7 Nisan 2026 Salı

14:14   İSRAIL’IN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU YAKıNLARıNDA ÇATıŞMA... VALI DAVUT GÜL: "TERÖRISTLERDEN BIRISI ÖLDÜRÜLDÜ, IKI TERÖRIST DE YARALı OLARAK ETKISIZ HALE GETIRILDI"   14:12   MESLEK FABRIKASı DIRENIŞI DEVAM EDIYOR… İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı TUGAY: "BU ŞEHIR, OLDUBITTILERE TESLIM EDILEMEZ"   14:11   İSRAIL’IN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU YAKıNLARıNDA SILAH SESLERI... ADALET BAKANı GÜRLEK: "İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı TARAFıNDAN SORUŞTURMA BAŞLATıLDı"   13:59   YEREBATAN SARNıCı VAKıFLARA TESCIL EDILDI: İBB, MÜLKIYET DEVRINE ILIŞKIN TÜM HUKUKI HAKLARıNı KULLANACAK   13:58   İSRAIL’IN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU YAKıNLARıNDA SILAH SESLERI DUYULDU   13:52   İBB DAVASı’NDA 17. GÜN GERGIN BAŞLADı... SAVCıDAN EKREM İMAMOĞLU’NA: “HADDINIZI AŞARSANıZ, HADDINIZI BILDIRIRIZ”   10:10   MERSIN’DE O HASTALıĞA SAHIP OLANLARA BÜYÜK MÜJDE! 450 KOLI ÜCRETSIZ DAĞıTıLDı   09:34   MERSIN’DE ‘DILEK AĞACı’ DALLARı ÇOCUKLARıN HAYALLERIYLE ÇIÇEK AÇTı! AVUKATLAR SEFERBER OLDU   01:01   TARSUS’TA MASA BAŞı DÖNEMI BITTI! BAŞKAN BOLTAÇ: BU KENTI SOKAKTAN GELEN BILGIYLE YÖNETIYORUZ   20:20   TOROSLAR’DA 30 YıLLıK TABU YıKıLDı! BAŞKAN YıLDıZ BILANÇOYU AÇıKLADı: BIR DELIKLI KURUŞU YEDIRMEYECEĞIZ   20:17   MERSIN İHRACATTA REKORA KOŞUYOR: 2026’NıN İLK ÇEYREĞINDE 950 MILYON DOLARLıK DEV ATAK!   19:40   MERSIN’DE ‘SEÇER’ MODELI DALGA DALGA YAYıLıYOR: BUGÜN SANDıK KONSA YÜZDE 70 ALıRıZ!   12:53   MUTFAKTAKI YANGıNA ENERJI ODUNU! GÜLCAN KıŞ’TAN SERT TEPKI: ZAM ŞIMDI, BEDEL KıŞıN ÖDENECEK!   11:08   MERSIN’DE ENGELSIZ DEVRIM: 29 BIN YURTTAŞıN HAYATı BU MERKEZLERLE DEĞIŞIYOR!   11:05   MERSIN BAROSU BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN SERT YARGı ÇıKıŞı: SISTEMDE AĞıR TAHRIBAT VAR!   10:40   NATO’DA SADECE TÜRKIYE’DE YOK! CHP’LI BAĞCıOĞLU’NDAN KRITIK ‘ASKERI HASTANE’ ÇıKıŞı: BU BIR LÜKS DEĞIL, ZORUNLULUKTUR   10:20   AYM’DEN KRITIK BELEDIYE KARARı: NÜFUSU 2 BININ ALTıNA DÜŞEN BELDELER KÖY OLUYOR!   10:10   FATURA ŞOKU KAPıDA: AZ TÜKETEN ÇOK MU ÖDEYECEK? MERKEZI SISTEMLI SITELERDE ’KADEME’ KRIZI!   10:01   HATAY CHP’DE YENI DÖNEM: TEK LISTE, TEK YÜREK! MEHMET GÖNENÇ DÖNEMI BAŞLADı   09:35   MERSIN’DE TARIHI BINADA PARIS RÜZGÂRı: SINEMASEVERLER O ETKINLIKTE BULUŞTU!  
 
     
   

Asu Kaya: “İlknur’un hesabını hem bu düzenden hem de o tetiği çeken iradeyi besleyenlerden soracağız”


CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Osmaniye’de boşandığı erkek tarafından öldürülen İlknur Kor cinayetine ilişkin, “Faili ‘cinnet’ kelimesinin arkasına saklayan, cinayeti ‘anlık öfke’ ile meşrulaştıran zihniyet; İlknur’u hayattan koparan o caninin asıl azmettiricisidir. Biz kadınlar, bu şiddet sarmalını, bu karanlığı dağıtacağız. İlknur’un hesabını hem bu düzenden hem de o tetiği çeken iradeyi besleyenlerden soracağız” dedi.

 

Tarih : 18 Şubat 2026 Çarşamba 17:10   Okunma : 680

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde 33 yaşındaki İlknur Kor, boşandığı erkek Semih Öner tarafından öldürüldü. Katil Semih Öner, cinayet sonrası aynı silahla intihar etti. CHP Kadın kolları Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kaya’nın açıklaması şöyle:

“Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde İlknur Kor, boşandığı erkek tarafından katledildi. Boşanmış olmak bile bir kadını korumaya yetmiyorsa ortada açık bir devlet zaafı vardır. Uzaklaştırma kararları, koruma mekanizmaları, etkin önleyici politikalar nerede? Biz, ‘Kadınlar ölmesin’ dedikçe birileri katilleri cesaretlendiren, koruma duvarlarını yıkan kararlara imza atıyor. Faili ‘cinnet’ kelimesinin arkasına saklayan, cinayeti ‘anlık öfke’ ile meşrulaştıran zihniyet; İlknur’u hayattan koparan o caninin asıl azmettiricisidir. Biz kadınlar, bu şiddet sarmalını, bu karanlığı dağıtacağız. İlknur’un hesabını hem bu düzenden hem de o tetiği çeken iradeyi besleyenlerden soracağız.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA