22 Şubat 2026 Pazar

10:18   ŞEVKIN’DEN ADALET VE EKONOMI ÇıKıŞı: “ADANA AYAĞA KALKACAK, TÜRKIYE DEĞIŞECEK”   10:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN ANAMUR’A DEV HIZMET HAMLESI: 4 İLÇEYE TEK NOKTADAN ÇÖZÜM   10:14    TALAT DINÇER TBMM’DE İSYAN ETTI: “SERVISCELL DAYATMASı ESNAFı BITIRIR, DERHAL GERI ÇEKILSIN!”   10:11   SEL SONRASı HAREKETE GEÇILDI: AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN MILLET BAHÇESI SAHILINE 120 KAMYONLUK TEMIZLIK OPERASYONU   10:10   ÖZGÜR KARABAT: “TÜRKIYE SAVAŞTA DEĞIL AMA UMUT GÖÇ EDIYOR” YOKSULLUKTA AVRUPA’Yı SOLLADıK, GENÇLER ALMANYA YOLUNDA   01:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN TOROSLAR’DA DEV İFTAR: “EŞIT YURTTAŞLıK SOFRASıNDA BULUŞUYORUZ”   01:08   BAKıRKÖY’DEN GAZZE’YE: “İSRAIL’E TAM AMBARGO” ÇAĞRıSı GECEDE YÜKSELDI   01:05   MERSIN İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN PALM CITY’DE KÜLTÜR ŞÖLENI   01:03   NAZLıAKA’DAN İKTIDARA SERT ÇıKıŞ: “KADıNLARıN HAYATı PAMUK İPLIĞINE BAĞLı”   01:02   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ‘GAZZE BARıŞ KURULU’ ÇıKıŞı: “FILISTIN YOKSA, TÜRKIYE DE OLMAMALı!”   01:01   ÖZGÜR ÖZEL KOCAELI’DE 10 BIN METREKAREYI DOLDURDU: “SANDıĞA SAHIP ÇıKANLAR BURADA”   14:15   CHP AKDENIZ’IN YÜKSELEN İSMI SEMIH PALAMUT’TAN NET MESAJ: “GÜÇLÜ ÖRGÜT, GÜVENLI GELECEK”   12:26   550 KILOMETRELIK TARIH VE DOĞA ROTASı: MERSIN’DE KILIKYA YOLU’NA YOĞUN İLGI   12:15   “ANA DILDE EĞITIM LÜKS DEĞIL, HAKTıR”: 3. ANADILI SEMPOZYUMU’NDAN ANKARA’YA NET MESAJ   10:59   FETI YıLDıZ’DAN ‘KOMISYON RAPORU’ ÇıKıŞı: “OKUMADAN KONUŞUYORLAR”   10:50   TANRıKULU’NDAN DÜNYA ANADILI GÜNÜ MESAJı: “ANA DIL GÜVENLIK DEĞIL, EŞITLIK MESELESIDIR”   10:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN 50 BIN ÇOCUĞA SANAT DOKUNUŞU! ‘BISKÜVI ADAM’ SAHNESI KAHKAHAYA BOĞDU   10:30   ÖZGÜR ÖZEL: “ADAYıMıZ İÇERIDE DE OLSA EKREM İMAMOĞLU; FATURAYı RECEP TAYYIP ERDOĞAN ÖDEMEDEN YENI İSIM ÇıKMAZ”   01:59   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN BEYOĞLU’NDA İFTAR SÜRPRIZI: KAYACıK AILESININ SOFRASıNA KONUK OLDU   01:58   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KOCAELI ÇAĞRıSı: “HAKKıMıZı SÖKE SÖKE ALACAĞıZ”  
 
     
   

Şevkin’den Adalet ve Ekonomi Çıkışı: “Adana Ayağa Kalkacak, Türkiye Değişecek”


CHP Adana Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, adalet, ekonomi ve sosyal devlet başlıklarında çarpıcı mesajlar verdi. Zeydan Karalar’ın serbest bırakılmasını ‘gecikmiş ama doğru bir adım’ olarak değerlendiren Şevkin, emekli, işçi ve depremzedelerin yalnız bırakıldığını vurguladı. “Türkiye’nin yaşadığı tablo kader değil” diyen Şevkin, değişimin sandıkla geleceğini söyledi.

 

Tarih : 22 Şubat 2026 Pazar 10:18   Okunma : 233

Müzeyyen Şevkin, Türkiye gündemine ilişkin yaptığı kapsamlı değerlendirmede hukuk devleti vurgusunu öne çıkardı.

Zeydan Karalar’ın serbest bırakılmasını hukukun gecikmiş de olsa doğru yönde attığı bir adım olarak nitelendiren Şevkin, aylar süren tutukluluğun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla Adana’da düzenlenen mitingin yalnızca bir dayanışma buluşması değil, güçlü bir demokrasi ve adalet talebi olduğunu belirten Şevkin, halkın seçilmiş iradeye sahip çıkma kararlılığını ortaya koyduğunu söyledi.

“Ortada suça konu bir durum yokken aylarca süren haksız tutukluluk hukuk devleti ilkesine aykırıdır. Masumiyet karinesi korunmalıdır. Başkanımız görevine dönmelidir” ifadelerini kullandı.

“EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETLİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA”

Ekonomik tabloya da dikkat çeken Şevkin, yüksek enflasyon ve plansız ekonomi politikalarının toplumun geniş kesimlerini derin yoksulluğa sürüklediğini söyledi.

Emekli maaşları ve asgari ücretin açlık sınırının çok altında kaldığını belirten Şevkin, bunun ekonomik değil siyasi bir tercih olduğunu savundu.

“Gelir dağılımındaki uçurum sosyal barışı tehdit ediyor. Emekçiler sistemli biçimde yoksullaştırılıyor” diyen Şevkin, ilk seçimlerde halkın değişim iradesini ortaya koyacağını dile getirdi.

“DEPREM KONUTU HAKTIR, TİCARİ İLİŞKİ OLAMAZ”

Deprem sonrası konut politikalarını da eleştiren Şevkin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle yapılan konutların yurttaşlar için ağır bir borç yüküne dönüştüğünü söyledi.

“Afet sonrası konut bir haktır. Devlet yurttaşını müşteri gibi göremez” ifadeleriyle sosyal devlet anlayışının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

“ADANA ÜRETİM VE İSTİHDAM MERKEZİ OLACAK”

Adana’nın tarım, sanayi ve üretim kapasitesiyle yeniden ayağa kalkabilecek güçlü bir kent olduğunu belirten Şevkin, doğru planlama ve adil kaynak kullanımıyla kentin yeniden üretim ve istihdam merkezi haline geleceğini söyledi.

Merkezi yönetimin Adana’ya yeterli desteği vermediğini ifade eden Şevkin, Adanalılarla birlikte kentin geleceğini güçlendireceklerini kaydetti.

“BU TABLO KADER DEĞİL”

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik ve hukuki tablonun kader olmadığını dile getiren Şevkin, hukuk, liyakat ve adaletin yeniden tesis edilmesiyle sorunların çözülebileceğini belirtti.

Demokratik değişimin sandık yoluyla gerçekleşeceğini ifade eden Şevkin, “Türkiye değişecek” mesajı verdi.

Paylaş :
Etiketler :  #MüzeyyenŞevkin #ZeydanKaralar #Adana #Adalet #Ekonomi #Emekli #AsgariÜcret #DepremKonutları #TOKİ #CHP

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA