25 Ekim 2026 Pazar

16:31   CUMHURIYETIN 103. YıLıNA ÖZEL UNUTULMAZ GECE: MERSIN DOB ’ÜÇ DESTAN’ İLE SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR   16:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AKDENIZ’E DEV YATıRıM: 659 BIN TON ASFALT, 750 MILYONLUK KAVŞAK!   20:23   LÖSEV’DEN 28. YıLDA DEV ETKINLIK: GÜNDOĞDU’DAN KÜLTÜRPARK’A TURUNCU KORTEJ!   20:20   TARSUS’UN YEŞIL ALTıNı COŞKUYLA KUTLANıYOR: 3. ULUSLARARASı SARıULAK ZEYTIN FESTIVALI KAPıLARıNı AÇTı   19:23   ULAŞıMDA DEVRIM GIBI TEKLIF: TAKSI, MINIBÜS VE KAMYONLARA ÖTV’SIZ AKARYAKıT YOLDA Mı?   19:08   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKCI MGC’YI ZIYARET ETTI: ’ÖZGÜR BASıN EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   18:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARıN AILELERINE GÜVENLI İNTERNET VE MAHREMIYET EĞITIMI   18:39   MERSIN’DE BÜYÜLEYICI BIR MITOLOJIK DENEYIM: ’PAN’ıN SON DANSı’ SAHNE ALıYOR!   18:30   GELECEĞIN KAPTANLARı MERSIN’DE YETIŞIYOR! VALI TOROS SIMÜLATÖR KOLTUĞUNA GEÇTI, ÇALıŞMALARı İNCELEDI   17:23   KKTC 5. CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR VE İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN OKUL ZIYARETI   09:41   UZAKTAKI KÖYLERE MOBIL KUAFÖR DESTEĞI! BINLERCE VATANDAŞıN AYAĞıNA KADAR GITTI   09:34   MERSIN İŞ DÜNYASıNDA DEV BULUŞMA! VEYSEL SARı’DAN SANAYI SITESI MESAJı: ’ESNAF KALKıNMANıN FIDANLıĞıDıR’   09:30   İSTANBUL SIYASETINDE DEPREM: 23 YıLLıK PARTISIYLE YOLLARıNı AYıRDı, KADıKÖY’ÜN RENGINI DEĞIŞTIRDI!   10:59   ÇOCUKLARıN YETENEKLERI BU KAMPÜSLERDE KEŞFEDILIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIMDE TAM FıRSAT EŞITLIĞI!   10:42   ’UCU NEREYE DOKUNURSA DOKUNSUN AÇıKLAYıN!’ CHP’LI ŞEVKIN’DEN FON SKANDALıNA SERT TEPKI   09:55   MESKİ’DEN DONDURUCU SOĞUKLAR ÖNCESI KRITIK UYARı! SAKıN SıCAK SU DÖKMEDEN OKUYUN   09:50   CHP’DE İHRAÇ DEPREMI VE SÜRPRIZ ZIYARET! KULISLER HAREKETLENDI: İBB DENGELERI VE MECLIS HESABı SıFıRLANDı   09:35   SIYARETTE BIR İLK: YENİ PARTI’DEN TABANA YAYıLAN ’İKTIDAR’ HAMLESI!   19:25   YENİ PARTI İSIM KRIZINDE AYM KARARıNı VERDI! YENILIK PARTISI’NIN İTIRAZıNA YÜKSEK MAHKEME’DEN RED   19:15   SÜRÜCÜLERE ÜST ÜSTE İKINCI İNDIRIM MÜJDESI: BENZINDE PEŞ PEŞE FIYAT DÜŞÜŞÜ!  
 
     
   

Tarsus Geri Dönüşüm Atölyesi’nde Her Malzeme Değer Kazanıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Tarsus Geri Dönüşüm Atölyesi’nde, yıl boyunca geri dönüşüm ve üretim çalışmaları sürüyor. Tarsus Gençlik Kampı’nda yer alan atölyede; birimlerin ihtiyacı olan masa, sandalye, dolap ve büro malzemeleri ile daha pek çok üretim yapılırken, ömrünü tamamlamış malzemeler de onarılarak yeniden kullanıma sunuluyor. Geri dönüşümü sadece atık ayrıştırması olarak görmeyen Büyükşehir Belediyesi, hem ekonomik olarak tasarruf ediyor hem de çevreye katkı sunuyor.

 

Tarih : 10 Ocak 2026 Cumartesi 17:01   Okunma : 732

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı’nda yer alan Geri Dönüşüm Atölyesi’nde, geri dönüşüm ve üretim çalışmaları devam ediyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı birimlerin ihtiyaçlarının karşılandığı atölyede, hiçbir malzeme çöpe gitmiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin geri dönüşüme verdiği önemle çalışılan atölyede; masa, sandalye, dolap ve büro malzemeleri gibi birçok ürün üretiliyor ve onarılıyor.

Bu atölyede sürdürülebilirlik örneği sergileniyor

Tarsus Geri Dönüşüm Atölyesi’nde, kullanılmayan malzemeler yeniden kullanılabilir hale getirilerek sürdürülebilirlik örneği sergileniyor. Geri dönüşümü sadece atık ayrıştırması olarak görmeyen Büyükşehir Belediyesi, hem ekonomik olarak tasarruf ediyor hem de çevreye katkı sunuyor. Tarsus Gençlik Kampı’nın doğal ortamında yer alan atölye; özellikle ahşap ürünleri yenileyip yeniden kullanıma kazandırarak, doğadan aldığı malzemeye yeniden değer katıyor.

Özdemir: “Birimler gelen ürünlerin bakım, onlarım ve tamir işleri bu atölyede yapılıyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Marangoz Ustası Teslime Özdemir, Tarsus Gençlik Kampı Geri Dönüşüm Atölyesi’nde 2020’den bu yana, birimlerin malzemelerini ürettiklerini anlatarak, “Birimlerimizden gelen ürünlerin bakım, onlarım ve tamir işlerini bu atölyede yapıyoruz. Geri Dönüşüm Atölyemizde; birimlerimizin ihtiyacı olan masa, sandalye, dolap ve büro malzemelerinden tutun, akla gelecek her türlü ihtiyacı üretiyoruz. 2020’den 2025 yılına kadar Daire Başkanlığımıza bağlı 40 birim açıldı. Bu birimlerden 38’inin malzemeleri burada üretildi. Diğer dairelerden gelen talepleri de elimizden geldiğince yerine getirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hurdaya ayrılmış malzemeleri, tekrar kullanıma kazandırıyoruz”

Büyükşehir’in çeşitli programlarında kullanılan malzemeleri de ürettiklerini kaydeden Özdemir,  “Mesela resim sergileri için şövaleler, sokak hayvanları için kedi evleri ürettik. Eski, atılmış, hurdaya ayrılmış malzemeleri de tekrar kullanıma kazandırıyoruz. Burada çocuklarımızın kullandığı kanolar var. Eskidiğinde bütün bakımlarını, onarımlarını yapıp tekrar etkinliklerimizde kullanıyoruz. Dünya genelinde geri dönüşüm çok önemli. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de buna çok önem veriyoruz” diye konuştu.

Marangoz işinin toplumda erkek mesleği olarak bilindiğini, fakat Büyükşehir’in bu konuda kendisine çok yardımcı olduğunu da sözlerine ekleyen Özdemir, “Bana bu yolda destek olduğu için Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Desteklerini hiç esirgemedi. Bu meslek zaten küçüklüğümden beri içimde vardı. Yeteneğimi de burada gösterebildiğim için çok şanslıyım ve gururluyum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA