24 Ekim 2026 Cumartesi

20:23   LÖSEV’DEN 28. YıLDA DEV ETKINLIK: GÜNDOĞDU’DAN KÜLTÜRPARK’A TURUNCU KORTEJ!   20:20   TARSUS’UN YEŞIL ALTıNı COŞKUYLA KUTLANıYOR: 3. ULUSLARARASı SARıULAK ZEYTIN FESTIVALI KAPıLARıNı AÇTı   19:23   ULAŞıMDA DEVRIM GIBI TEKLIF: TAKSI, MINIBÜS VE KAMYONLARA ÖTV’SIZ AKARYAKıT YOLDA Mı?   19:08   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKCI MGC’YI ZIYARET ETTI: ’ÖZGÜR BASıN EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   18:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARıN AILELERINE GÜVENLI İNTERNET VE MAHREMIYET EĞITIMI   18:39   MERSIN’DE BÜYÜLEYICI BIR MITOLOJIK DENEYIM: ’PAN’ıN SON DANSı’ SAHNE ALıYOR!   18:30   GELECEĞIN KAPTANLARı MERSIN’DE YETIŞIYOR! VALI TOROS SIMÜLATÖR KOLTUĞUNA GEÇTI, ÇALıŞMALARı İNCELEDI   17:23   KKTC 5. CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR VE İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN OKUL ZIYARETI   09:41   UZAKTAKI KÖYLERE MOBIL KUAFÖR DESTEĞI! BINLERCE VATANDAŞıN AYAĞıNA KADAR GITTI   09:34   MERSIN İŞ DÜNYASıNDA DEV BULUŞMA! VEYSEL SARı’DAN SANAYI SITESI MESAJı: ’ESNAF KALKıNMANıN FIDANLıĞıDıR’   09:30   İSTANBUL SIYASETINDE DEPREM: 23 YıLLıK PARTISIYLE YOLLARıNı AYıRDı, KADıKÖY’ÜN RENGINI DEĞIŞTIRDI!   10:59   ÇOCUKLARıN YETENEKLERI BU KAMPÜSLERDE KEŞFEDILIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIMDE TAM FıRSAT EŞITLIĞI!   10:42   ’UCU NEREYE DOKUNURSA DOKUNSUN AÇıKLAYıN!’ CHP’LI ŞEVKIN’DEN FON SKANDALıNA SERT TEPKI   09:55   MESKİ’DEN DONDURUCU SOĞUKLAR ÖNCESI KRITIK UYARı! SAKıN SıCAK SU DÖKMEDEN OKUYUN   09:50   CHP’DE İHRAÇ DEPREMI VE SÜRPRIZ ZIYARET! KULISLER HAREKETLENDI: İBB DENGELERI VE MECLIS HESABı SıFıRLANDı   09:35   SIYARETTE BIR İLK: YENİ PARTI’DEN TABANA YAYıLAN ’İKTIDAR’ HAMLESI!   19:25   YENİ PARTI İSIM KRIZINDE AYM KARARıNı VERDI! YENILIK PARTISI’NIN İTIRAZıNA YÜKSEK MAHKEME’DEN RED   19:15   SÜRÜCÜLERE ÜST ÜSTE İKINCI İNDIRIM MÜJDESI: BENZINDE PEŞ PEŞE FIYAT DÜŞÜŞÜ!   19:05   SPK DUYURDU: ALNUS, BULLS VE PUSULA YATıRıM’ıN FAALIYETLERI GEÇICI OLARAK DURDURULDU   18:58   YÜZLERCE KIŞIYE İŞ KAPıSı AÇıLDı: MERSIN ESNAFıNıN DEV EĞITIM HAMLESI TÜRKIYE ZIRVESINDE!  
 
     
   

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü... CHP Ankara İl Örgütü Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı


CHP Ankara İl Örgütü, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla Ulus’taki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. İl Başkanı Ümit Erkol, "Bugün görevlerimiz olduğunun farkındayız. Cumhuriyet’in tehdit altında olduğunun farkındayız. Cumhuriyetçilere yönelik çok büyük saldırılar olduğunu yaşıyor ve biliyoruz. Ama en az Çanakkale’de direnenler kadar kararlıyız. Türkiye Cumhuriyeti’ni de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetini de koruyacağız" dedi.

 

Tarih : 18 Mart 2026 Çarşamba 14:30   Okunma : 780

CHP Ankara İl Örgütü, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Ulus’taki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelerek çelenk bıraktı. Burada açıklamalarda bulunan CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, şu ifadelere yer verdi:

"Bugün 'Çanakkale geçilmez' diyenlerin anısı önünde saygıyla eğildiğimizi, bize bıraktıkları mirası o günün inancıyla korumakta kararlı olduğumuzu ifade etmek üzere bir araya geldik. Ben de öncelikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale'de şehit ve gazi olan bütün büyüklerimizi saygıyla, rahmetle ve minnetle andığımızı ifade etmek istiyorum. Bir savaşın ötesinde bir günü kutluyoruz. Çanakkale zaferi binbir yokluk içerisinde silahı, mermisi bile kalmayan ama inancı olan insanların vatan savunması ve sevigisi ile bir araya gelip yazdığı bir direniş destanının öyküsüdür. Anadolu'nun bütün kadim halklarından insanların binbir yokluk içerisinde bu vatanı korumak için canları pahasına savaştıkları ve dünya tarihine geçen bir zaferi elde ettikleri gündür. Bu bir zaferdir ama aynı zamanda Türk ulusunun kurtarıcısı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün belki de bir deha olarak ortaya çıkışının önemli günlerinden bir tanesidir. Bir önderin ortaya çıkış günlerinden bir tanesidir. Çanakkale zaferinin kuşkusuz en önemli miraslarından bir tanesi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir komutanı Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmış olmasıdır.

"Cumhuriyeti yeniden kuruluş günlerine döndüreceğiz"

Bağımsız, laik bir cumhuriyeti tanımlayan, halk iradesine inanan bir liderin ortaya çıkışı ve tarihe damga vuruşudur. Biz o sayede bugün bütün sıkıntılarına rağmen, bütün anti demokratik uygulamalara ve baskılara rağmen halk iradesinin beş yılda bir tecelli ettiği, halkın kendisini yönetecek kişileri seçtiği bir cumhuriyetteyiz. Bunu da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz. Bugün görevlerimiz olduğunun farkındayız. Cumhuriyet'in tehdit altında olduğunun farkındayız. Cumhuriyetçilere yönelik çok büyük saldırılar olduğunu yaşıyor ve biliyoruz. Ama en az Çanakkale'de direnenler kadar kararlıyız. Türkiye Cumhuriyeti'ni de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetini de koruyacağız. Cumhuriyet'in ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandıracağız ve Cumhuriyet'i yeniden kuruluş günlerine döndüreceğiz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA