON VERILMELI   14:50   GAZILER KURTULUŞ PARKı’NDA EYLEMLERINE DEVAM EDIYOR... ÇERÇIOĞLU: BIZ PARK PARK DOLAŞıRSAK ANKARA’NıN HER TARAFıNı BARIKATLARLA Mı KAPATACAKSıNıZ?   13:34   BAHÇELI’DEN İSRAIL’E KARŞı ‘ANKARA DEKLARASYONU’ VE ‘İSLAM BARıŞ GÜCÜ’ ÇAĞRıSı   13:28   MENTEŞE BELEDIYE BAŞKANı ARAS, CHP’DEN ISTIFA EDEREK YENİ PARTI’YE KATıLDı   13:27   ÖZGÜR ÖZEL TRABZON’DA: "YENİ PARTI’YI BIR PARTIMIZ OLSUN DIYE DEĞIL, IKTIDAR OLSUN DIYE KURDUK"   15:42   GALATASARAY, ALEKSEI BATRAKOV IÇIN RESMI GÖRÜŞMELERE BAŞLADı   15:41   DEM PARTI’DEN “DIYARBAKıR’DA DÖRT BELEDIYE EŞ BAŞKANı GÖREVDEN ALıNDı” HABERLERINE YALANLAMA   15:37   İBB DAVASı’NDA 68’INCI GÜN... ERDAL CELAL AKSOY: “O TARIHTE İSTANBUL’DA DEĞILDIM”   13:26   MELIH MERIÇ SAĞLıK DURUMU HAKKıNDA AÇıKLAMA: ZIYARETÇI KABUL EDILMIYOR   13:23   GENELKURMAY BAŞKANı BAYRAKTAROĞLU, NATO GENELKURMAY BAŞKANLARı TOPLANTıSıNA KATıLDı   13:22   BAKAN ŞIMŞEK: MAZOTTA EŞEL MOBIL ILE KÜRESEL ŞOKUN VATANDAŞLARA YANSıMASıNı SıNıRLıYORUZ   10:20   AKDENIZ SAHILINDE REKOR PEDAL: GENÇLERIN YENI GÖZDESI MERBİS 50 BIN ÜYEYE ULAŞTı   10:15   ÇERÇEVE YASA’DA TARIHI DÖNEMEÇ: 4 BIN KIŞIYE TAHLIYE YOLU AÇıLıYOR, SIYASETTE YENI DÖNEM BAŞLıYOR   09:52   MERSIN ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERINE MÜJDE: İŞKUR KAMPÜS NOKTASı KURULDU!   09:30   AYDıNCıK’TA SıNAVLARA HAZıRLANAN GENÇLERE DEV DESTEK: EVDE ÇALıŞAMAYAN ÖĞRENCILERIN YENI ROTASı BELLI OLDU!   03:31   YENİ PARTI’DEN ÇEKMEKÖY’DE ’SIYASI ÇÖKME’ VE ’KUMPAS’ TEPKISI: ’MILLET İRADESINE DÜRBÜNLE BILE ADALET GÖRÜNMÜYOR!’  
 
     
   

CHP 2026’ya Vites Yükseltti: Özgür Özel’den “En Uzun Seçim Kampanyası” Mesajı


CHP Parti Meclisi, 2026 yılının ilk toplantısında seçim yılı stratejisini masaya yatırdı. Özgür Özel’in başkanlığında yapılan toplantıda miting takvimi, dış politika, çözüm süreci ve Meclis çalışmaları ele alınırken, “Bir ve beraberiz, mücadeleyi yükseltiyoruz” vurgusu öne çıktı.

 

Tarih : 8 Ocak 2026 Perşembe 21:10   Okunma : 1107

CHP Parti Meclisi (PM), 2026 yılının ilk toplantısını Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirdi. Yaklaşık beş saat süren toplantıda, CHP’nin “seçim yılı” olarak tanımladığı 2026’ya ilişkin yol haritası, siyasi ve örgütsel planlamalar ile iç ve dış gündemin kritik başlıkları ele alındı.

Saat 14.00’te başlayan toplantıda; emekli maaşları için TBMM’de sürdürülen nöbet, miting takvimi, Venezuela ve Suriye’deki son gelişmeler ile çözüm sürecine dair değerlendirmeler yapıldı. PM üyelerinin yeni döneme ilişkin önerilerini paylaştığı toplantı, parti kurmayları tarafından “planlama öncesi kritik eşik” olarak tanımlandı.

CHP Lideri Özgür Özel’in daha önce “en uzun seçim kampanyasını başlatıyoruz” sözleriyle işaret ettiği yeni dönem için, 2026 yılında yoğun bir saha ve Meclis çalışması hedefleniyor. MYK ve kapalı grup toplantılarında alınan kararlar doğrultusunda milletvekilleri hem sahada hem Meclis’te aktif bir tempoya girerken, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’nin (CAO) parti programını doğrudan yurttaşla buluşturması planlanıyor.

Toplantıda yapılan değerlendirmelerde, “Yeni döneme hazırız, mücadeleyi yükseltiyoruz. Bir ve beraberiz” mesajı öne çıktı.

“Toplum bizim yanımızda”
PM toplantısında mitingler de önemli gündem maddeleri arasında yer aldı. CHP kurmayları, Beykoz ve Çankırı mitinglerindeki yüksek katılımı örnek göstererek, toplumun haksızlıklar karşısında CHP’nin yanında durduğunu vurguladı. Bu kapsamda CHP’nin 11 Ocak’ta Denizli’de 80’inci mitingini yapacağı, 31 Ocak’ta ise Çorum’da miting düzenleneceği öğrenildi.

Dış politika ve çözüm süreci sunumları
Toplantıda, Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu ve Dış Politika ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Namık Tan, Venezuela ve Suriye’deki gelişmelere ilişkin sunum yaptı. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ise TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun rapor sürecine dair PM’yi bilgilendirdi.

Suriye konusunda diplomasi ve diyalog vurgusu yapan CHP kurmayları, yeni bir çatışma ya da iç savaş ihtimalinin engellenmesi gerektiğini belirterek, tüm kimlik ve inançları güvence altına alan demokratik bir anayasa çağrısını yineledi.

“AKP, kaybettiği itibarı transferle telafi etmeye çalışıyor”
PM toplantısında, CHP’den AK Parti’ye geçişler de gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP’den istifa eden Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır’a rozet takmasına tepki gösteren CHP kurmayları, “AKP, sokakta kaybettiği itibarı transferlerle kazanmaya çalışıyor. Ancak ilk sandıkta gidecekler” değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti’nin yeni transfer girişimlerine ilişkin iddialara da değinen CHP’liler, CHP kimliğiyle seçilmiş isimlerin toplumdaki karşılığına dikkat çekerek, “Gidenlerin toplumun yüzüne bakıp bakamadığına iyi bakmak gerekir” mesajını verdi.

Paylaş :
Etiketler :  #CHP #ÖzgürÖzel #CHP_PM #2026Seçimleri #MücadeleyiYükseltiyoruz #BirlikBeraberlik #CHPMitingleri #Siyaset #Gündem

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA