(1).JPG)
MERSİN – Doğanın ve barışın kalbi 68’ler Barış Ormanı, bu kez kadınların gür sesi ve dayanışma ruhuyla yankılandı. Mersin Balyanlılar Derneği ve Çağdaşkent Mahallesi Muhtarlığı’nın ortak organizasyonuyla düzenlenen 8 Mart etkinliği, Mersin’in sosyal dokusundaki güçlü birlikteliği bir kez daha gözler önüne serdi.
DOĞANIN KALBİNDE DAYANIŞMA HALAYI Kadınların toplumdaki yerini, emeğini ve asırlık mücadelesini selamlamak amacıyla düzenlenen programda, 68’ler Ormanı’nın eşsiz atmosferi müzikle birleşti. Katılımcılar, ağaçların gölgesinde omuz omuza halaylar çekerek kardeşliğin ve bir arada yaşama kültürünün en güzel örneğini sergilediler. "Kadının olduğu her yerde umut vardır" mesajı, doğanın kucağında daha da anlam kazandı.
(1).JPG)
MUHTAR DAĞDELEN VE BAŞKAN SAVAŞ’TAN ANLAMLI JEST Etkinlikte söz alan Çağdaşkent Mahalle Muhtarı Serminaz Dağdelen ve Mersin Balyanlılar Derneği Başkanı Hüseyin Savaş, kadınların hayatın her alanına kattığı değeri vurgulayan konuşmalar gerçekleştirdiler. Günün anısına alandaki kadınlara tek tek çiçek takdim eden Dağdelen ve Savaş, kadın emeğinin kutsallığına dikkat çekerek tüm katılımcıların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.
"EMEĞİN VE GELECEĞİN ADI: KADIN" 68’ler Barış Ormanı’nda gerçekleşen bu anlamlı buluşma, kadınların elinin değdiği her yerde emeğin ve aydınlık bir geleceğin yeşereceği vurgusuyla sona erdi. Mersin’in farklı kesimlerini bir araya getiren organizasyon, katılımcılardan tam not aldı.
(1).JPG)
.JPG)