9 Ocak 2026 Cuma

16:28   DEVRIMCI EMEKLILER SENDIKASı’NDAN CHP’NIN "MECLIS’I TERKETMEME" EYLEMINE DESTEK   16:11   MARDIN’DE 16 YAŞıNDAKI MELEK AYHAN’DAN GÜNLERDIR HABER ALıNAMıYOR. NAZMIYE AYHAN: "HER YERDE SENI ARıYORUM KıZıM"   16:10   ÖZGÜR ÖZEL: YOLLARA GEÇIŞ GARANTISI VAR, EMEKLIYE GEÇIM GARANTISI YOK   16:09   ABD BAŞKANı TRUMP: "VENEZUELA’NıN BÜYÜK PETROL REZERVLERINDEN UZUN SÜRE YARARLANMAYı HEDEFLIYORUZ"   16:07   AK PARTI, EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA ÇıKARıLMASıNA ILIŞKIN TEKLIFI TBMM’YE SUNDU   16:06   DONALD TRUMP: “VENEZUELA DESTEĞI KESILIRSE KÜBA REJIMI HAYATTA KALAMAZ”   21:30   TOROSLAR’DA BIN FIDANLA YEŞIL GELECEK: AĞAÇLANDıRMA SEFERBERLIĞI BAŞLADı   21:10   CHP 2026’YA VITES YÜKSELTTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN “EN UZUN SEÇIM KAMPANYASı” MESAJı   20:55   SINAN ATEŞ DAVASıNDA KRITIK DURUŞMA: “BU BIR TESADÜF DEĞIL, PLANLı BIR CINAYET”   20:42   MERSIN BAROSU’NDAN ÇARPıCı ÇAĞRı: “BU BIR MESLEK MESELESI DEĞIL, HUKUKUN YAŞAMA MESELESIDIR”   20:28   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 7/24 TEMIZLIK SEFERBERLIĞI   16:38   ABD’NIN MINNEAPOLIS KENTINDE GÜMRÜK MUHAFAZA GÖREVLISI TARAFıNDAN ÖLDÜRÜLEN KADıNıN ÜÇ ÇOCUK ANNESI OLDUĞU ÖĞRENILDI   16:35   DEM PARTI’DEN TBMM’DE ’HALEP’ TEPKISI: "BUGÜN TÜRKIYE’YE DÜŞEN ORADAKI ÇETELERIN SıRTıNı SıVAZLAMAK DEĞILDIR"   15:21   ÜMIT ÖZDAĞ: “PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SURIYE ÜZERINDEN MEŞRULAŞTıRMA GIRIŞIMI, TÜRKIYE’YE KURULMUŞ BIR SIYASI TUZAKTıR”   15:15   CHP’DEN İYİ PARTI’YE ZIYARET... TURHAN ÇÖMEZ: "30 MILYON VATANDAŞ AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA YAŞıYORSA, IKTIDAR SAHIPLERININ HESAP VERMESI GEREKIR"   15:13   19 MART EYLEMLERINDE GÖZALTıNA ALıNAN ODTÜ ÖĞRENCILERI BERAAT ETTI   15:01   NUMAN KURTULMUŞ: SANKI MECLIS’TE TECAVÜZ VE ISTISMAR HER GÜN OLUYORMUŞ GIBI BIR ALGıYı ORTAYA KOYMAK TBMM’YE HAKARETTIR   14:58   CHP’DEN YENI YOL GRUBU’NA ZIYARET… GÖKHAN GÜNAYDıN: "16 MILYON EMEKLIMIZ KAN AĞLARKEN, MECLIS’IN, TÜRKIYE’NIN GÜNDEMIYLE MEŞGUL OLMASı GEREKIR"   14:57   CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı 16-18 OCAK’TA MERSIN’DE BIR ARAYA GELECEK   13:42   “TOROSLAR’DA ORTAK AKıL BELEDIYECILIĞI: BAŞKAN YıLDıZ, KıRSAL MAHALLELERDE ÇÖZÜM İÇIN SAHADA”  
 
     
   

CHP 2026’ya Vites Yükseltti: Özgür Özel’den “En Uzun Seçim Kampanyası” Mesajı


CHP Parti Meclisi, 2026 yılının ilk toplantısında seçim yılı stratejisini masaya yatırdı. Özgür Özel’in başkanlığında yapılan toplantıda miting takvimi, dış politika, çözüm süreci ve Meclis çalışmaları ele alınırken, “Bir ve beraberiz, mücadeleyi yükseltiyoruz” vurgusu öne çıktı.

 

Tarih : 8 Ocak 2026 Perşembe 21:10   Okunma : 651

CHP Parti Meclisi (PM), 2026 yılının ilk toplantısını Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirdi. Yaklaşık beş saat süren toplantıda, CHP’nin “seçim yılı” olarak tanımladığı 2026’ya ilişkin yol haritası, siyasi ve örgütsel planlamalar ile iç ve dış gündemin kritik başlıkları ele alındı.

Saat 14.00’te başlayan toplantıda; emekli maaşları için TBMM’de sürdürülen nöbet, miting takvimi, Venezuela ve Suriye’deki son gelişmeler ile çözüm sürecine dair değerlendirmeler yapıldı. PM üyelerinin yeni döneme ilişkin önerilerini paylaştığı toplantı, parti kurmayları tarafından “planlama öncesi kritik eşik” olarak tanımlandı.

CHP Lideri Özgür Özel’in daha önce “en uzun seçim kampanyasını başlatıyoruz” sözleriyle işaret ettiği yeni dönem için, 2026 yılında yoğun bir saha ve Meclis çalışması hedefleniyor. MYK ve kapalı grup toplantılarında alınan kararlar doğrultusunda milletvekilleri hem sahada hem Meclis’te aktif bir tempoya girerken, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’nin (CAO) parti programını doğrudan yurttaşla buluşturması planlanıyor.

Toplantıda yapılan değerlendirmelerde, “Yeni döneme hazırız, mücadeleyi yükseltiyoruz. Bir ve beraberiz” mesajı öne çıktı.

“Toplum bizim yanımızda”
PM toplantısında mitingler de önemli gündem maddeleri arasında yer aldı. CHP kurmayları, Beykoz ve Çankırı mitinglerindeki yüksek katılımı örnek göstererek, toplumun haksızlıklar karşısında CHP’nin yanında durduğunu vurguladı. Bu kapsamda CHP’nin 11 Ocak’ta Denizli’de 80’inci mitingini yapacağı, 31 Ocak’ta ise Çorum’da miting düzenleneceği öğrenildi.

Dış politika ve çözüm süreci sunumları
Toplantıda, Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu ve Dış Politika ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Namık Tan, Venezuela ve Suriye’deki gelişmelere ilişkin sunum yaptı. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ise TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun rapor sürecine dair PM’yi bilgilendirdi.

Suriye konusunda diplomasi ve diyalog vurgusu yapan CHP kurmayları, yeni bir çatışma ya da iç savaş ihtimalinin engellenmesi gerektiğini belirterek, tüm kimlik ve inançları güvence altına alan demokratik bir anayasa çağrısını yineledi.

“AKP, kaybettiği itibarı transferle telafi etmeye çalışıyor”
PM toplantısında, CHP’den AK Parti’ye geçişler de gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP’den istifa eden Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır’a rozet takmasına tepki gösteren CHP kurmayları, “AKP, sokakta kaybettiği itibarı transferlerle kazanmaya çalışıyor. Ancak ilk sandıkta gidecekler” değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti’nin yeni transfer girişimlerine ilişkin iddialara da değinen CHP’liler, CHP kimliğiyle seçilmiş isimlerin toplumdaki karşılığına dikkat çekerek, “Gidenlerin toplumun yüzüne bakıp bakamadığına iyi bakmak gerekir” mesajını verdi.

Paylaş :
Etiketler :  #CHP #ÖzgürÖzel #CHP_PM #2026Seçimleri #MücadeleyiYükseltiyoruz #BirlikBeraberlik #CHPMitingleri #Siyaset #Gündem

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA