30 Nisan 2026 Perşembe

16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”   14:48   SOL PARTI ÜYELERININ PANKART DAVASı ÖNCESINDE AÇıKLAMA: “LAIKLIĞI SAVUNANLAR SUSTURULMAK ISTENMEKTEDIR”  
 
     
   

Gıda Devinden Tarihi Karar: Tat Gıda 58 Yıl Sonra Bir İlki Gerçekleştirdi!


Türkiye’nin köklü gıda üreticisi Tat Gıda, 2025 yılı itibarıyla kurumsal yapısında devrim niteliğinde bir dönemi başlattı. 58 yıllık tecrübesini "Entegre Faaliyet Raporu" ile taçlandıran dev şirket, finansal gücünü ve yeşil enerji yatırımlarını ilk kez tek bir çatıda birleştirdi. İşte Tat Gıda’nın 2050 "Net Sıfır" yolculuğunun tüm detayları...

 

Tarih : 12 Mart 2026 Perşembe 09:20   Okunma : 534

Türkiye gıda sanayisinin öncü ismi Tat Gıda, kurumsal raporlama stratejisinde yeni bir çağın kapılarını araladı. Yarım asrı deviren tecrübesiyle sektörün amiral gemilerinden biri olan şirket, 2025 yılına ilişkin ilk Entegre Faaliyet Raporu’nu yayımlayarak şeffaflık ve sürdürülebilirlik çıtasını zirveye taşıdı.

Finansal Güç ve Sürdürülebilirlik Tek Raporda Buluştu

Tat Gıda, Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları (TSRS) ile tam uyumlu şekilde hazırladığı bu yeni nesil raporlama modeliyle bir ilke imza attı. Artık şirketin finansal başarısı, sadece rakamlarla değil; çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) performansıyla birlikte değerlendiriliyor. Bu hamle, yatırımcılara şirketin değer yaratma kapasitesini çok daha net ve bütüncül bir şekilde görme imkanı sunuyor.

Hedef: 2050’de Tamamen "Net Sıfır"

Tat Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş, sürdürülebilir gıda arzını gelecek nesiller için stratejik bir sorumluluk olarak gördüklerini vurguladı. Memiş, "Sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm iş modelimizin merkezinde yer alıyor. Küresel bir gıda markası olma vizyonumuzla, güven ve kalite ekseninde büyümeye devam ediyoruz" sözleriyle şirketin vizyonunu özetledi.

Dev Enerji Yatırımı: Güneşten Gelen Güç

Şirketin yeşil dönüşüm yolculuğundaki en somut adımlardan biri olan Manisa Yunusemre Akçaköy GES projesi, 2025 itibarıyla devreye alındı.

  • Yıllık Kapasite: 3.800 MWh elektrik üretimi.

  • Enerji Tasarrufu: Toplam tüketimin yaklaşık %19,5’i artık güneşten karşılanıyor.

  • Gelecek Planı: Afyonkarahisar Dinar’daki ikinci GES projesiyle bu oran çok daha yukarı taşınacak.

Dijital Tarım ve Genç Çiftçilere Destek

Tat Gıda, sadece fabrikada değil tarlada da dijitalleşiyor. 1.000’den fazla çiftçiyle omuz omuza çalışan dev üretici; uydu görüntüleme, tarımsal sensörler ve akıllı veri modelleriyle su ve gübre kullanımını optimize ediyor. EBRD iş birliğiyle yürütülen Genç Çiftçi Eğitim Programları ise tarımın geleceğini garanti altına alıyor.

Paylaş :
Etiketler :  #TatGıda #Sürdürülebilirlik #EntegreRapor #GıdaSektörü #YeşilEnerji #GES #DijitalTarım #EkonomiHaberleri #TSRS #NetSıfır2050

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA