23 Ekim 2026 Cuma

10:59   ÇOCUKLARıN YETENEKLERI BU KAMPÜSLERDE KEŞFEDILIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIMDE TAM FıRSAT EŞITLIĞI!   10:42   ’UCU NEREYE DOKUNURSA DOKUNSUN AÇıKLAYıN!’ CHP’LI ŞEVKIN’DEN FON SKANDALıNA SERT TEPKI   09:55   MESKİ’DEN DONDURUCU SOĞUKLAR ÖNCESI KRITIK UYARı! SAKıN SıCAK SU DÖKMEDEN OKUYUN   09:50   CHP’DE İHRAÇ DEPREMI VE SÜRPRIZ ZIYARET! KULISLER HAREKETLENDI: İBB DENGELERI VE MECLIS HESABı SıFıRLANDı   09:35   SIYARETTE BIR İLK: YENİ PARTI’DEN TABANA YAYıLAN ’İKTIDAR’ HAMLESI!   19:25   YENİ PARTI İSIM KRIZINDE AYM KARARıNı VERDI! YENILIK PARTISI’NIN İTIRAZıNA YÜKSEK MAHKEME’DEN RED   19:15   SÜRÜCÜLERE ÜST ÜSTE İKINCI İNDIRIM MÜJDESI: BENZINDE PEŞ PEŞE FIYAT DÜŞÜŞÜ!   19:05   SPK DUYURDU: ALNUS, BULLS VE PUSULA YATıRıM’ıN FAALIYETLERI GEÇICI OLARAK DURDURULDU   18:58   YÜZLERCE KIŞIYE İŞ KAPıSı AÇıLDı: MERSIN ESNAFıNıN DEV EĞITIM HAMLESI TÜRKIYE ZIRVESINDE!   17:10   MERSIN’E DEV KENT MEYDANı! MEZITLI ATATÜRK MAHALLESI’NDE 16 BIN METREKARELIK YEŞIL ALAN GELIYOR   16:30   DR. LEVENT UYSAL TBMM KONUŞMASı: HER TÜRK GENCI BIR MILLI SERVETTIR!   15:53   BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN YENI PARTI AKDENIZ İLÇE ÖRGÜTÜNE ZIYARET: GÜNDEM ÖN SEÇIM VE BÖLGE SIYASETI   15:46   SıNıFLARDA YENI DÖNEM BAŞLıYOR! MERSIN’DE ÖĞRETMENLER OYUNLA ÖĞRETIMI MASAL EVI’NDE DENEYIMLEDI   15:31   ATATÜRK’ÜN EN SEVDIĞI OPERA MERSIN’DE SAHNE ALıYOR: ’TOSCA’ BÜYÜLEMEYE GELIYOR!   10:40   HEM YURTTAŞA DESTEK HEM ESNAFA CAN SUYU: MERSIN HALK KART PROJESI 13 İLÇEDE DEVAM EDIYOR   10:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AB BAŞKANı VON DER LEYEN’E SERT ’LIBYA’ TEPKISI: ’KIBIRLI TUTUMUNUZUN KARŞıSıNDAYıZ!’   09:25   DIKKAT! YAĞıŞ VE SIS BIRLIKTE GELIYOR: MGM İLLERI TEK TEK UYARDı   09:15   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ÜÇ OCAK MAHALLESI’NE SıCAK ASFALT HAMLESI!   10:40   MERSIN’DE GENÇLERIN GELECEĞE HAZıRLANDıĞı ADRES: 17 OKUMA SALONU KAPıLARıNı AÇTı!   10:35   GAZETECI MURAT AĞıREL TUTUKLANDı: TÜRKIYE GAZETECILER SENDIKASı’NDAN SERT TEPKI!  
 
     
   

Kınık’ta Maden Gerilimi: Polyak İşçilerine 11. Günde TOMA’lı Müdahale, 4 Gözaltı


Ödenmeyen ücretler için direnişe geçen Polyak Maden işçilerine jandarma müdahalesi… Bağımsız Maden-İş yöneticisi Başaran Aksu ve avukat Abdurrahim Demiryürek gözaltına alındı.

 

Tarih : 2 Mart 2026 Pazartesi 19:04   Okunma : 928

İzmir’in Kınık ilçesinde faaliyet gösteren Polyak Maden’de, ödenmeyen ücretleri nedeniyle iş bırakma eylemine başlayan işçiler 11. günde kolluk kuvvetlerinin müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Sabahın erken saatlerinde 1.243 işçiden bir kısmı maden ocağına girerek kendilerini içeride kilitlerken, sahaya girmek isteyen diğer işçiler jandarma ve çevik kuvvet tarafından engellendi.

Gerilim gün boyu tırmanırken, işçilerin maden sahasına yürümek istemesi üzerine jandarma biber gazı ve TOMA ile müdahale etti. Yaşanan arbedede, Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, madencilerin avukatı Abdurrahim Demiryürek ve iki işçi gözaltına alındı.

“Kaya delen madencinin önünde hiçbir güç duramaz”

İşçilere seslenen Başaran Aksu, direnişin kararlılıkla süreceğini belirterek, “Bu barikatlar çok zayıf. Kaya delen madencinin önünde duracak hiçbir güç yoktur. İçeride 500, dışarıda 500’ün üzerinde arkadaşımız var. Bir kişi bile ikna olmazsa direnişe devam” ifadelerini kullandı.

Sendikanın Genel Başkanı Gökay Çakır ise şirket yönetimine seslenerek, “Saat 15.00’e kadar burası onların, 15.00’ten sonra bizim. Hakkımızı almadan buradan gitmeyiz” dedi.

Çinli şirkete süre verilmişti

İşçiler, Polyak Maden’in hisselerini devralan Çin merkezli Qitaihe Longcoal Mining şirketine saat 15.00’e kadar süre verdiklerini açıklamıştı. Sürenin dolmasının ardından maden sahasına girmek isteyen işçilere müdahale edildi.

TOMA ve biber gazına rağmen barikatları aşan işçilerin sahaya girdiği öğrenildi. Bölgedeki gerginlik sürerken gözaltıların ardından yeni bir açıklama yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

Polyak Maden’de yaşanan gelişmeler, Türkiye’de madencilerin çalışma koşulları ve ücret politikaları tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.

Paylaş :
Etiketler :  #Kınık #PolyakMaden #Madenİşçileri #İzmir #BağımsızMadenİş #İşçiDirenişi #SonDakika

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA