CHP Adana Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, tam bir yıl önce Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de yaşanan ve 36’sı çocuk olmak üzere 78 yurttaşın hayatını kaybettiği faciayı TBMM Genel Kurulu’nda gündeme taşıdı.
Dr. Şevkin, sömestr tatilinde aileleriyle birlikte tatil yapan masum insanların ihmale, denetimsizliğe ve kural tanımazlığa kurban gittiğini belirterek, “İçimizdeki yangın sönmedi. Bu acı yalnızca bir günün değil, vicdanlarımızdan silinmeyen bir yılın acısıdır” dedi.
“Ne yazık ki ecelsiz ölümler ülkesinde yaşıyoruz. Önlenebilirken önlenmeyen, denetlenebilirken denetlenmeyen her olay kayıpların sorumluluğunu daha da ağırlaştırıyor. Kaybettiklerimiz sadece birer sayı değil; her biri bir hayattı, bir hayaldi, yarım kalan bir gelecekti” sözleriyle ihmallerin hesabının sorulması gerektiğini vurguladı.
Konuşmasının sonunda hayatını kaybeden yurttaşları rahmetle anan Dr. Şevkin, “Sorumlular hesap verene, ihmaller sona erene kadar bu yangın içimizde sönmeyecek” ifadelerini kullandı.