25 Ekim 2026 Pazar

16:31   CUMHURIYETIN 103. YıLıNA ÖZEL UNUTULMAZ GECE: MERSIN DOB ’ÜÇ DESTAN’ İLE SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR   16:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AKDENIZ’E DEV YATıRıM: 659 BIN TON ASFALT, 750 MILYONLUK KAVŞAK!   20:23   LÖSEV’DEN 28. YıLDA DEV ETKINLIK: GÜNDOĞDU’DAN KÜLTÜRPARK’A TURUNCU KORTEJ!   20:20   TARSUS’UN YEŞIL ALTıNı COŞKUYLA KUTLANıYOR: 3. ULUSLARARASı SARıULAK ZEYTIN FESTIVALI KAPıLARıNı AÇTı   19:23   ULAŞıMDA DEVRIM GIBI TEKLIF: TAKSI, MINIBÜS VE KAMYONLARA ÖTV’SIZ AKARYAKıT YOLDA Mı?   19:08   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKCI MGC’YI ZIYARET ETTI: ’ÖZGÜR BASıN EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   18:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARıN AILELERINE GÜVENLI İNTERNET VE MAHREMIYET EĞITIMI   18:39   MERSIN’DE BÜYÜLEYICI BIR MITOLOJIK DENEYIM: ’PAN’ıN SON DANSı’ SAHNE ALıYOR!   18:30   GELECEĞIN KAPTANLARı MERSIN’DE YETIŞIYOR! VALI TOROS SIMÜLATÖR KOLTUĞUNA GEÇTI, ÇALıŞMALARı İNCELEDI   17:23   KKTC 5. CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR VE İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN OKUL ZIYARETI   09:41   UZAKTAKI KÖYLERE MOBIL KUAFÖR DESTEĞI! BINLERCE VATANDAŞıN AYAĞıNA KADAR GITTI   09:34   MERSIN İŞ DÜNYASıNDA DEV BULUŞMA! VEYSEL SARı’DAN SANAYI SITESI MESAJı: ’ESNAF KALKıNMANıN FIDANLıĞıDıR’   09:30   İSTANBUL SIYASETINDE DEPREM: 23 YıLLıK PARTISIYLE YOLLARıNı AYıRDı, KADıKÖY’ÜN RENGINI DEĞIŞTIRDI!   10:59   ÇOCUKLARıN YETENEKLERI BU KAMPÜSLERDE KEŞFEDILIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIMDE TAM FıRSAT EŞITLIĞI!   10:42   ’UCU NEREYE DOKUNURSA DOKUNSUN AÇıKLAYıN!’ CHP’LI ŞEVKIN’DEN FON SKANDALıNA SERT TEPKI   09:55   MESKİ’DEN DONDURUCU SOĞUKLAR ÖNCESI KRITIK UYARı! SAKıN SıCAK SU DÖKMEDEN OKUYUN   09:50   CHP’DE İHRAÇ DEPREMI VE SÜRPRIZ ZIYARET! KULISLER HAREKETLENDI: İBB DENGELERI VE MECLIS HESABı SıFıRLANDı   09:35   SIYARETTE BIR İLK: YENİ PARTI’DEN TABANA YAYıLAN ’İKTIDAR’ HAMLESI!   19:25   YENİ PARTI İSIM KRIZINDE AYM KARARıNı VERDI! YENILIK PARTISI’NIN İTIRAZıNA YÜKSEK MAHKEME’DEN RED   19:15   SÜRÜCÜLERE ÜST ÜSTE İKINCI İNDIRIM MÜJDESI: BENZINDE PEŞ PEŞE FIYAT DÜŞÜŞÜ!  
 
     
   

Turan Taşkın Özer’den "suça sürüklenen çocuk" açıklaması: "Tüm kurumların elini taşın altına koyup ivedi kararalar alması gerekir"


CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer, suça sürüklenen çocuk sayısının son 4 yılda yüzde 80 arttığını belirterek, "Bakan Yılmaz Tunç, çocukları suça sürükleyen nedenleri ortadan kaldırmak için proje başlattıklarını söylüyor. Ancak bize verilen yanıta göre hangi istatistiklerden yararlanacak belli bile değil. Suça karışmış çocuklarla ilgili veri bile tutmayan Bakanlık suç oranlarındaki artışları ve buna neden olan sebepleri nasıl tespit edecek" diye sordu.

 

Tarih : 21 Ocak 2026 Çarşamba 17:01   Okunma : 707

Turan Taşkın Özer, Türkiye'de suça sürüklenen çocuk sayısındaki hızlı artışa dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Çocukların giderek daha fazla suça karıştığı gerçeği ile karşı karşıyayız. Sayılar artıyor, yaşlar düşüyor, dosyalar gittikçe ağırlaşıyor. Her yıl yüz binlerce çocuk güvenlik birimlerinin karşısına çıkıyor. Suça sürüklenen çocuk sayısı son 4 yılda yüzde 80 arttı. Yani sistematik, derin ve büyüyen bir tehlikeden söz ediyoruz.

Tam da bu nedenle, ülkede hızla yayılan 'yeni nesil sokak çeteleri' ve organize suç örgütlerinin çocukları tetikçi veya suç ortağı olarak kullanma eğilimiyle ilgili, Adalet Bakanlığı'na sorular sordum. Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgüte üye olma, kasten öldürmeye teşebbüs gibi çocuklar hakkında açılan soruşturma, kovuşturma ve  mahkumiyet sayılarının yıllara göre açıklanmasını istedim.

Bakanlık 'istenilen ayrıntıda bilgiler yok' şeklinde cevap verdi. Bakan Yılmaz Tunç, çocukları suça sürükleyen nedenleri ortadan kaldırmak için proje başlattıklarını söylüyor. Ancak bize verilen yanıta göre hangi istatistiklerden yararlanacak belli bile değil. Suça karışmış çocuklarla ilgili veri bile tutmayan Bakanlık suç oranlarındaki artışları ve buna neden olan sebepleri nasıl tespit edecek?

Popülist söylemlerle üretilen palyatif çözümlerle hükümet sorumluluktan kaçıyor. Çocukların suça karışması, bununla bağlantılı karapara, uyuşturucu ve çeteleşme düzeni politiktir. Tüm kurumların elini taşın altına koyup ivedi kararalar alması gerekir."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA