20 Şubat 2026 Cuma

12:32   PTT’DE “SÜRGÜN” KRIZI: HABER-SEN’DEN SERT TEPKI   10:02   SAMSUNSPOR’DAN AVRUPA’DA ALTıN DEĞERINDE ZAFER! DEPLASMANDA SHKENDIJA’Yı TEK GOLLE DEVIRDI   09:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI SILIFKE’DE ALARMı ERKEN VERDI: 85 BIN LEPISTESLE SIVRISINEĞE DOĞAL FREN!   01:32   MÜZENIN SESSIZLIĞINDE EVRENSEL EZGILER: MERSIN DOB’DAN KÜLTÜREL MIRASLA BÜTÜNLEŞEN PRESTIJ KONSERLERI   01:24   FENERBAHÇE’YE AVRUPA’DA AĞıR DARBE! KADıKÖY’DE 3 GOLLÜ ŞOK   23:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI EMITT’TE GÜCÜNÜ GÖSTERDI: TURIZMDE “EKIP RUHU”NA ULUSLARARASı ÖDÜL   20:04   EMEKLI RAMAZAN’A HÜZÜNLE GIRIYOR: “ZEYTINI AVUÇLA ALDıM, 200 LIRA VERDıM”   20:03   EĞITIM SEN MERSIN’DEN “RAMAZAN ETKINLIĞI” TEPKISI: “OKULLAR DINI UYGULAMA ALANı DEĞILDIR   19:57    MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI 125 BIN HANEYE YETECEK ENERJIYI ÇÖPTEN ÜRETTI   14:49   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN KOMISYON RAPORUNA TEPKI...   14:46   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN: "ORTAK RAPORDAKI BAŞLıKLARıN SOMUT BIR KARŞıLıK BULMASı SÜRECIN GERÇEK SıNAVı OLACAK"   14:42   SUNGURLU’DA PLANLANAN MADEN OCAĞıNA ILIŞKIN BILIRKIŞI RAPORUNA ITIRAZ: "SU KAYNAKLARı YETERSIZ VE IÇINDE YÜKSEK ORANDA ARSENIK BULUNUYOR; ORMANLAR ZARAR GÖRECEK"   14:40   ÖMER FETHI GÜRER: İKTIDAR, IÇ PIYASADA TAVUK FIYATLARıNı DÜŞÜRMEK IÇIN KANATLı ET IHRACATıNı DURDURDU, RAMAZAN AYıNıN BAŞLAMASıYLA FIYATLAR ARTTı   14:33   HAKKARI’DE RAMAZAN AYı ALıŞVERIŞI EKONOMININ GÖLGESINDE KALDı...   11:26   BAŞKAN SEÇER’DEN RAMAZAN AYı MESAJı   10:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN 85 BIN HASTAYA HAYAT KOLAYLıĞı: ÜCRETSIZ NAKIL AMBULANSı 16 ARAÇLA SAHADA   23:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN REKOR ZAM HAMLESI: PERSONEL MAAŞLARıNA YÜZDE 32 ARTıŞ   22:12   HASAN ARSLAN: “RAMAZAN, İŞ DÜNYASıNDA DA DAYANıŞMA VE BEREKETIN ADıDıR”   17:11   RTÜK ÜYESI İLHAN TAŞCı, "AYNı YAĞMURLAR ALTıNDA" DIZISININ INCELEMESI IÇIN RTÜK’E BAŞVURDU   17:10   ASU KAYA: “İLKNUR’UN HESABıNı HEM BU DÜZENDEN HEM DE O TETIĞI ÇEKEN IRADEYI BESLEYENLERDEN SORACAĞıZ”  
 
     
   

PTT’de “Sürgün” Krizi: Haber-Sen’den Sert Tepki


Haber-Sen 8 No’lu Şube’den Mersin’deki Görevlendirmelere İsyan: “Masumiyet Karinesi Çiğnendi, Aileler Cezalandırılıyor”

 

Tarih : 20 Şubat 2026 Cuma 12:32   Okunma : 211

Mersin’de PTT Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen görevlendirme süreci kamuoyunda tartışma yarattı. KESK Haber-Sen 8 No’lu Şube Başkanı Musa Özdemir, üç kamu emekçisinin soruşturmayla ilgisi olmamasına rağmen başka illere gönderildiğini belirterek uygulamayı “sürgün, çağdışı ve insanlık suçu” olarak nitelendirdi.

“Soruşturmanın Öznesi Değiller, Ama Cezalandırıldılar”

Haber-Sen tarafından yapılan açıklamada, söz konusu üç çalışanın ne dosyada sanık ne de tanık olduğuna dikkat çekilerek şu sorular yöneltildi:

  • Suç isnadı olmayan çalışanlar neden yerlerinden edildi?

  • Soruşturmayla ilgisi olmayan emekçiler hangi gerekçeyle cezalandırıldı?

Şube Başkanı Musa Özdemir, bunun bir “idari tasarruf” değil, açık bir cezalandırma ve gözdağı olduğunu ifade etti. Sürecin objektiflik ve eşitlik ilkeleriyle bağdaşmadığını belirten Özdemir, masumiyet karinesinin ihlal edildiğini savundu.

“Sendikal Tercih Suç Değildir”

Açıklamada sürgün edilen çalışanların sendika üyeliklerine de dikkat çekildi. Özdemir, çalışanların sendikal kimlikleri nedeniyle hedef alındığını öne sürerek şu ifadeleri kullandı:

“Sendikal tercih cezalandırma gerekçesi olamaz. Anayasa sendika hakkını güvence altına almıştır. Hiç kimse sendikal kimliği nedeniyle sürgüne gönderilemez.”

Haber-Sen, Mersin’de farklı sendikalara üye kamu emekçilerinin dayanışma içinde olduğunu ve sürgün edilen çalışanların yanında olduklarını vurguladı.

“Sürgün Sadece Çalışanı Değil, Ailesini de Cezalandırır”

Açıklamada görevlendirme kararlarının yalnızca çalışanları değil, ailelerini de etkilediğine dikkat çekildi:

  • Aile bütünlüğünün zedelendiği,

  • Çocukların eğitim düzeninin bozulduğu,

  • Eşlerin çalışma ve sosyal hayatlarının etkilendiği ifade edildi.

“Sürgün yalnızca yer değişikliği değildir; ekonomik baskı, psikolojik yıldırma ve insan onuruna aykırı bir uygulamadır” denilen açıklamada, kamu emekçilerinin cezalandırılacak değil hakları korunacak çalışanlar olduğu vurgulandı.

“Bu Keyfiliğe Boyun Eğmeyeceğiz”

Haber-Sen, yaşanan sürecin kamu kurumlarında takdir yetkisinin keyfiliğe dönüştüğünü gösterdiğini belirterek şu değerlendirmede bulundu:

  • Bu anlayış çalışma barışını bozar.

  • Bu anlayış kamu hizmetini zedeler.

  • Bu anlayış hukuku aşındırır.

Sendika, söz konusu uygulamanın açık bir sürgün ve sendikal ayrımcılık olduğunu savundu.

Talepler Net: “Kararlar Derhal İptal Edilsin”

PTT Genel Müdürlüğü’ne çağrıda bulunan Haber-Sen’in talepleri şöyle sıralandı:

  • Görevlendirme kararlarının derhal iptal edilmesi,

  • Çalışanların eski görev yerlerine iade edilmesi,

  • Sendikal ayrımcılığa son verilmesi,

  • Sürecin hukuka ve anayasal güvencelere uygun yürütülmesi.

Sendika, kararlar geri çekilene kadar hukuki ve sendikal mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

“Bizi Sürgünle Sindiremezsiniz”

Açıklama, “Hiç kimse örgütlü kamu emekçilerini sürgünle susturamaz. Emeğin onurunu savunmaya devam edeceğiz” sözleriyle sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  #PTT #HaberSen #KESK #SendikalAyrımcılık #SürgünKararı #KamuEmekçileri #Mersin #EmekMücadelesi #Hakİhlali #ÇalışmaBarışı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA