Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Ramazan Bayramı’nın manevi iklimini ve neşesini tüm kente yaymak için düğmeye bastı. 16-17-18-19 Mart tarihlerinde kapılarını açacak olan Bayram Çarşısı, 14.00 ile 22.00 saatleri arasında Tarsusluların yeni buluşma noktası olacak. Tarihi dokusuyla büyüleyen St. Paul Meydanı, bu kez çocukların neşesi ve yerel üreticilerin bereketiyle şenlenecek.
Çocuklar İçin Nostalji ve Sanat Bir Arada
Bayram Çarşısı sadece bir alışveriş noktası değil, aynı zamanda tam bir festival alanı olarak tasarlandı. Etkinlik kapsamında:
-
Nostaljik Eğlence: Klasik atlı karınca ve yüz boyama etkinlikleri.
-
Geleneksel Sanatlar: Ebru, çini ve bez çanta boyama atölyeleri ile çocuklar yeteneklerini keşfedecek.
-
Görsel Şölen: Kukla gösterileri, semazen performansları, illüzyonistler ve büyüleyici bubble showlar meydanı renklendirecek.
Müzik ve Lezzet Durakları
Kentin kültürel zenginliğini yansıtan üretici stantlarında yerel ürünler sergilenirken; DJ performansları, Kent Orkestrası ve özel konserler bayram alışverişine eşlik edecek. Tarsuslular hem ihtiyaçlarını karşılayacak hem de festival tadında bir ön bayram yaşayacak.
Başkan Ali Boltaç: "Anıları Birlikte Biriktirelim"
Tüm hemşehrilerini bu coşkuya ortak olmaya davet eden Başkan Boltaç, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Bayram öncesinde kurduğumuz bu çarşı ile hemşehrilerimizin aileleriyle birlikte keyifli vakit geçirmesini hedefliyoruz. St. Paul Meydanı’nın o eşsiz atmosferinde bayram hazırlıklarımızı bir şenliğe dönüştürelim istiyoruz. 16 Mart’tan itibaren tüm halkımızı bu güzelliği paylaşmaya bekliyorum."
Yer: St. Paul Meydanı
Tarih: 16-17-18-19 Mart
Saat: 14.00 – 22.00