27 Mayıs 2026 Çarşamba

14:35   ANKARA’DA BAYRAM MASASı KURULDU AMA İKI KRITIK ÇATLAK VAR! SIYASETIN BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNDA ŞOK CHP DETAYı   14:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İZMIR GÜNDOĞDU’DA TARIHI ÇıKıŞ: ’İLK KEZ BU SOKAKLARDA BÜYÜK BIR ÖFKE GÖRÜYORUM’   13:34   CHP’DE DIJITAL KRIZ PATLAK VERDI! ASU KAYA’DAN ZEHIR ZEMBEREK ’SARAY’ ÇıKıŞı: ’İSIMLERIMIZI SILEBILIRSINIZ AMA...’   12:42   CHP GENEL MERKEZI’NDE SıCAK SAATLER: KURULTAY KARARı SONRASı BARIKATLAR KURULDU, İŞTEN ÇıKARMALAR BAŞLADı!   12:40   ERDOĞAN’DAN BAYRAM MESAJı: ’O SÜRECI SAMIMIYETLE MENZILINE GÖTÜRÜYORUZ!’   12:35   LIDERLERIN KURBAN BAYRAMı PROGRAMı BELLI OLDU! ERDOĞAN, ÖZEL, BAHÇELI VE SIYASI LIDERLER BAYRAMDA NEREDE OLACAK?   12:20   MITING YASAĞıNA SERT TEPKI: ’İKTIDARı BÜYÜK BIR KORKU SARDı, SOKAKLARDAYıZ!’   11:28   KıLıÇDAROĞLU SESSIZLIĞINI BOZDU: CHP’DE ’GÖLGE BAKAN’ VE ’GRUP BAŞKANLıĞı’ KRIZI! ÖZGÜR ÖZEL’E İKINCI ŞOK...   11:21   YARGıTAY’DAN FLAŞ CHP KARARı: ÖZGÜR ÖZEL SILINDI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU YENIDEN LISTEDE!   11:05   İŞ DÜNYASı VE GENÇLIK BU NOKTADA BULUŞUYOR: MERSIN’DE YENI NESIL İNOVASYON DALGASı!   11:03   TARSUS TSO BAŞKANı RUHI KOÇAK’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı: ’PAYLAŞMA KÜLTÜRÜMÜZ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   10:51   AKDENIZ’DE BAYRAM COŞKUSU! CHP İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT:    10:50   BAŞKENTTE ÇIFTE BAYRAMLAŞMA: ÖZGÜR ÖZEL HALKLA BULUŞACAK, KıLıÇDAROĞLU GENEL MERKEZ’DE OLACAK!   10:18   CHP’DE TABELALAR SÖKÜLDÜ, İNTERNET SITESI BOŞALTıLDı: BÜYÜK KRIZDE YENI PERDE!   20:06   KıLıÇDAROĞLU’NUN PROGRAMı BELLI OLDU: 30 MAYıS’TA GENEL MERKEZE GELECEK, PM VE YDK 1 HAZIRAN’DA TOPLANACAK   20:02   EMEP’TEN TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’E ZIYARET... ASLAN: "BIRLIKTE MÜCADELE IÇERISINDE OLACAĞıZ"   20:01   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NUN BAYRAMLAŞMA PROGRAMı DEĞIŞTI: 30 MAYıS’TA CHP GENEL MERKEZI’NDE BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNA KATıLACAK   20:01   BILGI ÜNIVERSITESI YENIDEN AÇıLDı: BUGÜN BILGI’YE YAPıLAN YARıN BAŞKA BIR ÜNIVERSITEYE YAPıLABILIR   19:59   ABD BAŞKANı TRUMP: "İRAN ILE ANLAŞMA SONRASı TÜRKIYE DAHIL BÖLGE ÜLKELERI, ABRAHAM ANLAŞMALARı’NA KATıLMALı"   19:48   CAN ATALAY: "APAÇıK GERÇEĞIMIZ, ANAYASASıZ BIR ÜLKE OLDUĞUMUZDUR"  
 
     
   

Özgür Özel: “Adayımız İçeride de Olsa Ekrem İmamoğlu; Faturayı Recep Tayyip Erdoğan Ödemeden Yeni İsim Çıkmaz”


CHP lideri Özgür Özel, cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarında net konuştu: “Diploması dönerse, içeride de olsa adayımız Ekrem Başkan.” Mansur Yavaş için “Kazanıyorsa açık farkla aday olur” diyen Özel, yeni bir isim çıkarılması için önce siyasi faturanın Erdoğan’a kesilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Tarih : 21 Şubat 2026 Cumartesi 10:30   Okunma : 950

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin tartışmalarda stratejik ve net bir pozisyon ortaya koydu. Özel, olası engellemelere rağmen partinin birinci tercihinin Ekrem İmamoğlu olduğunu belirterek, “İçeride de olsa adayımız Ekrem Başkandır. Yeter ki diploması dönsün” dedi.

Özel’in açıklamaları, muhalefetin aday belirleme sürecinde geri adım atmayacağı ve olası yargı hamlelerini siyasi maliyete dönüştürme stratejisini açık biçimde ortaya koydu.

“Rakibinden Korkan Siyasetin Bedelini Anadolu Seçmeni Keser”

Özel, İmamoğlu’nun adaylığının engellenmesi durumunda bunun siyasi bir maliyet doğuracağını belirterek, bu maliyetin ortadan kaldırılmaması gerektiğini savundu. 2019 İstanbul seçimlerine atıf yapan Özel, “13 bin fark 806 bine çıktıysa bu Anadolu irfanının sonucudur” mesajı verdi.

CHP lideri, adaylık sürecinin yalnızca isim üzerinden değil, seçimi kazanma kapasitesi üzerinden şekilleneceğini de ifade etti:

“Anketlere bakılır. Kim açık farkla kazanıyorsa onu aday yapacağız.”

Mansur Yavaş İçin Açık Kapı

Özel, Mansur Yavaş’ın adaylığına kapıyı kapatmadı. “Mansur Bey bu adaysa ona engel olmak aklımın ucundan geçmez” diyen Özel, adayın temel kriterini ise şu sözlerle tarif etti:

  • Erdoğan’ı yenebilecek

  • Tutuklu siyasetçileri özgürlüğüne kavuşturabilecek

  • Demokrasiye ve parlamenter sisteme dönüşü sağlayabilecek

  • Toplumsal güveni yüksek, yönetme kabiliyeti güçlü

Bu çerçevede CHP’nin “kazanacak aday” formülünü merkeze aldığı görülüyor.

Parti İçi Tartışmalara Yanıt: “Bu Bir Karakter Meselesi”

Özel, bazı belediye başkanlarının parti değiştirmesi ve aday tercihleri üzerinden yapılan eleştirilere de sert yanıt verdi. Siyasi baskı iddialarına işaret eden Özel, “Ya içeri atılacaksın ya partiye katılacaksın anlayışı var” diyerek iktidarı hedef aldı.

Abdullah Gül İddiaları: “Dezenformatif Faaliyet”

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adının geçtiği yönündeki iddiaları da reddeden Özel, bu tartışmaları “CHP’yi kendi tabanında tartıştırmaya yönelik dezenformasyon” olarak nitelendirdi.

Stratejik Mesaj: “Plan A Değişmedi”

Özel’in açıklamaları, CHP’nin adaylık sürecinde geri çekilmek yerine siyasi mücadeleyi büyütme stratejisini benimsediğini gösteriyor. Mesaj net:

Ekrem İmamoğlu engellenirse bu yalnızca hukuki değil, siyasi bir hesaplaşmaya dönüşecek.

Paylaş :
Etiketler :  #ÖzgürÖzel #Ekremİmamoğlu #MansurYavaş #CHP #Cumhurbaşkanlığı #Seçim2028 #Siyaset #Ankara #İstanbul #TürkiyeSiyaseti

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA