26 Mayıs 2026 Salı

14:35   ANKARA’DA BAYRAM MASASı KURULDU AMA İKI KRITIK ÇATLAK VAR! SIYASETIN BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNDA ŞOK CHP DETAYı   14:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İZMIR GÜNDOĞDU’DA TARIHI ÇıKıŞ: ’İLK KEZ BU SOKAKLARDA BÜYÜK BIR ÖFKE GÖRÜYORUM’   13:34   CHP’DE DIJITAL KRIZ PATLAK VERDI! ASU KAYA’DAN ZEHIR ZEMBEREK ’SARAY’ ÇıKıŞı: ’İSIMLERIMIZI SILEBILIRSINIZ AMA...’   12:42   CHP GENEL MERKEZI’NDE SıCAK SAATLER: KURULTAY KARARı SONRASı BARIKATLAR KURULDU, İŞTEN ÇıKARMALAR BAŞLADı!   12:40   ERDOĞAN’DAN BAYRAM MESAJı: ’O SÜRECI SAMIMIYETLE MENZILINE GÖTÜRÜYORUZ!’   12:35   LIDERLERIN KURBAN BAYRAMı PROGRAMı BELLI OLDU! ERDOĞAN, ÖZEL, BAHÇELI VE SIYASI LIDERLER BAYRAMDA NEREDE OLACAK?   12:20   MITING YASAĞıNA SERT TEPKI: ’İKTIDARı BÜYÜK BIR KORKU SARDı, SOKAKLARDAYıZ!’   11:28   KıLıÇDAROĞLU SESSIZLIĞINI BOZDU: CHP’DE ’GÖLGE BAKAN’ VE ’GRUP BAŞKANLıĞı’ KRIZI! ÖZGÜR ÖZEL’E İKINCI ŞOK...   11:21   YARGıTAY’DAN FLAŞ CHP KARARı: ÖZGÜR ÖZEL SILINDI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU YENIDEN LISTEDE!   11:05   İŞ DÜNYASı VE GENÇLIK BU NOKTADA BULUŞUYOR: MERSIN’DE YENI NESIL İNOVASYON DALGASı!   11:03   TARSUS TSO BAŞKANı RUHI KOÇAK’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı: ’PAYLAŞMA KÜLTÜRÜMÜZ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   10:51   AKDENIZ’DE BAYRAM COŞKUSU! CHP İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT:    10:50   BAŞKENTTE ÇIFTE BAYRAMLAŞMA: ÖZGÜR ÖZEL HALKLA BULUŞACAK, KıLıÇDAROĞLU GENEL MERKEZ’DE OLACAK!   10:18   CHP’DE TABELALAR SÖKÜLDÜ, İNTERNET SITESI BOŞALTıLDı: BÜYÜK KRIZDE YENI PERDE!   20:06   KıLıÇDAROĞLU’NUN PROGRAMı BELLI OLDU: 30 MAYıS’TA GENEL MERKEZE GELECEK, PM VE YDK 1 HAZIRAN’DA TOPLANACAK   20:02   EMEP’TEN TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’E ZIYARET... ASLAN: "BIRLIKTE MÜCADELE IÇERISINDE OLACAĞıZ"   20:01   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NUN BAYRAMLAŞMA PROGRAMı DEĞIŞTI: 30 MAYıS’TA CHP GENEL MERKEZI’NDE BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNA KATıLACAK   20:01   BILGI ÜNIVERSITESI YENIDEN AÇıLDı: BUGÜN BILGI’YE YAPıLAN YARıN BAŞKA BIR ÜNIVERSITEYE YAPıLABILIR   19:59   ABD BAŞKANı TRUMP: "İRAN ILE ANLAŞMA SONRASı TÜRKIYE DAHIL BÖLGE ÜLKELERI, ABRAHAM ANLAŞMALARı’NA KATıLMALı"   19:48   CAN ATALAY: "APAÇıK GERÇEĞIMIZ, ANAYASASıZ BIR ÜLKE OLDUĞUMUZDUR"  
 
     
   

Müzeyyen Şevkin: “Seyhan’da Kontrolsüz Tahliye Çiftçiyi Vurdu!”


Adana’da Seyhan Barajı’nda artan su seviyesi sonrası yapılan tahliye, narenciye bahçelerini ve tarım arazilerini sular altında bıraktı. Mağduriyeti Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyan Şevkin, İbrahim Yumaklı’ya çağrıda bulundu: “Zarar tespiti derhal yapılsın, çiftçiye acil destek verilsin.”

 

Tarih : 23 Şubat 2026 Pazartesi 09:05   Okunma : 403

Adana’da Seyhan Barajı’nda su seviyesinin hızla artması sonrası gerçekleştirilen kontrollü tahliye, tarım alanlarında ciddi zarara yol açtı. Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürlüğü’nün taşkın riskine karşı baraj kapaklarını kademeli açmasının ardından Seyhan Nehri’nin debisi yükseldi; özellikle Yüreğir ve Seyhan ilçelerine bağlı Havutlu, Mıdık ve Yalmanlı mahallelerindeki çok sayıda tarım arazisi ve narenciye bahçesi sular altında kaldı.

Yaşanan mağduriyet, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. CHP Adana Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle kapsamlı bir soru önergesi verdi.

“Zarar tespiti derhal yapılsın, destek hemen sağlansın”

Kamuoyuna yansıyan bilgiler ve çiftçi beyanlarına göre nehre yakın narenciye bahçelerinin adeta göle döndüğünü belirten Şevkin, hasadı yaklaşan veya devam eden ürünlerde büyük kayıplar yaşandığını vurguladı.

Bazı bölgelerde tarla ürünlerinin de zarar gördüğünü ifade eden Şevkin, suyun uzun süre çekilmemesi halinde yalnızca mevcut mahsulün değil, gelecek sezon üretiminin de risk altına gireceğini kaydetti.

Şevkin, “Geçen yıl kuraklık ve don olaylarıyla mücadele eden üreticimiz, bu yıl da su baskınlarıyla karşı karşıya. Çiftçimizin emeği bir gecede yok olamaz. Resmi kurumlar acilen zarar tespiti yapmalı ve üreticiye destek sağlamalıdır” dedi.

Bakanlığa 5 kritik soru

Şevkin’in önergesinde şu başlıklar öne çıktı:

  • Adana genelinde kaç çiftçinin arazisi sular altında kaldı? Toplam etkilenen alan kaç dönüm?

  • Zarar gören başlıca ürünler neler, hasat dönemine göre kayıp oranı ne düzeyde?

  • Bölgede resmi zarar tespit çalışması başlatıldı mı, kaç üreticiye ulaşıldı?

  • Çiftçilere mazot, gübre, tohum desteği veya düşük faizli kredi sağlanacak mı?

  • Baraj kapakları açılmadan önce yeterli uyarı ve koordinasyon yapıldı mı? Benzer olayların önlenmesi için hangi kalıcı tedbirler alınacak?

“Benzer felaketler tekrar yaşanmasın”

Şevkin, çiftçilerin maddi ve manevi mağduriyetinin giderilmesi için sürecin takipçisi olacaklarını belirterek, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından kalıcı önlemlerin şart olduğunu vurguladı.

Adana’da narenciye üretiminin hem bölge hem ülke ekonomisi açısından stratejik önem taşıdığına dikkat çeken Şevkin, “Üretici ayakta kalmazsa tarım çöker. Tarım çökerse ekonomi çöker” mesajı verdi.

Paylaş :
Etiketler :  #MüzeyyenŞevkin #Adana #SeyhanBarajı #ÇiftçiZararda #Narenciye #Tarım #DSİ #TBMM #İbrahimYumaklı #TarımPolitikası #SonDakika #AdanaHaberleri

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA