23 Ağustos 2026 Pazar

19:57   ÖZGÜR ÖZEL, TRABZON’DA... ÖZEL: “FıNDıK VE ÇAYDA DÜNYA DEVLERI YERINE KARADENIZLI ÜRETICIYE ALAN AÇıLMASı EN SAMIMI TAAHHÜDÜMÜZ"   19:55   CHP YDK BAŞKANı POLAT: PARTIMIZI ÜÇÜNCÜ KEZ AYAĞA KALDıRACAĞıZ   19:52   NARIN GÜRAN CINAYETININ 2’NCI YıLı… BABA ARIF GÜRAN: BUGÜN BIZIM IÇIN KıYAMETTIR... BENIM KıZıMıN KANı YERDEDIR.   14:55   MEZITLI’DE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA ÜCRETSIZ GÖZ TARAMASı   14:51   TGC: GAZETECILIK ’DÜRBÜNLE’ YAPıLMAZ, AKREDITASYON AYRıMCıLıĞıNA SON VERILMELI   14:50   GAZILER KURTULUŞ PARKı’NDA EYLEMLERINE DEVAM EDIYOR... ÇERÇIOĞLU: BIZ PARK PARK DOLAŞıRSAK ANKARA’NıN HER TARAFıNı BARIKATLARLA Mı KAPATACAKSıNıZ?   13:34   BAHÇELI’DEN İSRAIL’E KARŞı ‘ANKARA DEKLARASYONU’ VE ‘İSLAM BARıŞ GÜCÜ’ ÇAĞRıSı   13:28   MENTEŞE BELEDIYE BAŞKANı ARAS, CHP’DEN ISTIFA EDEREK YENİ PARTI’YE KATıLDı   13:27   ÖZGÜR ÖZEL TRABZON’DA: "YENİ PARTI’YI BIR PARTIMIZ OLSUN DIYE DEĞIL, IKTIDAR OLSUN DIYE KURDUK"   15:42   GALATASARAY, ALEKSEI BATRAKOV IÇIN RESMI GÖRÜŞMELERE BAŞLADı   15:41   DEM PARTI’DEN “DIYARBAKıR’DA DÖRT BELEDIYE EŞ BAŞKANı GÖREVDEN ALıNDı” HABERLERINE YALANLAMA   15:37   İBB DAVASı’NDA 68’INCI GÜN... ERDAL CELAL AKSOY: “O TARIHTE İSTANBUL’DA DEĞILDIM”   13:26   MELIH MERIÇ SAĞLıK DURUMU HAKKıNDA AÇıKLAMA: ZIYARETÇI KABUL EDILMIYOR   13:23   GENELKURMAY BAŞKANı BAYRAKTAROĞLU, NATO GENELKURMAY BAŞKANLARı TOPLANTıSıNA KATıLDı   13:22   BAKAN ŞIMŞEK: MAZOTTA EŞEL MOBIL ILE KÜRESEL ŞOKUN VATANDAŞLARA YANSıMASıNı SıNıRLıYORUZ   10:20   AKDENIZ SAHILINDE REKOR PEDAL: GENÇLERIN YENI GÖZDESI MERBİS 50 BIN ÜYEYE ULAŞTı   10:15   ÇERÇEVE YASA’DA TARIHI DÖNEMEÇ: 4 BIN KIŞIYE TAHLIYE YOLU AÇıLıYOR, SIYASETTE YENI DÖNEM BAŞLıYOR   09:52   MERSIN ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERINE MÜJDE: İŞKUR KAMPÜS NOKTASı KURULDU!   09:30   AYDıNCıK’TA SıNAVLARA HAZıRLANAN GENÇLERE DEV DESTEK: EVDE ÇALıŞAMAYAN ÖĞRENCILERIN YENI ROTASı BELLI OLDU!   03:31   YENİ PARTI’DEN ÇEKMEKÖY’DE ’SIYASI ÇÖKME’ VE ’KUMPAS’ TEPKISI: ’MILLET İRADESINE DÜRBÜNLE BILE ADALET GÖRÜNMÜYOR!’  
 
     
   

CHP’nin Yalova mitingi yarın... Emekli vatandaş: “Tayyip Baba, emekliye bir bak. Seçim günü gelecek, seçime gireceksin. Allah büyüktür”


CHP’nin yarın Yalova’da yapacağı miting öncesi vatandaşlar, yaşadıkları ekonomik sıkıntıları dile getirdi. Bir emekli vatandaş, en düşük emekli aylığı olan 20 bin lira ile geçinemediğini belirterek, “Tayyip Baba, emekliye bir bak. Seçim günü gelecek, seçime gireceksin. Allah büyüktür" dedi.

 

Tarih : 23 Ocak 2026 Cuma 15:04   Okunma : 637

CHP’nin yarın yapılacak "Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi öncesinde Yalova’da yaşayan vatandaşlar, ANKA Haber Ajansı’na geçim sorunlarını anlattı. Ekonomik tabloya ilişkin "Çok güzel" diyerek kinaye yapan bir emekli, şunları söyledi:

"Allah Tayyip’ten razı olsun. Neredeyse ailemizi elimizden alıp gidecek. Aile gitti. Adliyeler boşanmalarla dolu. Emeklilerin hepsi aç. Tayyip Baba, emekliye bir bak. Seçim günü gelecek, seçime gireceksin. Allah büyüktür. Gitmeyeceğiz daha. Ayıp yazık ya. Biz de insanız. Vallahi de billahi de yokluktan avradı boşadım. 4 tane çocuk yetim kaldı. 2009’dan bu yana gurbetteyim. Ne yiyeceğiz? Şu anda 18 bin lira alıyorum. Bodrumda yaşıyorum, 10 bin lira kira veriyorum 1 artı 1 daireye. Ne yapacağım kalan parayla? Zıkkım içiyoruz. Tayyip Baba biliyor. Bir tane var, ‘Enflasyon düştü’ diyor. Bir pazara insene. Bir domatesin kilosu 100 lira, tanesi 25 lira. Dünyada en ucuz ekmek, onu da bulamazsın. Bilen bilir, mesaj gitmiştir."

“Ölmemeye çalışıyoruz”

Başka bir emekli de 24 bin lira aldığını belirterek, "Mümkün değil geçinmek. Ev kendimin ama kira olsa mümkün değil. Pazara ilk defa çıkıyorum. İdare etmeye, ölmemeye çalışıyoruz. Milletvekilinin emekli olmaması lazım. İki dönem vekillik yapıp da ömür boyu emekli aylığı almasını hazmedemiyorum” dedi. Özgür Özel’in mitingine ilişkin de “O zaten ne yapacağını biliyor” ifadelerini kullandı.

“Hakkımız 45 ama veren yok”

“20 bin lira, çok alıyorum değil mi” diyen bir başka emekli de "Yurt dışşında çalıştım, burada çalıştım, 30 sene çalışmışlığım var. Bize sorsalar bizim hakkımız 45 ama veren yok. İdare etmeye çalışıyoruz. Ben nereye çalışayım, hastayım. Allah’tan evim kendimin. Nereye kadar yetiyorsa onu yiyorsun. Yorganına göre uzanmaya çalışıyorsun. Yapacak bir şey yok, çocuklar sağ olsun. Onlar da olmasa bakacaksın bir parça birisi et alsın da yiyesin diye" dedi.

“Bu kadar kötü günler yaşamadık”

Çocuklarının desteği olmasa geçinmesinin imkansız olduğunu söyleyen emekli, "Eşim de emekli. Her hafta insan ister et alsın, antrikot alsın; alamıyoruz. 35 yıldır buradayız, bu kadar kötü günler yaşamadık” tepkisini gösterdi.

"İş olursa gider çalışırım"

Kamu emeklisi bir yurttaş, "20 bin lira alıyorum. Öylesine geçiniyoruz işte. Kendi evim olmasa geçinemeyiz. Çarşı pazardan mecburi olan şeyleri alıyoruz. Önceden kiloyla alıyorduk, şimdi taneyle alıyoruz. Hayat şartları zor. İş olursa gider çalışırım. İş olmazsa böyle geziyoruz. 25 yıl çalıştım. Bu hükümet olduğu sürece düzelmez, bu hükümet değişirse olabilir. Emekliler için bir tek o (Özgür Özel) uğraşıyor. Eğer o bir şey yaparsa yapar” diye konuştu.

"Sıkıntım yok, her şeyim rahat"

Başka bir emekli ise "Geçiniyorum ben. Herkes ne kadar alıyorsa ben de o kadar alıyorum, 20 bin lira. Evim kira değil. Sıkıntım yok benim. Her şeyim rahat” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA