15 Ocak 2026 Perşembe

13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA   12:10   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “MECLIS’TE ÇÖZÜM YOK, SADECE CEZA VE VERGI ARTıŞı VAR”   11:35   “MERSIN’DE KADıN EMEĞI KENT MEYDANıNDA HAYAT BULUYOR”   11:25   SEKTÖR DARALıRKEN AHKİB REKOR KıRDı: İHRACAT 550 MILYON DOLARA ULAŞTı   11:01   ÖZGÜR ÖZEL’DEN MIRAÇ KANDILI MESAJı: “SAĞLıK, BARıŞ VE ADALET DILIYORUM”   09:59   ADANA, YEŞIL DÖNÜŞÜME EV SAHIPLIĞI YAPTı   09:20   MERSIN, AKDENIZ’IN YÜKSELEN YıLDıZı: ULUSLARARASıLAŞMA VIZYONU DÜNYAYA AÇıLıYOR   15:37   DEM PARTI MILLETVEKILI KOCA: "MERSIN ULUSLARARASı LIMAN İŞLETMECILIĞI’NDE 185 IŞÇI, DAHA INSANI ÇALıŞMA KOŞULLARı ISTEDIKLERI IÇIN IŞTEN ÇıKARıLDı"   15:35   ÇYDD: "BIR KADıN HAKIMIN, ERKEK BIR SAVCı TARAFıNDAN SILAHLı SALDıRıYA UĞRAMASı KADıNA YÖNELIK ŞIDDETIN BOYUTUNU ÇARPıCı BIÇIMDE GÖZLER ÖNÜNE SERMIŞTIR"   15:33   GÜLIZAR BIÇER KARACA: SIZ ATATÜRK’TEN, İSTIKLAL MARŞı’NDAN, ATATÜRK’ÜN GENÇLIĞE HITABESI’NDEN NE ISTIYORSUNUZ?   15:31   İHD ESKI İZMIR ŞUBE EŞ BAŞKANı ALI AYDıN, ÇIĞLI’DE SABAH YÜRÜYÜŞÜ SıRASıNDA ÖLDÜRÜLDÜ   15:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, ‘AKDENIZ ULUSLARARASı TEKSTIL FUARı’NıN AÇıLıŞ TÖRENINE KATıLDı   15:23   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SOKAK HAYVANLARı IÇIN KURULAN DOĞAL YAŞAM ALANLARıYLA ILGILI KRITIK UYARıLARDA BULUNDU   13:26   KESK MERSIN’DE HAYATı DURDURDU: "BU KAYNAKLAR HALKıN DEĞIL, BIR AVUÇ ASALAĞıN CEBINE GIDIYOR!"   13:19   ADD MERSIN ŞUBESI’NDEN ZÜBEYDE HANıM ANıSıNA ANLAMLı ZIYARET: "BIR MILLETIN KADERINI BÜYÜTTÜ"   13:01   PAWEL ADAMOWICZ ÖDÜLÜ, EKREM İMAMOĞLU’NA VERILDI... "ÖDÜLÜ DEMOKRASI IÇIN YıLMADAN MÜCADELE EDEN VATANDAŞLARıMıZA ITHAF EDIYORUM"   12:53   DEM PARTILI VARLI’DAN AILE VE SOSYAL HIZMETLER, ADALET VE İÇIŞLERI BAKANLARıNA "ROJIN KABAIŞ" SORUSU: ROJIN’IN ŞÜPHELI ÖLÜMÜ NEDEN AYDıNLATıLMAMAKTADıR?   12:52   ÜSKÜDAR’DA OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖREVDEN EL ÇEKTIRILDI  
 
     
   

Toroslar Belediye Başkanı Yıldız: “Tekstilkent Projesi İçin Uluslararası Temaslarda Bulunacağız”


Toroslar’ın ekonomik kalkınması ve sanayi altyapısının güçlendirilmesi adına önemli girişimlerde bulunan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Toroslar Tekstil Sanayi Sitesi (Tekstilkent) Projesi kapsamında inceleme ve temaslarda bulunmak üzere 19-23 Ocak 2026 tarihleri arasında Almanya’nın Frankfurt kentinde bulunacak.

 

Tarih : 15 Ocak 2026 Perşembe 13:14   Okunma : 423

Başkan Yıldız, bu kapsamda Almanya ziyareti öncesi Akdeniz Uluslararası Tekstil Fuarı’nın açılış törenine katılarak sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Çok sayıda tekstil ürününün sergilendiği fuarda sektörün mevcut durumu ve geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Yıldız, Toroslar’a prestij kazandıracak Tekstilkent Projesi hakkında da bilgiler paylaştı.  Başkan Yıldız, Tekstilkent Projesi için uluslararası temaslarda bulunmak üzere Almanya’nın Frankfurt kentine bir ziyaret gerçekleştireceğini de söyledi.

“Türkiye’de giyilen eşofmanın yüzde 95’i toroslar’da üretiliyor”

Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Tekstil Üreticileri Derneği ve Mersin Tekstil Sanayicileri Derneği’nin destekleriyle Yenişehir Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarın açılışına kent protokolü, sektör temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Fuarın hayırlı olmasını dileyen Başkan Yıldız, Toroslar’ın tekstil sektöründeki güçlü konumuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Türkiye’de giyilen eşofmanın yaklaşık yüzde 95’i Mersin’de, özellikle Toroslar’da üretiliyor. Bu fuar, sektöre can katacak. Tekstil, ilçemiz açısından son derece önemli bir sektör. Toroslar Belediyesi olarak Tekstil Sanayi Sitesi konusunda ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Projemizi hazırladık, bu yılın ortasında temelini atmayı planlıyoruz ve yaklaşık bir yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz.”

Başkan Yıldız, Toroslar’da tekstil yatırımlarının yaygın olduğunu ancak önemli bir kısmının merdiven altı ve sağlıksız koşullarda faaliyet gösterdiğini belirterek, yapılacak Tekstilkent Projesi’nin rekabet gücünü artıracağını vurguladı.

“Tekstilde yaşanan kriz kentimizi doğrudan etkiliyor”

Başkan Yıldız, tekstil sektörünün son dönemde yaşadığı ekonomik sıkıntılara da dikkat çekerek, “Tekstil sanayisinde son dönemde ciddi bir kriz yaşanıyor. Maalesef bazı iş insanları yatırımlarını yurt dışına taşımak zorunda kalıyor. Bu fuarın, sektörde yaşanan sorunlara dikkat çekmesi ve çözüm arayışlarına katkı sunması açısından önemli olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

Sadece Toroslar’da yaklaşık 30 bin tekstil işçisinin yaşadığını ifade eden Başkan Yıldız, sektörde yaşanan her gelişmenin ilçeyi doğrudan etkilediğini belirterek, “Bir işletmenin kapanması, birçok insanın işsiz kalması anlamına geliyor. Tekstil, hem kentimiz hem de ülkemiz için köklü ve vazgeçilmez bir sektördür. Yeniden güçlenebilmesi için bu tür organizasyonlar büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.

Başkan Yıldız, fuarın sektör paydaşları arasında bilgi paylaşımını ve dayanışmayı güçlendireceğine inandığını belirterek, “Emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, fuarın hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA